از دیگر موارد حل نشده که توجه و اهتمام بین المللی را برانگیخته، ربودن امام موسی صدر است، روحانی شیعه لبنان که در ایران متولد شده است و با دو همراهش، شیخ محمد یعقوب و عباس بدرالدین در حین سفر به لیبی در سال ۱۹۷۸ ناپدید شدند...
در گزارش سازمان عفو بینالملل درباره وضعیت حقوق بشر در لیبی، که با نام «لیبی فردا» در ماه اخیر منتشر شده است، ربودن امام موسی صدر از موارد نقض حقوق بشر و مسائل حلنشده حقوق بشری این کشور به شمار آمده است.
به گزارش «تابناک» روابط عمومی مؤسسه فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر اعلام کرد در این گزارش که در تاریخ ۲۳ ژوئن ۲۰۱۰ با نام Libya Of Tomorrow (لیبی فردا) منتشر شده است، مسئله ربوده شدن امام موسی صدر از موارد حلنشده حقوق بشری در لیبی شمرده شده است.
در این گزارش آمده است: از دیگر موارد حل نشده که توجه و اهتمام بین المللی را برانگیخته، ربودن امام موسی صدر است، روحانی شیعه لبنان که در ایران متولد شده است و با دو همراهش، شیخ محمد یعقوب و عباس بدرالدین در حین سفر به لیبی در سال ۱۹۷۸ ناپدید شدند.
بنابر این گزارش مقامات لیبی ادعا کردهاند که آنها دخالتی در ناپدید شدن این سه نفر نداشتهاند و حتی دلایلی وجود دارد که آنها لیبی را به مقصد کشوری اروپایی ترک کردهاند!! «لیبی فردا» ادامه داد: در آگوست ۲۰۰۸ قاضی تحقیق لبنانی حکم جلب معمر قذافی، رهبر لیبی به همراه شش نفر دیگر را صادر کرد و آنان را مسئول ربودن این سه نفر معرفی کرد.
این گزارش میافزاید: همچنین دولت لبنان نیز از شرکت در اجلاس سران عرب که در اواخر مارس ۲۰۱۰ در لیبی بر گزار شد، خودداری کرد. این اقدام پس از دعوت برخی سیاستمداران لبنانی برای تحریم این اجلاس به علت مسئولت لیبی در ربودن امام موسی صدر و دو همراهش صورت گرفت.
در بخش دیگری از این گزارش درباره وضعیت کلی حقوق بشر در لیبی آمده است: حکومت لیبی به وعدههایی که برای پایان دادن به نقض حقوق بشر داده است، عمل نکرده و کماکان نقض حقوق بشر در این کشور ادامه دارد. گفتنی است این گزارش ۱۲۳ صفحهای شامل توضیحاتی درباره نظام سیاسی کشور لیبی و موارد مختلف نقض حقوق بشر در این کشور است و در تاریخ ۲۳ ژوئن ۲۰۱۰ منتشر شده و در وب سایت سازمان عفو بین الملل به آدرس www. amnesty. org قرار گرفته است.
لازم به ذکر است که با توجه به آنچه گفته شد معلوم نیست چرا هیچ حرکت موثری برای تعیین تکلیف این مسئله، نه از سوی مسئولین داخلی و نه از سوی سازمانهای بین المللی صورت نمیپذیرد.