یک مقام لبنانی با اشاره به ادعاها دربارۀ اعدام امام موسی صدر گفت: بدون تحقیقات شفاف و کامل نمیتوان به گفتههای السنوسی اعتماد کرد.
روزنامه الرای العام در توضیح ادعای اعدام امام موسی صدر به دست یک گروه فلسطینی موسوم به ابونضال که دو روز پیش از سوی یک منبع عربی در ضمن اعترافات عبدالله السنوسی، رییس سازمان اطلاعات نظامی لیبی مطرح شده بود، اعلام کرد که مسوولان لیبیایی به دنبال آن هستند تا به هر روشی که شده به مساله امام موسی صدر و همراهانش پایان دهند.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) این روزنامه کویتی با اشاره به آنچه که از این منبع بلندپایه عرب به نقل از السنوسی منتشر شده، نوشت: این مطلب در رسانههای لبنانی بازتاب گستردهای داشته است به ویژه اینکه هیاتی لبنانی به ریاست عدنان منصور، وزیر امور خارجه لبنان سبتامبر گذشته به نواکشوط رفته بود و در آنجا ساعاتی قبل از تحویل السنوسی به مسوولان لیبیایی با او گفتوگو کرده بود و درباره امام موسی صدر و همراهانش از او سوالاتی پرسید که سرانجام هم در این باره که آیا امام صدر و همراهانش زنده هستند یا خیر، به نتیجهای نرسیدند.
در حالی که هیثم جمعه، مدیر کل امور مهاجرت لبنان که اخیرا به همراه هیاتی برای پیگیری مساله امام صدر به لیبی سفر کرده بود، نخواست به اظهار نظری درباره این گزارش بپردازد، روزنامه الاخبار به نقل از یک منبع رسمی نوشت: به فرض آنکه این اظهارات السنوسی در گزارش دو روز پیش درست باشد، ما آن را نقض قوانین مربوط به سری بودن تحقیقات از سوی مسوولان لیبیایی میدانیم چرا که این مرد از نظر ما و بازرسان مجرم است و از این رو نمیتوان بدون انجام تحقیقاتی شفاف و کامل، به گفتههایش اعتماد کرد.
این مقام رسمی لبنانی افزود: قبل از آنکه السنوسی به لیبیاییها تحویل داده شود، هیاتی از لبنان با او دیداری داشت و ما اطلاعات کافی در اختیار داریم که بر اساس آن نمیتوان همه گفتههای السنوسی را تایید کرد. صراحتا باید بگویم که ما این احساس را داریم که مسوولان لیبیایی میخواهند برای دور نگاه داشتن خود از هرگونه مسوولیت معنوی این مساله، از هر راهی، به مساله امام صدر و همراهانش پایان بدهند به همین دلیل است که گاهی میگویند که جسد را پیدا کردند که بعد معلوم میشود این مساله نادرست است. گاهی هم گفته میشود که یک گروه فلسطینی امام صدر را اعدام کرده است. انگار آنها میخواهند به ما بخندند. آیا این امکان وجود دارد که کسی بپذیرد مورچهای بدون تصمیم قذافی و معاونانش در داخل لیبی کاری انجام بدهد؟
برخی افراد ذیربط درلبنان هم به الرای العام اعلام کردند که السنوسی مردی دروغگو است. هیات لیبیایی که اخیرا سفرهای زیادی به لیبی داشته متوجه شد که اردوگاههای نظامی گروه فلسطینی ابونضال در آنجا وجود داشته است که همه آنها تحت رهبری قذافی بودند و حتی در آزمایشات دی. ان.ای که به روی جسدی که سروصدای زیادی بر سر آن به پا شد، انجام شد، مشخص شد که جسد متعلق به شخصی به نام منصور کیخیا از مسوولان لیبیایی بوده است که قذافی او را دستگیر کرده بود و او در داخل زندان مرده بود.
به گفته مسوولان لبنانی، نوع تعامل مسوولان لیبیایی با ما به گونهای است که بویی از جدیت و تلاش برای پایان دادن به این مساله در آن به مشام نمیرسد و ما هم نمیپذیریم که این امر به روشی به دور از منطق و عدالت انجام شود.
این مسوولان با ابراز تعجب از بیان اظهارنظرهای بیحساب و کتاب (مسوولان لیبیایی) و حتی آنچه که به نقل از السنوسی درباره محل دفن امام صدر و همراهانش منتشر شده، بیان کردند: نمیدانیم که مسوولان لیبیایی به تحقیق و تاکید در این باره به محل اعلام شده، رفتند یا خیر همچنین سوالات زیادی درباره دلایل مخالفت لیبیها با بازجویی از سیف الاسلام قذافی وجود دارد و این در حالی است که هیات لبنانی درخواستهای زیادی را برای گفتوگو با سیف الاسلام به مسوولان لیبیایی تسلیم کرده اما هنوز جوابی به آنها داده نشده است آنها اینطور اعلام میکنند که معمر قذافی دوست داشت که مردم را زندانی کند و فورا آنها را نمیکشت و به عنوان مثال میتوان به مساله منصور کیخیا اشاره کرد که از مصر به نزدش رفته بود و از سال ۱۹۹۳ تا ۱۹۹۸ در زندان بود تا اینکه به دلیل بیماری مرد. این مساله به این معنا است که فکر زنده بودن امام صدر هنوز نزد ما وجود دارد. امروز ما میگوییم که متاسفیم،ای کاش قذافی زنده بود و به سوالات ما پاسخ میداد تا ما حقیقت را میفهمیدیم.
الرای العام در ادامه به نقل از این مسوولان لبنانی که اخیرا به لیبی سفر کردهاند، نوشت: سوالات زیادی هم در خصوص بازجویی نکردن مسوولان لیبیایی از افرادی که امروز در زندانهایشان به سر میبرند، وجود دارد. آنها از کسانی هستند که با قذافی بودند و ما آنها را میشناسیم و میدانیم که آنها حرفی برای گفتن دارند. ما چندین بار توجه بازرسان را به این مساله معطوف کردیم اما هر بار با عدم جدیت (مسوولان لیبیایی) مواجه شدیم.