آیت الله العظمی صدر این هنر و توانمندی را داشت که در ضعیفترین روزها، سختترین بحرانهای اجتماعی، سیاسی و امنیتی را از طریق مدارا با دشمن بدون عدول از اصول و ارزشها، مدیریت کند.
آیت الله العظمی صدر این هنر و توانمندی را داشت که در ضعیفترین روزها، سختترین بحرانهای اجتماعی، سیاسی و امنیتی را از طریق مدارا با دشمن بدون عدول از اصول و ارزشها، مدیریت کند.
کتاب «صدر دین» به قلم محسن کمالیان سومین شماره از مجموعه «روایت صدر» است که به شرح زندگانی آیتالله العظمی سید صدرالدین صدر، پدر امام موسی صدر میپردازد.
کمالیان در مقدمه کتاب نوشته است: درست است که محور مجموعهٔ روایت صدر، تاریخ زندگی، اندیشه و سیره شخص امام صدر است، اما حقیقت آن است که مسیر تحقیقات نگارنده را به آیتالله العظمی سید صدرالدین صدر پدر بزگوار امام صدر رسانید... در مسیر تحقیقات تدریجاً و با تکیه بر مستندات فراوان دریافتم، که اولین و بلکه مؤثرترین شخصیتی که در تکوین و شکل گیری شخصیت انسانی، دینی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی امام صدر نقش داشت، همانا پدر معظم ایشان بود.
ساختار و هندسهٔ دفتر حاضر از نه بخش تشکیل شده است به شرح زیر:
•زندگینامه.
نویسنده در این بخش در قالب «مقطع شمار» به شرح اجمالی از کارنامه زندگی آیت العظمی سیدآیتاللهالعظمی سید صدرالدین صدر میپردازد. وی کوشیده است از شیوه علمی در شرح حال نویسی بهره بگیرد تا آنچه در زندگینامه میآورد مطابق با روش شرح حال نویسی در دایرةالمعارفها باشد. در پایان این بخش، فهرستی مستند از اجداد آیتالله «سید آیتالله العظمی سید صدرالدین صدر» آمده است.
•یادداشتها.
این فصل به بخشی از یادداشتهایی پرداخته که در نشریاتی مانند «شاهد یاران»، «روزنامه جوان» و «الحیات» درباره تحلیل سیره و اندیشه «آیتالله العظمی صدر» منتشر شده است. نظر آیتالله العظمی سید صدرالدین صدر درباره «فداییان اسلام» موضوع اصلی این یادداشتهاست.
•گفتوگوها.
نگارنده گفتوگوهای خود را با نزدیکان آیتالله العظمی سید صدرالدین صدر، درباره شخصیت او و فرزندش امام موسی صدر ارایه کرده است. این گفتوگوها با افرادی مانند «دکتر علیاکبر صادقی»، «آیتالله شیخ ابراهیم رمضانی فردویی» و «دکتر سید صادق طباطبایی» صورت گرفتهاند.
•خاطرهها.
«عبدالکریم حائری یزدی»، «آیتالله واعظ زاده خراسانی»، «آیتالله علی مشکینی» از جمله افرادیاند که خاطراتشان در این بخش آورده شده است. «ضمیمه خردنامه همشهری»، «مجله حوزه» و سایت «موسسه فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر» از منابع مؤلف برای بیان خاطراتند.
•گاهشمارها.
این گاهشمار به شرح وقایع سه مقطع تاریخی در قالب «دوران زعامت مرجعیت در قم»، «سفر تابستان سال 1322 شمسی آیت العظمی حاج آقا حسین قمی به ایران» و «مراسم روزهای پس از درگذشت آیتالله العظمی سید صدرالدین صدر» پرداخته است. این سه دوره تنها بخش کوچکی از پروژه بزرگ گاهشمار زندگی امام موسی صدر را تشکیل میدهند.
•اسناد.
پارهای از اجازات، گزارشها، تقریظها و نامههای تاریخی را از میان آرشیوها، بایگانیها، کتابها و مطبوعات گردآوری و ارایه کرده است.
•پیوستها.
دو اثر ادبی مهم و تاریخی مرتبط با واقعهٔ درگذشت آیتالله العظمی صدر را گردآوری و احیا کرده است.
•تصاویر.
اغلب تصاویر موجود از آیت الله العظمی سید صدرالدین صدر، تصاویر برخی شخصیتهای معاصر آن بزرگوار، تصاویر مزار و منزل ایشان، تصاویر گفتگو شوندگان دفتر حاضر و نیز تصاویر پارهای اسناد ارائه شده در این دفتر را به نمایش گذاشته است.
•نمایهها.
شامل کتابنامه و فهرست اعلام است.
این دفتر در ادامه دو دفتر عزت شیعه و فریاد در خاموشی از مجموعهٔ «روایت صدر» است که توسط محسن کمالیان تألیف شده است.
این کتاب در قم توسط مولف (محسن کمالیان) با همکاری موسسه فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر در 1000 نسخه و به قیمت 150000 ریال منتشر شده است.
شماره ثبت این کتاب در کتابخانه شماره یک مجلس شورای اسلامی484395 میباشد