دکتر عبدالوهاب طالقانی: محبوبیت فوق العاده امام موسی صدر موجب شده بود که همه او را به عنوان یک رهبر سیاسی و دینی بپذیرند.
دکتر عبدالوهاب طالقانی: محبوبیت فوق العاده امام موسی صدر موجب شده بود که همه او را به عنوان یک رهبر سیاسی و دینی بپذیرند.
به گزارش روابط عمومی مؤسسۀ فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر، دکتر سید عبدالوهاب طالقانی، استاد بازنشسته دانشگاه اصفهان، در گفتگو با گروه تاریخ شفاهی مؤسسه به تشریح سوابق خود با امام موسی صدر پرداخت.
وی با اشاره به اولین زمینههای آشنایی خود گفت: یادم است در حدود سالهای میانی دهه ۲۰ شمسی حضرت آیت الله العظمی سید صدرالدین صدر تابستانها به اصفهان میآمدند و در مدرسه بازار تدریس میفرمودند. ایشان شبها در مسجد دارالشفا نیز اقامه جماعت داشتند من که در آن زمان به تحصیل در حوزه اشتغال داشتم با آنکه معلومات آن زمان من مناسب استفاده از درس ایشان نبود ولی گاهی در این جلسه حاضر میشدم و به میزان وسع خود از آن بهره میبردم و شبها هم در نماز جماعت ایشان شرکت میکردم. این رفت و آمد موجب شد تا با فرزند بزرگوار ایشان، امام موسی صدر، که همراه پدر به اصفهان میآمدند آشنا شده و ارادتی پیدا کنم و این دوستی تا آنجا ادامه یافت که حتی بعدها این توفیق را داشتم که در منزل میزبان ایشان و جمعی از دوستان از جمله آیتالله مستجابی و آقازادگان مرحوم آیتالله سید حسین خادمی و جمعی دیگر از دوستان هم باشم.
استاد طالقانی در ادامه افزود: سال ۱۳۵۲ شمسی که از یک بورس درسی استفاده میکردم سفری هم به بیروت داشتم و با امام موسی صدر ملاقات کردم در این دیدار از ایشان خواهش کردم که از دکتر صبحی صالح عالم قرآنشناس ساکن بیروت که از اهل سنت هم بود برای من وقتی بگیرند تا دربارۀ برخی مسائل و علوم قرآنی با ایشان گفتگو کنیم که بلافاصله اقدام کردند و زمانی تعیین شد که من به دیدار دکتر صبحی صالح رفتم. در این چند روز از نزدیک شاهد تلاشها و فعالیتهای ایشان بودم. اما نکته حائز اهمیت احترامی بود که همۀ مقامات کشوری، لشگری، علما و عامه مردم برای ایشان قائل بودند. محبوبیت فوقالعاده امام موسی صدر بین تمام طبقات موجب شده بود تا همه او را به عنوان رهبر و قائد سیاسی و دینی بپذیرند.