به گزارش خبرگزاری «مهر»، ابویاسرعادل عون رئیس دفتر جنبش امل لبنان در
تهران که موسس آن امام موسی صدر و شهید چمران بودند، موضوع گذرنامههای
بدست آمده را قدیمی دانست و گفت این گذرنامهها را مقامات لیبی برای رد گم
کردن حقیقت و انحراف افکار عمومی و مبرا دانستن نقش خود در ربودن امام موسی
صدر صادر کردند.
عادل عون در گفتگو با خبرنگار بین الملل «مهر» تاکید کرد: رژیم لیبی دایما با به راه انداختن جنگ تبلیغاتی و ادعاها و جنجال سازی به دنبال گمراه سازی و فرار از حقیقت و بستن پرونده امام موسی صدر با هر ترفندی است این دلیل دیگری بر این است که مقامات لیبی و در راس آن شخص قذافی در ربودن شدن امام موسی صدر دست دارند.
وی با رد اینکه در گذرنامه امام موسی صدر مهر ویزای ایتالیا حک شده باشد گفت: اصولا امام موسی صدر تنها قصد سفر به فرانسه برای دیدار با خانواده خود داشت و برنامهای برای سفر به ایتالیا نداشت و وارد کردن مهر ویزای ایتالیا دلیل دیگری براین است که مقامات لیبی میخواهند پرونده را از مسیر اصلی و واقعی خود خارج و به نفع خود ببندند.
عادل عون با اشاره به خبر امروز روزنامه الحیات درباره تحویل دو گذرنامه منتسب به امام موسی صدر و همراهش از سوی مقامات ایتالیایی به مسئولان لبنانی گفت: موضوع این گذرنامه هاچیز جدیدی نیست واین مساله به ۲۷ سال پیش بر میگردد که با نقشه مقامات لیبی دو عامل این رژیم با پوشیدن لباسی خود را به شکل امام موسی صدر درآورد و با گذرنامههای جعلی منتسب به امام وهمراهانش وارد هتلی در رم شدند و سپس لباسها و مدارک را در هتل جا میگذارند.
وی افزود: یک بار یکی از مسئولان سازمان اطلاعات خود را دراین پرونده مقصر میخوانند بار دیگر شخصی بنام ابوالعباس از اعضای منفک شده جنبش فتح که در عراق کشته شد را مقصر خواندند یک بار برای بستن آن پیشنهاد سنگین مالی دادند و اکنون در ترفندی دیگر خبر پیدا شدن گذرنامههای امام موسی صدر و همراهانش را شایعه میکنند در حالی که این گذرنامهها چیز جدیدی نیست و از ۲۷ سال پیش همان زمان ربودن شدن امام وجود داشت که گذرنامههایی جعلی و غیر واقعی بود.
ابویاسرعادل عون در پایان تاکید کرد رهبر لیبی باید بداند پرونده امام موسی صدر هرگز با پول و چیزهای دیگر بسته نخواهد شد و اصولا امام موسی صدر قابل معامله و فروش نیست این یک مساله اسلامی است و هیچ راهی جز افشای حقیقت از سوی مقامات لیبی و بازگرداندن امام موسی صدر به آغوش خانواده و جهان اسلام نمانده است زیرا نه در لبنان و در جمهوری اسلامی ایران و نه خانواده امام موسی صدر هرگز بر سر مساله امام موسی صدر معامله نخواهند کرد.
به گزارش خبرگزاری مهر، روزنامه الحیات نوشت: عدنام عضوم دادستان کل استیناف لبنان دیروز از جان عبید وزیر امور خارجه این کشور گذرنامههایی را تحویل گرفته که از ایتالیا رسیده است که یکی از آنها گذرنامه دیپلماتیک بنام آقای امام موسی صدر صادره در تاریخ ۱/۴/۱۹۷۸ میلادی است و تا ۳/۱/۱۹۷۹ اعتبار داشته است و گذرنامه دیگر بنام شیخ محمد شحاده یعقوب در ۱۱/۳/۱۹۷۷ که سه سال اعتبار داشته است، لویجی اسکوتی رئیس دادگاهی در رم در ۳۰ سپتامبر گذشته (۹ مهر) این دو گذرنامه را تحویل مقامات لبنانی داد، این دو گذرنامه در جریان محاکمه کیفری دو مرد ناشناس بدست آمد که به جعل هویت و جعل مدارک مربوط به امام موسی صدر و همراهانش متهم بودند.
از گذرنامه امام موسی صدر چنین بر میآید که وی ویزای ورود به ایتالیا و فرانسه را در ۳۱/۸/۱۹۷۸ میلادی دریافت کرده است یعنی همان تاریخی که وی و همراهانش در لیبی ناپدید شدند گذرنامه مربوط به وی همچنان مهر خروجی فرودگاه لیبی را در آن تاریخ در خود دارد، امام موسی صدر ۲۵/۸/۱۹۷۸ وارد لیبی شد، این مساله نحوه دستیابی وی به دو ویزای ایتالیا و فرانسه و ترک لیبی در آن زمان را سوال برانگیز میکند.
قاضی عضوم تصمیم گرفت دو گذرنامه را به قاضی سهیل عبدالصمد بازپرس قضائی در مساله امام موسی صدر تحویل دهد تا وی آنها را به پرونده امام اضافه کند، پیش از این منابع لبنانی اعلام کرده بودند که ممکن است این دو ویزا برای گمراه سازی و عدم افشای حقیقت (از سوی مقامات لیبی) صادر شده باشد.
شایان ذکر است خانوادههای امام موسی صدر و همراهانش چند هفته پیش بر ضد معمر قذافی و ۱۷ تن از مقامات رژیم وی با مسئول شناختن آنها در مساله ربوده شدن امام موسی صدر و همراهانش شکایت کردند. مرکز تحقیقات و پژوهشهای امام موسی صدر نیز از آغاز برنامه واقعی و پیگیری در مساله امام موسی صدر در کشورهای ایران، استرالیا، لبنان و آمریکا خبر داد که درصدد است تا تمام راههای قانونی و دیپلماتیک را برای کشف حقیقت آزادی امام موسی صدر و همراهانش و بازخواست کیفری کامل معمر قذافی و مسئولان دیگر در ربوده شدن امام موسی صدر دنبال کند.
شایان ذکر است عادل عون رئیس دفتر جنبش امل و از همرزمان شهید چمران در جنوب لبنان در گفتگو با خبرگزاری مهر تاکید کرد مدارک و ادله قاطع ما ثابت میکند که رژیم قذافی مسئول اصلی ناپدید شدن امام موسی صدر و همراهانش است و قذافی برای فرار از مسئولیت خود دست به عوامفریبی میزند.
وی افزود: با نگاهی به مفاد بیانیه رژیم لیبی و ادعای اینکه ناپدید شدن امام موسی صدر کار جریانهای درگیر در مشرق عربی است، باید قذافی را تحت فشار قرار داد که این ادعای خود را اثبات کند و اینکه منظور وی از جریانهای درگیر سیاسی و ایدئولوژیک مشرق عربی چیست؟ آیا قذافی سرنخی از مساله ربوده شدن امام صدر دراختیار دارد؟ منظور قذافی از سریال متصل ترور و آدم ربایی چیست؟ باید وی را برای افشای جزئیات این سریال و اینکه چه عواملی پشت این صحنه قرار دارند و اینکه قذافی چگونه از این سریال با خبر است که دیگران بیاطلاعند، تحت فشار گذاشت.
به نظر میرسد حرکت اخیر خانواده امام موسی صدر و شکایت رسمی علیه رژیم قذافی که با حمایت دستگاه قضایی لبنان و تشکیل کمیته ویژه پیگیری این پرونده و نیز حمایت گسترده شخصیتهای سیاسی و مذهبی جمهوری اسلامی ایران ودیگر کشورهای مسلمان همراه شده است، قذافی حجم سنگین فشارها را حس کرده است و برای فرار از بحران و رد گم کردن نقش خود در این ماجرا دست به فرافکنی و عوامفریبی زده است.