صبح امروز، کمیته پیگیری قضیه امام موسی صدر در مجلس، با برگزاری کنفرانسی
خبری در مورد مراحل کاری پیگیری پرونده امام موسی صدر توضیحاتی ارائه و به
سئوالاتی در این باره پاسخ داد.
سعید ابوطالب، نماینده مجلس هفتم و عضو این کمیته طی سخنانی لزوم تشکیل این گروه کاری را یادآور شد و گزارشی از سابقه این مسأله و همچنین پیشرفت کار ارائه نمود. به گزارش شریف نیوز، ابوطالب ضمن تاکید بر ایرانی بودن امام موسی صدر و یادآوری این نکته که وی از حیث علمی یکی از روحانیون زمانشناس و اندیشمند مصلح و تاریخساز است، گفت: «نمیتوان در ارتباط با ربودن ایشان هیچ کوتاهی و مصالحه را پذیرفت.
بر مبنای قانون اساسی، دفاع از حقوق شهروندان ایرانی از اساسیترین وظایف حکومت اسلامی است و ربوده شدن ایشان، مصداق بارزی بر نقض حقوق بشر و نشانه دیگری از آنست که همواره جمهوری اسلامی ایران قربانی تروریسم بوده است، لذا نمایندگان مجلس شورای اسلامی برآنند تا بنا بر وظایف قانونی خود، سرنوشت امام موسی صدر را تا آزادی ایشان پیگیری کنند. در این راستا و برای به نتیجه رسیدن و همچنین برنامه ریزی اجرایی باید کمیتهای متولی پیگیری میشد. لذا نمایندگان کمیته پیگیری قضیه امام موسی صدر را تشکیل دادند.»
ابوطالب با برشمردن اهمیت فوقالعاده حقوق شهروندی، اظهار داشت: «باید بدانیم که به میزانی که حکومتها از حقوق شهروندانشان دفاع میکنند و به آحاد ملتشان احترام میگذارند، مورد احترام دولتها و ملتهای جهان قرار میگیرند.»
وی با اشاره به اقدامات گسترده خانواده صدر در لبنان که منجر به فعالیت مجدد دستگاه قضایی لبنان و صدور حکم احضار مسوولان لیبیایی شده است، افزود: «اقدام نمایندگان مجلس شورای اسلامی ایران نیز پاسخ مثبتی به تلاش خانواده امام در ایران است.» این نماینده مجلس با ذکر تاریخچهای از پیگیری قضیه امام موسی صدر در ایران، گفت: «پیگیری قضیه امام موسی صدر در ایران به اقدامات حضرت امام خمینی در همان روزهای نخست این توطئه باز میگردد.
دقیقاً در شهریور ۱۳۵۷، یعنی چند روز پس از ربودن امام صدر در لیبی، امام خمینی نمایندگانی به لیبی، سوریه و برخی کشورهای اسلامی فرستادند و از همه آنها مصرانه خواستند که برای آزادی ایشان لیبی را تحت فشار قرار دهند. پس از پیروزی انقلاب، قذافی بارها سعی کرد که به ایران بیاید اما امام (ره) همواره شرط پذیرفتن قذافی را آزادی امام صدر اعلام میکردند. مقام معظم رهبری در سفری به لیبی مستقیماً با قذافی گفتگو کردند و جدیت و قاطعیت ایشان در این مورد باعث شد که لیبی خود را در شرایط جدیدی حس کند. همچنین آقای خاتمی پیگیری قضیه را در اولویت برنامههای دولت خود قرار داد و کمیتهای را بدین منظور تشکیل داد که عملاً به دلیل وقتکشی و عدم همکاری لیبی آن اقدامات به نتیجه نرسیده و اکنون مذاکرات متوقف شده است.»
وی در ادامه افزود: «در آغاز سال ۱۳۸۳، نخبگان کشور، اعم از مراجع عظام، رجال سیاسی و فرهنگی، استادان و رؤسای دانشگاهها، حقوقدانان و فضلا و مدرسان حوزه علمیه، هنرمندان و اصحاب اندیشه، نامهای حاوی چهار پیشنهاد به ریاست جمهوری نوشتند و مصرانه پیگیری سیاسی و اطلاعاتی و قضایی را در مراجع و سازمانهای بینالمللی خواستار شدند. که متأسفانه هنوز واکنش موثری از سوی دولت صورت نگرفته است.
مجلس هفتم با توجه به فراز و نشیب روند پیگیری تصمیم گرفته است که با جدیت کامل وفعال کردن وزارتخانههای اطلاعات و امور خارجه و قوه قضاییه و دیگر نهادهای ذیربط، قضیه امام موسی صدر را پیگیری کند.» در ادامه این برنامه، سعید ابوطالب عضو کمیته پیگیری قضیه امام موسی صدر در مجلس، به سئوالاتی در خصوص مسأله امام موسی صدر پاسخ داد، که مشروح آن در ادامه میآید. برنامهها و اقدامات کمیته پیگیری قضیه ربودن امام موسی صدر در مجلس هفتم چیست؟
بر اساس اطلاعات موجود و اسناد و مدارک مستند و احکام دادستانی ایتالیا و دادگاههای لبنان که همگی دال بر ربوده شدن امام موسی صدر طی یک سفر رسمی در لیبی است و با توجه به اعترافات قذافی و سیف الاسلام مبنی بر مسئولیت لیبی در این قضیه، کمیته بنا دارد با اجرای راهکارهای ثمر بخش به کشف حقیقت ماجرا از هنگام وقوع جرم تا امروز مساله را تا آزادی امام موسی صدر و مجازات آمران و عاملان و دست اندرکاران این توطئه علیه اسلام و ایران و آرمان فلسطین دنبال کند. توطئهای که نه تنها امام موسی صدر را از آزادی و حقوق طبیعی خود محروم کرده است بلکه جوامع اسلامی را از بهرهمندی از آراء و منظومه فکری و عملی و مدیریتی امام نیز محروم کرده است. آیا از سرنوشت امام موسی صدر اطلاعاتی دارید؟ بله، مجموعه اطلاعات آشکار و پنهان ما و نیز اطلاعات دستگاههای اطلاعاتی کشورهای دوست ثابت میکند که امام در قید حیات هستند.
همچنین اظهارات زندانیان سیاسی که دو سال پیش از زندانهای لیبی آزاد شدند مسأله حیات امام را تأیید میکند. برخی از این زندانیان سی سال در زندانهای لیبی بودند و هیچ کس از ایشان خبری نداشت و دولت لیبی هم رسماً وجود و حیات ایشان را تکذیب میکرد. گروهی از این زندانیان امام را در ماه رمضان سال ۱۳۸۰ در زندان ابوسلیم دیده بودند و پس از آزادی از این ابهام پرده برداشتند و نشانههایی که دادهاند همه مؤید آنست که امام تا آن سال در قید حیات بودهاند. آخرین اخبار حکایت از محبوس بودن در خانهای میکند که به شدت مراقبت و محافظت میشود و مردم محل اطلاع دادهاند که سالها است که در این خانه یک شیخ لبنانی زندانی و تحت مراقبت است. از سوی دیگر اخبار مربوط به ربودن امام در لیبی مطمئن و مستند است و هیچ خبر مستند و قابل اعتماد و یا صادره از سوی منابع رسمی عربی و اسلامی و جهانی در مجموعه اخبار وجود ندارد که حاکی از عدم حیات امام باشد. آخرین اطلاعات شما از اقدامات دولت لبنان در ارتباط با قضیه امام صدر چیست؟
دستگاه قضایی لبنان با دریافت اطلاعات و مدارک جدید از سوی خانواده مجدداً بررسی پرونده قضایی ربودن امام موسی صدر را آغاز کرد. دادستان کل لبنان، با دریافت اسناد ومدارک جدید، آنها را مستند و متقن ارزیابی کرد و با استناد به اینکه ربودن امام اقدامی علیه امنیت ملی کشور لبنان است، شکایت خانواده را فراتر از یک مسأله شخصی و شکایت خانوادگی اعلام کرد. لذا سطح شکایت را ارتقاء داد و به یک ادعای ملی علیه حکومت لیبی مبدل کرد. آنگاه دادستان، پرونده را با مستندات جدید و ارزیابیهای اخیر و معرفی متهمان پرونده یعنی آمران و عاملان و دست اندکاران توطئه ربودن امام به قاضی تحقیق سپرد. قاضی تحقیق نیز ضمن اعلام جرم، ۱۸تن از مسئولان لیبیایی را به عنوان متهم فرا خواند. آخرین حکم قاضی تحقیق احضار این افراد به دادگاه لبنان در تاریخ ۲۶ اسفند ماه ۱۳۸۳ است و حکم احضار از طرق رسمی به متهمان ابلاغ شده است.
از سوی دیگر یکی از اقدامات خانواده امام موسی صدر، مراجعه به افکار عمومی و اطلاع رسانی عام برای روشن کردن ماجرا و ابعاد این توطئه است و در شهریور ۱۳۸۳ در بیست و ششمین سالگرد ربودن امام رسماً حرکت حقیقتیابی و تفحص درباره قضیه ربودن امام موسی صدر و دو همراه ایشان را آغاز کرد. اکنون نمایندگان مجلس شورای اسلامی به عنوان یک وظیفه به منظور پاسداری از حقوق فردی و ملی آحاد اتباع این کشور پیگیری سرنوشت امام موسی صدر را در دستور کار خود قرار دادهاند. امام موسی صدر برای ما تنها یک فرد نیست. او بخشی از هویت انقلاب اسلامی ماست که از ما ربوده شده است و ما باید دنبال پاره جدا شده از پیکره انقلابمان باشیم.