رئیس شورای ملی انتقالی لیبی با اشاره به تشکیل کمیته ای برای روشن شدن سرنوشت امام موسی صدر گفت: بعد از تکمیل تحقیقات، نتایج به اطلاع دولت های ایران و لبنان خواهد رسید.
به گزارش خبرنگار اعزامی خبرگزاری فارس به لیبی، علی اکبر صالحی وزیر امور خارجه کشورمان پنجشنبه به همراه مصطفی عبدالجلیل رئیس شورای ملی انتقالی لیبی در نشست خبری مشترک در محل این شورا به سوالات خبرنگاران پاسخ دادند.
مصطفی عبدالجلیل در ابتدای این نشست ضمن ابراز خرسندی از دیدار با صالحی و هیئت همراه، همکاری دو کشور اسلامی را بسیار موثر و مفید برشمرد و از کمک های سیاسی و انساندوستانه جمهوری اسلامی ایران به مردم لیبی و به خصوص خدمات ارائه شده به زخمی های لیبیایی و درمان آنها در بیمارستان های ایران، قدردانی کرد و گفت: زخمی های ما به اندازه ای که در ایران مورد توجه قرار گرفتند در هیچ بیمارستانی در کشورهای دیگر این گونه مورد توجه و مداوا قرار نگرفتند.
رئیس شورای ملی انتقالی لیبی با بیان اینکه تلاش می کنیم روابط خود را با کل جهان و به ویژه کشورهای اسلامی و همسایه گسترش دهیم، از علاقه مندی لیبی برای همکاری با جمهوری اسلامی ایران خبر داد.
وی خواستار کمک ایران در زمینه خنثی سازی مین و همچنین ساخت پروتزهای مصنوعی اعضای بدن شد.
عبدالجلیل در پاسخ به سوالی درباره آینده روابط ایران و لیبی، خاطرنشان کرد: لیبی در تلاش است با همه کشورهای جهان از جمله کشورهای مسلمان و همسایه روابط گسترده ای را داشته باشد به ویژه خواهان همکاری گسترده و مستحکم با ایران به خاطر نقش مهم آن در جهت ارتقای اسلام است.
رئیس شورای ملی انتقالی لیبی درباره اقدامات لیبی در قبال روشن شدن سرنوشت امام موسی صدر، اظهار داشت: ظرف چند روز آینده حکومت انتقالی تشکیل و کابینه تکمیل می شود و ما به دنباله ادله لازم در این ارتباط هستیم.
وی ادامه داد: اگر قذافی بود می توانستیم به نتایج در این زمینه نائل شویم، گفت: کسانی هستند که مصلحت نمی بینند که حقایق بیشتری منتشر شود و اینها کسانی هستند که مستقیم یا غیرمستقیم خواهان کشتن معمر قذافی بودند. کسانی که در خصوص امام موسی صدر اطلاعاتی دارند نیروها و یاران قذافی هستند یا کسانی که در زندان می باشند و تحت کنترل ما هستند یا اینکه به خارج از کشور فرار کرده اند.
عبدالجلیل از تشکیل کمیته ای برای روشن شدن این قضیه خبر داد و افزود: بعد از مشخص شدن نتایج تحقیقات این کمیته، دولت ایران و لبنان را از آن مطلع خواهیم کرد.
وی در پاسخ به پرسش خبرنگار فارس با بیان اینکه نیروهای ناتو در سرنگونی قذافی تأثیرگذار بودند، تصریح کرد: البته مبارزان و جنگجویان لیبی این پیروزی را رقم زدند.
خبرنگار فارس همچنین با اشاره به دعوت صالحی از عبدالجلیل برای سفر به تهران از وی درباره انجام این سفر سوال کرد که رئیس شورای ملی انتقالی لیبی اظهار داشت: در حال بررسی آن هستم و خرسند خواهم بود که دیداری از جمهوری اسلامی ایران داشته باشم.
به گزارش خبرنگار فارس، علی اکبر صالحی وزیر خارجه کشورمان نیز در آغاز این نشست و در پیامی که به زبان عربی قرائت کرد، گفت: ای مردم قهرمان لیبی در این شرایط حساس و مهم کشور برادر لیبی از رئیس شورای ملی انتقالی و اعضای آن و مردم قهرمان این کشور برای حسن استقبال از اینجانب و هیئت همراه تشکر می کنم.
وی با بیان اینکه مردم لیبی در طول تاریخ مردمی مومن، فرهنگ ساز و مبارز علیه ظلم و استبداد بودند، خاطرنشان کرد: این مردم میراث دار عمر مختار هستند.
رئیس دستگاه دیپلماسی خطاب به مردم لیبی اظهار داشت: ای مردم مجاهد بر شما این پیروزی بر نظام دیکتاتوری که با کمک الهی محقق شد، مبارک باد.
صالحی به روان پاک شهدای لیبی نیز درود فرستاد.
وی در ادامه در پاسخ به سوالی مبنی بر کمک نیروهای سپاه پاسداران به قذافی که سوال یکی از خبرنگاران لیبیایی بود، این خبر را قویا رد کرد و گفت: ۲۰ سال است رفت و آمدی بین سران دو کشور صورت نگرفته است.
رئیس دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سوالی درباره نحوه مشارکت جمهوری اسلامی ایران در باسازی لیبی، اظهار داشت: با توجه به تجربه ۳۲ ساله در زمینه های مختلف آماده ایم هر زمان که برادران در لیبی بخواهند این تجارب را در اختیار آنها قرار دهیم.
به گزارش خبرنگار فارس، صالحی و هیئت همراه که دو تن از نمایندگان مجلس و شیخ الاسلام مشاور امور بین الملل رئیس مجلس شورای اسلامی وی را همراهی می کردند از یک مرکز خدمات پزشکی و توانبخشی در بنغازی در زمینه ساخت پروتز و اعضای مصنوعی بازدید کرد.
وی همچنین از مجروحان لیبیایی نیز عیادت کرد و در ضیافت ناهار معاون رئیس شورای ملی انتقالی لیبی حضور یافت.
صالحی پس از آن عازم طرابلس شد و در فرودگاه طرابلس نیز مورد استقبال قائم مقام وزیر خارجه لیبی قرار گرفت.
وی ضمن حضور در میدان شهدای لیبی از باب العزیزه مقر قذافی که اکنون به تلی از آوار و خرابه ای تبدیل شده دیدن کرد.