دولتمردان، بزرگواران و سروران! از طرف پاتریاک اغناطیوس چهارم و از طرف خودم
به شما خوشامد میگویم به خصوص به سرکار خانم رباب صدر، زن فاصلی که
رنجهای بسیاری را به سبب نبود برادرش، جناب امام موسی صدر و به سبب شرایطی
که همچنان پیچیده مانده تحمل کرده است. باشد که بزودی حقایق کشف شود و
ابرها کنار روند و امام صدر نزد خانواده و وطن باز گردد.
حضار گرامی! در این کنفرانس که شعار «باور مشترک» را تحت عنوان «جایگاه آزادی در اصلاحات ونوگرایی» میدهد، از خدا میخواهم که همه ما را غریق رحمت وهدایت خود گرداند. و ما را در این همایش که خیر جامعه در آن است موفق کند. همچنین دستاوردهایش مثبت وبرای خدمت به نسلهای پیشرو باشد. همه ما مشتاق وآرزومند تحقق آزادی نزد همه مردم هستیم.
همانگونه که در انجیل لوقا آمده است: «روح پروردگار بلند مرتبه مرا برگزید تا مساکین دل شکسته را بشارت دهم، اسرا را به آزادی بخوانم ونابینایان را به بازگشت بیناییشان ندا دهم. تا مظلومین را آزاد سازم» وهمانگونه که در رسالة پولس آمده است: «مسیح ما را آزاد ساخت تا آزاده باشیم. پس ثابت قدم باشید وبه یوغ بندگی باز نگردید» مسیح ما را از بندگی به آزادی رساند وما را در این مناسبت پر ارزش از صفات امام موسی صدر میگوییم کسی که عنوان این همایش «جایگاه آزادی در اصلاحات و نوگرایی» از او الهام گرفتهایم.
ناگزیریم تا آنچه درون سینههامان را فرا گرفته بیان کنیم؛ برتریها وامتیازهایی که امام موسی صدر از آنها بهره میبرد؛ هنگامی که صفا وپاکی بر صفحهای نورانی در پیش چشمانش ترسیم میشد وافقها از ورای پیشانی نورانیاش سر میکشیدند. امام صدر دیدی وسیع وبینشی عمیق داشت ودور دستها را میدید.
به موضوع همایش باز گردیم واز شاعر بزرگ عرب احمد شوقی یاد کنیم: «وللحریه الحمراء باب بکل ید مضرجه یدق» (آزادی سرخ را دری است که دستهای به خون آغشته آن را میکوبند) آزادی میوة مبارزة طولانی ملتها برای رهایی از همة انواع بندگی است. آزادی مدرسهای است که به نسلها اشتیاق تحقق اهداف ایده آل انسان را برای زندگی مساوی در روی کره زمین میآموزد. برای رسیدن به هدف مطلوب چارهای نیست جز به آنچه پیامبران و رسولان به ما آموختهاند، اقتدا کنیم. از بزرگان گذشته جملة مشهور عمر بن خطاب را نقل میکنم: «چرا مردم را به بندگی میکشانید با آنکه از مادرانشان آزاد آفریده شدهاند». حضار محترم! آزادی نیز چون هوا وآب وغذا احتیاج مبرمی به اصلاح، نو شدن وحیات دارد تا بتواند عدالت اجتماعی را اجرا کند ونهادینه شود وفرد وجامعه را به یکسان در بر گیرد؛ تا جوامع بشری در زندگی ایده آل وکاملی به سر برند ودر آن به جای طغیان وظلم وبندگی، انسجام وفرصتهای برابر و الفت ومحبت میداندار باشند. چرا که نعمتهای خداوند در روی زمین برای سعادت همه کافی است به این شرط که عدالت محور باشد.
پس همانگونه که انسان برای ادامه زندگی به غذا وآب احتیاج دارد، به همان اندازه نیز به آزادی محتاج است، تا حیاتش کامل شود. و آزادی نیز با وحدت ما در راه مبارزه با سختیها به کمال میرسد. حضار گرامی! ما به حرکتی که امام صدر رهبری کرد پایبندیم. حرکتی که از تمدن دیرینة عربی که قرنها سیادت کرد، الهام گرفت. در این حرکت حرکتهای اصیل وتلاش برای از میان بردن ناپاکیها وموانع، تجدید میشوند تا جامعه را از خیر وحق وزیبایی بهرهمند سازد. به همین مناسبت برادران عزیز به جامعه جهانی ودر رأس آن سازمان ملل متحد وشورای امنیت یادآوری میکنیم که در معیارها یش دو گانه عمل نکنند وصلح را با حکمت وعلم ودرایتی بدون تبعیض رعایت کنند. ما به قطعنامهها پایبندیم به این شرط که عادلانه باشد وبر همه بدون استثناء اعمال شود.
در پایان نیز از مسؤولین مرکز امام موسی صدر که به فعالیتهای فرهنگی متعددی میپردازند تشکر وقدردانی میکنم. ودعا میکنم که امام موسی صدر به اهل وطن خویش باز گردد.