مهندس فیروزان: در سفر من به لیبی وزیران دادگستری و دفاع لیبی هر دو اصرار داشتند که مناطق بسیاری در لیبی هنوز در اختیار حکومت انتقالی نیست و امکان حضور امام موسی صدر در آنجا وجود دارد.
مهندس مهدی فیروزان در مصاحبه با برنامه رادیویی «پیک بامدادی» گفت: در سفري سه ماه پيش به همراه هيئت پيگيري به لیبی رفتم وزیران دادگستری و دفاع لیبی هر دو اصرار داشتند که مناطق بسیاری در لیبی هنوز در اختیار حکومت انتقالی نیست و امکان حضور امام موسی صدر در آنجا وجود دارد.
به گزارش روابط عمومی مؤسسه فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر، مهندس مهدی فیروزان، خواهرزاده و داماد امام موسی صدر در مصاحبه «پیک بامدادی» رادیو ایران، که روز سهشنبه 29/1/1391 انجام شد، درباره پیگیری قضیه امام موسی صدر و دو همراهش و اخبار اخیر سخن گفت.
مهندس فیروزان درباره برخی اخبار مبنی بر اینکه مسئولان لیبی روی پیکری که احتمال میرود متعلق به امام موسی صدر باشد، در حال آزمایش دی. ان. ای هستند، گفت: این خبر، هم در پیگیریهای ما و هم در اخباری که از جانب مقامات لیبیایی منتشر شد، عملاً تکذیب شد. در طول این سی و سه سال و حتی قبل از سقوط قذافی و تشکیل حکومت انتقالی ما دائما اخباری را میشنیدیم که چند روز بعد تکذیب میشد. و این مسئله را نه تنها ما که خانوادههای دو همراه امام صدر یعنی شیخ محمد یعقوب و عباس بدرالدین نیز تکذیب کردهاند.
وی در پاسخ به این سؤال که کدام یک از سرنخهایی که از قضیه امام موسی صدر به شما رسیداست قابل تأیید هستند، گفت: در سفر سه ماه پيش من كه به همراه هیئت پيگيري لبنانی به لیبی رفته بودم، وزیران دفاع و دادگستری لیبی هر دو بر این نکته اصرار داشتند که مناطق بسیاری در لیبی وجود دارد که هنوز در اختیار حکومت انتقالی لیبی قرار نگرفته است. و وزیر دادگستری لیبی تأکید میکرد که چون مورد امام موسی صدر، مورد آدمربایی است، از نظر زمانی نباید بگذاریم که دفعالوقت شود.
داماد امام موسی صدر گفت: در همان سفری که به لیبی داشتم، یکی از انقلابیان لیبی که از قبیله عبدالله سنوسی (که هنوز به لیبی مسترد نشده است) بود میگفت که من با سنوسی صحبت کردهام. او گفته است قذافی امام موسی صدر را به من سپرد و گفت او را به جنوب لیبی ببر و به رئیس تشکیلاتی به نام «نصر» تحویل بده. او میگوید من امام را به جنوب بردم و تحویل دادم.
مهندس فیروزان افزود: این ماجرا متعلق به هفت هشت سال پیش است و بنابراین، ما اطلاعات موثقی داریم که امام در روزهای بعد از ربوده شدن به شهادت نرسیدهاند و فرضیهای که سالها مطرح بوده که در همان روزهای اول اسارت این اتفاق افتاده است، رد شده است.
وی ادامه داد: در عین حال، مجموعه کسانی که در آنجا از امام اطلاع داشتهاند بسیار محدودند؛ قذافی و عبدالله سنوسی و آن فردی که مسئولیت و فرماندهی قوای نصر را داشته است که هماکنون فراری است. من به خاطر دارم که در همان ملاقات از ما خواستند که از دولتهای همجوار لیبی بخواهیم که اگر این آدم به آن کشورها فرار کرده است، حداقل شرایطی فراهم کنند که ما بتوانیم با او گفتوگو کنیم و ببینیم که امام را کجا زندانی کردهاند.
مهندس فیروزان افزود: در همین فاصله ما زندانبانهایی را که در طول بعضی از این سالها زندانبان امام بودهاند شناسایی کردیم و با بعضی از آنها گفتوگو شده است؛ از جمله با کسی که در دادگاه، مجبور شده بود شهادت دروغ بدهد که امام از لیبی خارج شده است. او دیگرانی را معرفی کرد و تا کنون زندانبانهای بسیاری از اماکنی که امام در آن نگهداری میشدهاند، شناسایی و با آنان گفتوگو شده است.