صدرالدین صدر، فرزند ارشد امام موسی صدر، در افتتاحیه چهارمین همایش امام موسی صدر در صور، گفت: هدف اول و آخر خانوادة امام، آزادسازی امام و دو یارش و بازگرداندن آنان در صحت و سلامتی و با پیروزی به آغوش خانواده و میهنشان است.
صدرالدین صدر، فرزند ارشد امام موسی صدر، در افتتاحیه چهارمین همایش امام موسی صدر در صور، گفت: هدف اول و آخر خانوادة امام، آزادسازی امام و دو یارش و بازگرداندن آنان در صحت و سلامتی و با پیروزی به آغوش خانواده و میهنشان است.
به گزارش روابط عمومی مؤسسه فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر، سید صدرالدین صدر، فرزند ارشد امام موسی صدر در جلسه افتتاحیه چهارمین همایش امام موسی صدر که با عنوان «عدالت در فعالیتهای امام موسی صدر» در صور ، در تاریخ هجدهم شهریور 1391 برگزار شد، سخنانی را ایراد کرد که متن کامل آن در پی میآید:
بسم الله الرحمن الرحیم
الحمدلله رب العالمین و الصلاه و السلام علی نبیه خیر خلقه و خاتم رسله و علی آله و اصحابه الطیبین الطاهرین.
سلام بر میزبان و برادران و خواهران و فرزندان و دوستداران امام موسی صدر، مفتخرم که در ابتدا و از بالای منبر امام موسی صدر بابت دعوت من ، به نمایندگی از خانوادة امام موسی صدر، به این همایش تشکر کنم. از خداوند میخواهم که گفتگوها و نتایج این کنفرانس به فضل مباحث شرکتکنندگان فرهیخته و تلاش شما به بار نشیند و همیشه موفق باشید و توفیق همراهتان باشد.
ما امروز گرد هم آمدهایم و خصوصاً اینکه عنوان همایش «عدالت در فعالیتهای امام موسی صدر» است، نمیخواهیم سطحی از کنار آن بگذریم. اینجا فرصتی است برای رفع ظلم و جهل از مسئلهای که اخیراً دچار بیهودهکاریهای سیاسی و رسانهای هم شده است و این مسئله بر درد ربودن امام و سلب آزادی او و سکوت و رکون در این مسئله افزوده است.
12426 روز و شب از خبیثانهترین عملیات فریب و دزدی و زندان و سکوت در حق امام موسی صدر و دو یارش، شیخ محمد یعقوب و استاد عباس بدرالدین، میگذرد. باید امروز از شما بپرسم وقتی که موضوع این کنفراسن «عدالت در فعالیتهای امام موسی صدر» است، عدالت در مسئلة ربودن وی کجاست؟
چه چیزی است که جامع عدالت و امام صدر است؟ اینکه او رمزی است برای عدالت گمشده، و او همان کسی است که گفت: «در مقابل انحراف عامدانه و یا انحراف سهوی، باید در جامعه ضمانتی وجود داشته باشد، که حق را به جایگاه خود مینشاند و آیا غیر از دستگاه قضایی کسی شایستة بازگرداندن حق به جایگاهش است؟ پس قضا رسالت تکوینی و الهی است.»
عزیزان،
ما، خانوادة امام موسی صدر، هدف اول و آخرمان آزادسازی امام و دو یارش و بازگرداندن آنان در صحت و سلامتی و با پیروزی به آغوش خانواده و میهنشان است.
بنابراین، زندانی بودن طولانی این سه عزیز، انگشتان اتهام را متوجه ما میکند که در برابر این جنایت سکوت کردهایم. ای مسئولان لبنانی، برای بازگرداندن امام به میهن و دویارش چه کردهایم؟ ای رهبران کشورهای عربی و اسلامی بلکه همة جهان که بسیاری از شما دوستان امام هستید، آیا وظیفة انسانی و اخلاقی و قانونی و شرعی خود را در حق امام و دو یارش ادا کردهایم؟
بله، عدالت مسئلهای است انسانی. امام صدر همة توان خود را برای این غایت به کار گرفت. او گفت:«هیچ چیز نمیتواند مرا وادار به تغییر مسیری کند که برای خود در نظر دارم. این راه همان راه عدالت است که با شایستگس و علیرغم همة موانع و بیهیچ ترسی آن را میپیمایم، هر اندازه هم که میخواهد هزینه داشته باشد. این راه را میپیمایم هرچند که در این راه با گرفتاریها و موانع و حتی دشمنیها مواجه شوم.» و شما میدانید که امام با بسیاری از این مسائل مواجه شد.
عزیزان،
امام و دو یارش از ستم فریب و ربودن و سلب آزادی رنج میبرند، و نیز از ستم سکوت بر جنایت قذافی .... و ما نیز با آنان و با این قضیه رنج میبریم از کندی و سستی و توجیهات. سه دهه گذشت تا اینکه قاضی تحقیق، سمیح الحاج، در تاریخ 21/8/2008 قرار اتهامی صادر کرد. اما متاسفانه به محض صدور حکم حقیقت و عدالت از طرف مجلس عدلی قذافی کشته شد و ای کاش نمیشد.
نظام لیبی سقوط کرد و ما در انتظار گشوده شدن درهای لیبی و اطلاعاتی بودیم که از آنجا به بیرون درز پیدا میکند. به دیدار رهبران فعلی لیبی رفتیم و بر سر مسلمات مسئله توافق کردیم و مسرور بودیم که شنیدیم: این مسئله اولویت ملی لیبی نیز هست. نیز توافق کردیم که همکاری سریع و فوری قضایی صورت بگیرد تا پیگیر سرنخهایی شوند که منجر به آزادی عزیزانمان از زندانی مجهول در لیبی شود. اما نابهسامانی و «بیدولتی» ای که قذافی برجا گذاشت، منجر به کندی در تحقیقات شد. تلاش میکنیم و امید داریم که مسئولان این مشکل را حل کنند.
تلاش کردیم که مسلمات و راهکارها را بر اساس محورهای زیر برجسته کنیم:
1. هدف ما آزادسازی عزیزانمان در اسرع وقت از محل حصر مجهولشان است، زیرا که تأخیر در این مسئله باعث آزار آنان و ستمی دیگر در حق آنان و خانوادهشان و دوستدارانشان و میهنشان و نیز به عدالت است.
2. سرزمین لیبی محل جنایت ربودن و سلب آزادی از امام و دو یارش است. چشمها به آنجا دوخته شده و چشمة امید به بازگشت آنان از آنجا میجوشد. درهای همکاری با کمیتة رسمی لبنانی باید در آنجا گشوده شود. این کمیته بارها پیگیریهای خود را با دولت لیبی ادامه داده است، اما متأسفانه پاسخها محدود و ناپذیرفتنی بوده است. دوست دارم به همه اعلام کنم که در تیرماه گذشته آزمایش دی ان ای بر وسایل و لباسها و جسدی صورت گرفت که دولت لیبی مدعی بود مربوط به امام هستند. این آزمایشها در یک مؤسسه جهانی در کشوری اروپایی صورت گرفت که خود لیبیاییها آن را انتخاب کردند، و نتیجة آن نادرستی آن ادعا بود و خدا را شکر از آن گذشتیم. متأسفانه تعامل زیانبار برخی رسانهها در نقل شایعات و اخبار و تحلیلشان دربارة این مسئله دردآور است و این رویکرد کاملاً به دور از عدالت است و با نگرش امام به رسالت رسانهها فاصله دارد. این اخبار و تحلیلها وقت ارزشمند را گرفت اما به دلایل علمی و قانونی و قضایی رسمی به شکل قاطع ثابت شد که آنچه در این ایام اعلام شد، صحت ندارد. با تلاشهای کمیتةلبنانی، مسئولان لیبیایی در سطوح مختلف، به همان مسلماتی رسیدهاند که ما بدانها تکیه داریم.و همه پذیرفتند که آنچه میخواهیم این است: اهتمام و تمرکز بر جستجوی زندانهایی که کشف نشدهاند و تسریع در این کار. این چیزی است که لیبیاییها را وادار میکند که با هشیاری و دقت و با پرهیز از تکرار خطاها کار را پیش ببرند. و همچنین در جبران خطاها هم با تسریع در گامهای بعدی و اعتماد بر آن اطلاعات و مستنداتی که نمایندة دستگاه قضایی لبنان، قاضی حسن الشامی، به آن اعتقاد دارد و ارائه میکند، جبران شود. اطلاعاتی که ما بدان اعتقاد کامل داریم و پیشنهادها و مطالباتی که دقیق و به حق و مفید است.
3. با لبنانیها؛ تلاش همه را قدر مینهیم، ولی از مسئولان خواهان ارتقای پیگیریهای جدی و مصرانهایم تا آنجا که مستحق و شایستة امام است؛ و نیز خواهان در پیش گرفتن سیاستی روشن برای دست کشیدن از رابطة مستقیم با دولت لیبی و، در عین حال، حفظ پیوندهای دوستانه با مردم لیبی هستیم و تأکید داریم که کلید و شرط عادیسازی روابط میان لبنان و لیبی همکاری جدی و صادقانه و سریع لیبی در خصوص این مسئلة مقدس است؛ مسئلهای که مورد اجماع همة لبنانیهاست.
اما دربارة جزئیات اجرایی، حکومت لبنان باید به بیانیههای کابینه و مطالبات موجه ما رجوع کند و هر چه زودتر به وعدههای خود جامة عمل بپوشاند و کمیتة رسمی لبنانی را برای ایفای نقشش حمایت کند و ما نیز با آنان پیگر هستیم، إنشاءالله.
4. با جهان عرب و جهان اسلام و غیر آن؛ از دولت لبنان و دولتهای دوست و برادر میخواهیم که این مسئله را در محافل رسمی مطرح کنند تا فراموش نشود و پیگيری آن فعالانه باقی بماند. ترجمة عملی این خواسته فشار بر لیبی و دیگر دولتهای مسئول است تا به این خواستة لبنان پاسخ داده شود.
5. با رسانهها؛ با تأکید بر این گفتة امام که «صیانت از آزادی ممکن نیست مگر با آزادی» از رسانهها میخواهیم که با این مسئله مسئولانه برخورد کنند یا دست کم انسانی با آن مواجه شوند.
خواهران و برادران؛
این خواستة امروز ما از شماست، که به مثابة گامی جدی برای پایان بخشیدن به کوهی از دردهایی است که از 34 سال پیش آغاز شد و با سخنی از امام صدر با شما وداع میکنم:«از شما میخواهم که دست کم از باقی ماندة اخلاق در نزد امت محافظت کنید و چه بسیار امتهایی که به سبب دستگاه قضایی نجات یافتند و چرا که نه؟ درحالیکه قضا رسالت آسمانی است.» اگر امروز امام در میان ما بود، چه میگفت دربارة میهنی که عدالت زمینی ندارد و مسئولین آن حتی عدالت آسمانی را هم مانع میشوند، و یا حتی از زمین و آسمان سوءاستفاده میکند برای آنچه که با عدالت و انسانیت سازگار نیست.
عالیجنابان: رئیس جمهور و نخست وزیر و هیئت وزرا و مسئولان لبنانی، آیا معقول است که در مسئلهای میهنی و انسانی و عادلانه، رئیس پارلمان آقای نبیهبری، در کار هر کوچک و بزرگی دخالت کند که امری ساده اجرا شود و یا موضع مسئولی تغییر کند چنانکه در نامة در خور ستایش او مشاهده کردیم.
سخنانی پایانی با دوستداران امام موسی صدر:
- این قضیه ختم به خیر خواهد شد اگر قلبهای شما برای پایان دادن به آن بتپد و برای پایان دادن به آن دعا کنید.
- امام و دو یارش زنده و سلامتاند تا آن هنگام که ما و شما به مسلمات این مسئله متمسک میشویم.
- همه بدانند که سستی نمیورزیم و ساکت نمینشینیم و کوتاه نمیآئیم و از هیچ تلاش و کوششی فروگذار نمیکنیم.