مجتبی رحماندوست از برپایی مسابقه ادبی «امام موسی صدر» به صورت همایش بینالمللی با فراخوان شعر و مقاله در سال آینده خبر داد.
به گزارش خبرنگار شبستان ،مراسم تجلیل از برگزیدگان مسابقه ادبی امام موسی صدر عصر روز گذشته در تالار مهر حوزه هنری با حضور علیرضا قزوه و رضا اسماعیلی، مجتبی رحماندوست، نویسنده، رئیس شورای ادبیات بیداری حوزه هنری و نماینده مجلس شورای اسلامی و جمعی از شاعران در سالن مهر حوزه هنری برپا شد.
در این مراسم ابتدا برگزیدگان این مراسم چون وحید افضلی ،جواد محقق،رستمی ،سارا سادات باختر، افشین تل لو ،محمد زاده ،علی فردوسی و... به شعر خوانی پرداختند.
در این مراسم مجتبی رحماندوست، نویسنده، رئیس شورای ادبیات بیداری حوزه هنری و نماینده مجلس شورای اسلامی،اظهار کرد: وقتی به شخصیت امام موسی صدر توجه کرده و مطالبی را در رابطه با این شخصیت خواندم حدود 8 ویژگی بارز اخلاقی توجه بنده را به خود جلب کرد که از جمله آن میتوان به «جسارت جوانانه» او اشاره کرد.
وی اضافه کرد: زمانی که امام موسی صدر در کشور لبنان سکونت یافت بیش از 30 سال سن داشت که در این دوران جوانی مأموریتهای بسیار و بزرگی را به دوش کشید که آن نیز از جسارت جوانانه او محسوب میشد.
رحماندوست ادامه داد: از دیگر ویژگیهای امام موسی صدر میتوان به «کل و کلان نگری» و «فراملی نگری» اوست چراکه این شخصیت جهان اسلام را تنها در ایران، لبنان و خاورمیانه نمیدانست و نگاه نمیکرد که وجود شخصیتهایی همچون امام موسی صدر نیازهای امروز ما به شمار میرود تا نیاز جهان خودش را پاسخ دهد.
وی افزود: امام موسی صدر دارای «نوگرایی به محتوا» بود چراکه او کارهای بسیاری را انجام میداد و با نوآوری و نوع عمل متفاوت با مشکلات برخورد میکرد، همچنین در شخصیت این بزرگوار «همت والا و عالی» را مشاهده کردم یعنی نجات جهان اسلام، لبنان و فلسطین از همت والای امام موسی صدر است.
این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه امام موسی صدر دارای اخلاق محمدی و مردمی بودن به معنای واقعی است، گفت: یکی از کشیشهای مسیحی وقتی با امام موسی صدر دیدار کرده بود، میگفت که اگر این شخصیت مسیحی بود او را قدسی میخواندم حتی شهید چمران وصیتنامه خود را خطاب به این شخصیت به نگارش درآورده است.
وی درباره بیروت،عنوان کرد: بنده قبل و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی دانشجو بودم و آن زمان به «بیروت» عروس خاورمیانه میگفتند و به تعبیر دیگری سوئیس خاورمیانه میخواندند اما این مکان مرکز عیاشی اروپائیان بود که در بیروت به انجام کارهای خلاف شرع میپرداختند.
وی اضافه کرد: بیشترین خوراک و تغذیه جنسی اروپائیان در آن زمان از اجناس مونثی تهیه میشد که از شیعیان جنوب لبنان بودند و حدوداً 16 هزار مراکز فحشاء و فساد در این شهر وجود داشت که بنا به نقل و قولها، بیش از 85 درصد دختران جنوب لبنان و شیعه در آن خدمت میکردند و امروزه روزی که ما در این مکان گردهم آمدیم و امروز سینه خود را سپر میکنیم و با افتخار میگوئیم جنوب لبنان، این مرکز به بزرگترین مرکز تأمین سرباز حزب الله و نیروهای مقاومت دربرابر اشغال گرای بیدین تبدیل شده است.
رحماندوست ادامه داد: امام موسی صدر دارای شخصیت چند بُعدی بود یعنی انواع فعالیتهایی که در زندگیشان داشتند یک کار پیامبرانه بود یعنی کلمه امام برای این شخصیت دارای تناسب است.
وی در پایان گفت: مسابقه ادبی «امام موسی صدر» سال آینده به صورت همایش بینالمللی با فراخوان شعر و مقاله برگزار خواهد شد که متولی این همایش، شورای ادبیات بیداری حوزه هنری خواهد بود.
در ادامه این مراسم علیرضا قزوه، شاعر پیشکسوت کشورمان در مراسم تقدیر از برگزیدگان مسابقه ادبی «امام موسی صدر»، بیان داشت: بعد از گذشت سالهای متوالی وقتی به روستاهای کشور لبنان سفر میکنیم، هنوز عکس امام موسی صدر در منازل آنها قابل رویت است.
وی اضافه کرد: امام موسی صدر در دوران حیات «نیما یوشیج»، «جلال آل احمد» و «سیمین دانشور» به دیدن آنها میرود حتی در یادداشتهای «سیمین دانشور» خاطرات خوبی از امام موسی صدر وجود دارد به نوعی این شخصیت، در جناح روشنفکری آن روزگار با هنرمندان اصیل ارتباط برقرار میکند.
قزوه ادامه داد: در رابطه با آن صحنهای که قذافی را کشتند، یادداشتی را به نگارش درآوردم که این امر تقاص خون امام موسی صدر است انشاءالله قذافی تقاص آن رنجهایی که به این شخصیت بزرگوار وارد کرده است را داده باشد نه تقاص کشته شدن این عالم بزگوار را، چراکه هنوز امیدوار به دیدار ایشان هستیم.
وی با بیان اینکه شخصیت امام موسی صدر شخصیت بسیار بزرگی است، افزود: برپایی همایش ادبی «امام موسی صدر» کاری بس بزرگ است چراکه همه شاعران عرب اعم از شاعران کشور لبنان، سوریه و مصر به امام موسی صدر ارادت ویژهای دارند و سایت فارسی زبان توانست در این زمینه به خوبی به انجام فعالیت بپردازد.
قزوه بیان کرد: سایت «شاعران فارسی زبان» را به صورت مردمی و با همکاری برخی از شاعران اداره میکنیم به نوعی برخی از مکانها دارای ساختمانها، ماشینهای آن چنانی و سایتهایی هستند و از بنده نیز برای همکاری دعوت میکنند اما بنده به همراه آقای سعیدیراد افتخارمان این است که این سایت را مورد حمایت مالی و معنوی قرار دادهایم.
وی با بیان اینکه معتقدم سایت «شاعران فارسی زبان» جای خود را در میان اهالی فرهنگ و ادب باز خواهد کرد، اضافه کرد: جمع حاضر به دیدار مقام معظم رهبری مشرف میشوند و ما هر سال این دلهره را داریم که یکی از میان شاعران بلند شود و بگوید ما حدود 4 سال است که در این دیدار حضور یافتیم اما شعری نخواندیم.
قزوه ادامه داد: بنده حدود بیست و اندکی سال در این جلسات و دیدارها حضور داشتم اکثر شعرهایی که نزد مقام معظم رهبری قرائت میشود، خوب است، همچنین آقای «رضوان»، شعری در مدح حضرت امالبنین سروده بود که این شعر همیشه در ذهن بنده باقی مانده بود و به اعضای شورای تشکیل این جلسات حضور و قرائت این شعر در حضور رهبر انقلاب را جویا شدم چراکه شعر خوب همیشه در اذهان باقی خواهد ماند.
وی افزود: دیدار با مقام معظم رهبری برای همه شاعران از اهمیت بالایی برخوردار است، مقام معظم رهبری احترام ویژهای به شعر میگذراند.
این شاعریاد آور شد: قرار بر این گذاشته بودم که سال گذشته کتاب «تذکره کلمات الشعراء» را به مقام معظم رهبری تقدیم کنم اما فراموش کردم اما ایشان سر افطار بنده را صدا کردند و گفتند که این تذکره را از اول تا آخر مورد مطالعه قرار دادم این چه تذکره خوبی است.
وی اضافه کرد: در دنیا واقعاً همانند شخصیت مقام معظم رهبری وجود ندارد و حتی از وزرای مختلف و ادیبان نمیتوان چنین انتظاری را داشت که کتاب «تذکره کلمات الشعراء» را تا پایان مورد مطالعه قرار داده باشند.
پایان پیام/