نایب رئیس مجلس اعلای اسلامی شیعیان لبنان امروز از «معمر قذافی» رهبر لیبی خواست تا سرنوشت امام موسی صدر و همراهانش را روشن کند.
به گزارش فارس به نقل از شبکه تلویزیونی «المنار» لبنان، «شیخ عبدالامیر قبلان» این پرسش را مطرح کرد که قدافی از سرپوش گذشتن بر این پرونده و مسکوت گذاشتن آنچه سودی میبرد و ادامه دور ماندن امام موسی صدر و دو همراهش از میهن، مردم و میدانهای جهاد به نفع کیست؟
وی خطاب به سران و رهبران عرب و مسلمان گفت که از شما میخواهم که براساس وجدان، اخلاق و هویت عربی و اسلامی خود معمای ناپدید شدن امام موسی صدر و همراهانش را حل و فصل کنید. شیخ عبدالامیر قبلان تاکید کرد: ما همچنان پرونده امام موسی صدر و همراهانش را دنبال خواهیم کرد و مستضعفان، محرومان و مظلومان خواهان روشن شدن حقیقت درباره این پرونده هستند و عزم آنها تا زمان روشن شدن حقیقت و مجازات عاملان جنایت ناپدید شدن امام موسی صدر از بین نخواهد رفت و حق و حقیقت به صاحبان اصلی آن باز میگردد و ما حقیقت این پرونده را بدون هرگونه شبهه یا ابهامی روشن خواهیم کرد.
امام موسی صدر در تاریخ بیست و پنجم آگوست ۱۹۷۸ همراه با دو نفر به نامهای شیخ «محمد یعقوب» و «عباس بدر الدین» سردبیر خبرگزاری لبنان وارد لیبی شد و قرار بود شب ۲۹ یا ۳۰ آگوست با قذافی نشستی برگزار کند اما از آن روز به بعد ناپدید شد مسئولان لیبی مدعی هستند که قذافی به طور غیرمنتظره ملاقات خود با ایشان را لغو کرده است.
طرابلس مدعی است که وی با یک هواپیما به ایتالیا رفته است اما شیعیان لبنان معتقدند که دولت لیبی به دلایل سیاسی وی را ربوده است. حکومت لیبی هرگونه دست داشتن در ربودن «امام موسی صدر» را رد کرده و میگوید که وی به ایتالیا سفر کرد، اما دولت ایتالیا ورود وی به این کشور را رد کرده است. روابط لبنان و طرابلس هنگامی تیرهتر شد که یک قاضی تحقیق لبنانی در سال ۲۰۰۸ میلادی قرار اتهامی را در پرونده ربودن «امام موسی صدر» صادر کرد، پس از آن «سمیح الحاج» بازپرس دادگستری لبنان، «قذافی» را به ربودن «امام موسی صدر» و «محمد یعقوب» از یاران وی و «عباس بدرالدین» سردبیر خبرگزاری لبنان که وی را در سفر به لیبی همراهی کرده بود، متهم کرد.
اما کارشناسان معتقدند که محاکمه غیابی «معمر قذافی» رهبر لیبی به اتهام ربودن امام موسی صدر یک اقدام نمادین است، زیرا محال است که قذافی در برابر این دادگاه در لبنان حضور یابد. پس از اینکه دادگاه لبنان قذافی را متهم کرد، دولت لیبی هرگونه ارتباط با این مسئله را رد کرده و علت این امر را تلاش برخی گروههای لبنانی برای ایجاد تشویش و متهم کردن قذافی با قضایای تروریستی دانست.