ای کسانی که ایمان آوردهاید اگر شخص فاسقی خبری برای شما بیاورد، درباره آن تحقیق کنید، مبادا به گروهی از روی نادانی آسیب برسانید و از کرده خود پشیمان شوید!
کانون فرهنگی یاران صدر در اطلاعیهای از اصحاب رسانه خواست تا اخباری که در خصوص پرونده امام موسی صدر و دو همراهش است را با دقت بیشتر و با هماهنگی این کانون منتشر کنند.
به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، متن این اطلاعیه به شرح زیر است:
بسمالله الرحمن الرحیم
ای کسانی که ایمان آوردهاید اگر شخص فاسقی خبری برای شما بیاورد، درباره آن تحقیق کنید، مبادا به گروهی از روی نادانی آسیب برسانید و از کرده خود پشیمان شوید!
الحجرات آیه ۶
برادران و خواهران عزیز فعال در عرصه رسانه
پیرو اخباری که مدتیاست در رسانههای عرب زبان در خصوص سرنوشت امام موسی صدر از زبان افرادی همچون عبدالمنعم الهونی منتشر گردیده و بطبع آن رسانههای داخلی به بازنشر این اخبار اقدام نمودهاند توضیحاتی در جهت تنویز افکار عمومی به حضور ارسال میگردد که امید انتشار آن را داریم.
ادعاهای آقای عبدالمنحم الهونی که در اخبار به عنوان نماینده اقلابیون لیبی در قاهره معرفی شده است مسئله جدیدی نیست ایشان طی مصاحبهای که با آقای غسان شربیل در فوریه ۲۰۱۱ انجام داد و در الحیاء نیز منتشر شد ادعا کرده بود که امام موسی صدر در خلال دیدارش از لیبی کشته شده است و باجناق آقای الهونی نجم الدین الیازجی خلبان مخصوص قذافی ماموریت مییابد تا پیکر آقای صدر را به سبها واقع در جنوب لیبی انتقال دهد، الیازجی نیز مدت کوتاهی پس از این واقعه برای جلوگیری از افشار راز این جنایت کشته میشود. الهونی در این گفتگو مدعی بود که خانواده خلبان از ماموریت او آگاه بودهاند. این اظهارات آقای الهونی با واکنش جدی خانواده خلبان الیازجی روبرو میشود و برادر الیازجی دکتر عبدالطیف الیازجی طی نامهای که برای شربیل ارسال میشود از این ماجرا اظهار بیاطلاعی میکند و میافزاید که هواپیمای برادر او در سال ۱۹۸۲ سه دقیقه پس از پرواز از فرودگاه بینالمللی در نزدیکی طرابلس سقوط کرده است.
اما ماجرا به اینجا ختم نشد و آقای الهونی در مصاحبه دیگری که با هفته نامه لبنانی الشراع داشت در اعترافی بیشرمانه بر تعهد در دروغ گویی طی مصاحبه با الحیات در خصوص امام موسی صدر با وقاحت و گستاخی تمام به الشراع میگوید: «من برای اینکه ماجرای باجناقام خلبان نجم الدین الیازجی زنده بماند به عمد آن را به ماجرای مهمی مانند قضیه امام صدر ربط دادم».
وی در ادامه برای توجیه این اقدام غیر اخلاقی، میخندند و میگوید: ضرورت و مصلحت آدابی (از جمله دروغ گویی) دارند.
واضح است که اظهارات الهونی که از ۱۹۷۵ خارج از لیبی به سر برده و به دلیل سوء ظن قذافی در خصوص کودتای عصر المحیشی هیچ پست دولتی نداشته است و پس از مدتها در سال ۲۰۰۳ مجدداً موفق به برقراری ارتباط با قذافی میشود به هیچ عنوان قابل استناد و حتی انتشار نیست. همینطور با در نظر گرفتن اینکه الهونی از عناصر اطلاعاتی لیبی در روزهای ابتدایی زمامداری قذافی بوده است باید توجه داشت که انتشار اخباری تا این حد ضد و نقیض میتواند بخشی از سناریوی دستگاههای اطلاعاتی مختلف در جهت تاثیرگذاری بر تحولات لیبی و همچون پرونده امام موسی صدر باشد.
در چنین شرایطی کمتر توقعی که از اصحاب رسانه میرود این است که با در نظر گرفتن حساسیتهای موجود در خصوص پرونده امام موسی صدر و دو همراهش، دقت و کنکاش بیشتری در انتشار اخبار مربوط به خرج بدهند و فراموش نکنند امام موسی صدر کسی بود که در مراسم بزرگداشت روزنامه نگار شهید کامل مروه اینطور سخن گفت: مطبوعات محرابی است برای پرستش خدا و خدمت به انسانها و اگرازعهده وظایف خود برنیایند دامگه شیطان و مایه تخریب انسانیت خواهد بود.
اعضای این کانون و سایر علاقهمندان به امام موسی صدر که اشراف کامل به پرونده روبایش ایشان و دو همراهشان توسط قذافی را دارند آماده همکاری در جهت پالایش اخبار این حوزه باشند.