مدير روابط عمومي دانشگاه اديان و مذاهب از برگزاري كنگره بينالمللي «امام موسي صدر معمار بزرگ گفتوگو و تقريب» در آبان و آذر ماه سال ۹۰ در قم و لبنان خبر داد.
ابوذر شیاسی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در قم، با بیان اینکه برگزاری کنگره درباره شخصیت امام موسی صدر افتخاری بزرگ است، اظهار داشت: امام خمینی (ره) در فضائل این عالم وارسته فرمود «من فضایل وی را میدانم و از خدمتهایی که پس از سفر به لبنان ارائه کردند نیز آگاهی دارم و آنچه که لبنان احتیاج به وی دارد باز آن را هم میدانم».
وی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری گفت: بخشی از خدمات بزرگی که آن عالم مبتکر در مدتی نزدیک به ۲۰ سال در صحنه اجتماعی و سیاسی لبنان به شیعه و به لبنان تقدیم کرد، وحدت و هویت بخشیدن به شیعه لبنان و ایجاد همزیستی و احترام متقابل میان پیروان ادیان و طوایف سیاسی در آن کشور را شامل شده و از سوی دیگر صراحت در معرفی رژیم غاصب صهیونیست به عنوان شر مطلق و اعلام حرمت همکاری با آن را دربر میگیرد.
مدیر روابط عمومی دانشگاه ادیان و مذاهب خاطرنشان کرد: تقریب مذاهب، استراتژی و تاکتیک عصر ما است و امام موسی صدر یکی از طلایهداران و پیشگامان عرصه تقریب مذاهب اسلامی است و دینمداری، سیاستورزی، اقتصاد، نگاه اجتماعی و فرهنگی به مسائل، نواندیشی دینی و مبارزات سیاسی، بخشهایی از ابعاد وجود پر برکت وی است.
شیاسی تصریح کرد: در نظر امام موسی صدر، رأی و اظهار نظر و عقیده، بزرگ و گرامی است و ایشان اعتقاد دارند که اسلام کوشش دارد تا حریت و آزادی رأی و عقیده همواره حفظ شود. وی خاطرنشان کرد: به اعتقاد امام موسی صدر تلاشهای بزرگان در گذشته زمینه را به نحوی برای این موضوع حیاتی آماده ساخته و ما در چند قدمی وحدت بین ادیان و مذاهب هستیم.
قائم مقام دبیر اجرایی کنگره بینالمللی امام موسی صدر معمار بزرگ گفتوگو و تقریب تاکید کرد: رفتار ۳۰ سال پیش امام موسی صدر نه تنها برای امروز ما الگوی رفتاری بسیار خوبی است بلکه برای ۳۰ سال آینده ما هم رفتار خوبی است.
شیاسی تصریح کرد: این عالم وارسته به دو زبان فارسی و عربی تسلط کامل داشت و به زبانهای فرانسه و انگلیسی نیز آشنا بود و پس از اندک زمانی در صف فضلای ممتاز حوزه علمیه قم قرار گرفت و خود نیز علاوه بر تحصیل، به تدریس فقه، اصول، منطق و فلسفه پرداخت.
وی آیتالله علوی اصفهانی، آیتالله محقق داماد، آیتالله سید رضا صدر، آیتالله سید احمد خوانساری، آیتالله سید محمد حجت کوه کمری، امام خمینی (ره) و آیتالله سید محمدحسین طباطبایی را از استادان این عالم ذکر کرد.
مدیر روابط عمومی دانشگاه ادیان و مذاهب با اشاره به برگزاری کنگره امام موسی صدر معمار بزرگ گفتوگو و تقریب گفت: هدف اصلی کنگره پرداختن به اندیشههای ناب شخصیت بزرگ امام موسی صدر بوده که مهمترین این اندیشهها بحث و گفتوگوی بین ادیان و تقریب مذاهب است.
شیاسی معرفی صحیح و واقعی امام موسی صدر و همچنین ترویج تفکر امام موسی صدر، شناخت و استخراج اندیشههای امام موسی صدر به منظور نظریهپردازی و استخراج راهکارهای عملی از اندیشه این عالم و معرفی امام موسی صدر به حوزه و دانشگاه را از دیگر اهداف برگزاری این کنگره برشمرد.
وی با بیان اینکه مشترک بودن اهداف و اندیشههای امام موسی صدر با دانشگاه مهمترین دلیل برگزاری این همایش است، اظهار داشت: با توجه به هدف اصلی دانشگاه ادیان و مذاهب میتوان با شناخت کامل و جامع از ادیان و مذاهب ادعا کرد که دین اسلام و مذهب شیعه جعفری در رأس قرار دارد و برای تحقق این اهداف مقدس شناخت و ترویج اندیشههای شخصیتهایی همچون امام موسی صدر ضروری است.
مدیر روابط عمومی دانشگاه ادیان و مذاهب تصریح کرد: این کنگره در راستای رسیدن انسان به کمال و تعالی حقیقی که هدف تمام ادیان است، گامی بردارد تا هرچه بیشتر بتواند زمینههای وحدت امت اسلامی را فراهم کند.
شیاسی با بیان اینکه این کنگره سه روز در ایران و یک روز در لبنان برگزار میشود، اذعان داشت: این کنگره در آبان ماه سال ۹۰ در سالن بزرگ همایش امام موسی صدر قم برگزار شده و در آذر ماه همان سال نیز در بیروت برگزار میشود.
وی خاطرنشان کرد: امام موسی صدر پیشگام گفتوگوی ادیان، گفتوگوی مسحیت و اسلام از دیدگاه امام موسی صدر، نگاهی به مسئله تقریب در اندیشه امام موسی صدر، فقه شیعه و مسئله مدرنیته، شیوه امام موسی صدر در مواجهه با نیازها و اقتضائات زمان از جمله موضوعات پیشنهادی این کنگره هستند.
مدیر روابط عمومی دانشگاه ادیان و مذاهب یادآور شد: دبیرخانه کنگره در دانشگاه ادیان و مذاهب اسلامی در قم واقع شده است.