رئيس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامي گفت: امام موسي صدر هم احساس هويت به مردم لبنان داد و هم توانست وحدت ملي و وحدت اسلامي را در لبنان به عنوان يك شعار ريشهدار مطرح كند.
به گزارش خبرگزاری فارس از قم به نقل از پایگاه دینپژوهی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، حجتالاسلام والمسلمین احمد مبلغی در دیدار با اعضای برگزاری همایش بینالمللی امام موسی صدر در سخنانی اظهار داشت: موجب خوشحالی است که نسبت به امام موسی صدر کاری با این رویکرد در حال کلید خوردن و به ثمر رسیدن است.
وی با بیان اینکه امام موسی صدر از شخصیتهایی است که رفتار و چهره او جنبه الگو شدن دارد، بیان داشت: برخی شخصیتها دارای اندیشههایی هستند که یا مجال نیافتند و یا سلوکشان قادر به تجربه گذاشتن اندیشهها نبوده است، ولی امام موسی صدر یک شفافیت بین اندیشه و سلوکش است که رفتارش را به یک الگوی قابل استفاده تبدیل کرده است.
رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با بیان اینکه اکثر شخصیتها را میتوانیم به سه قسم تقسیم کنیم، خاطرنشان کرد: گروه نخست شخصیتهایی هستند که فاقد اندیشههای معاصر هستند که در جامعه امروز استفادهای ندارند و گروه دوم نیز شخصیتهایی هستند که دارای اندیشه معاصر هستند، ولی مهارت و دانش ارائه آن و بهرهگیری جامعه از آن وجود ندارد.
وی ادامه داد: گروه سوم شخصیتهایی هستند که دارای اندیشه معاصر بوده و توانایی پیگیری و ارائه آن را نیز دارند و امام موسی صدر شخصیتی است که در گروه سوم جای میگیرد، او هم توانایی ارائه اندیشههای معاصر را دارد و هم قدرت پیگیری و ثمربخشیدن اندیشهها در جامعه دارا است.
مبلغی با بیان اینکه احیا شخصیتهایی همچون امام موسی صدر خدمت بزرگی است، ادامه داد: امام موسی صدر توانست در مدت کوتاهی جامعه لبنان را متحول سازد، لبنان قبل از امام موسی صدر یک جامعه غیرمنسجم و غیرقادر به حضور در خاستگاه اجتماعی و نفوذ در عرصه بینالملل بود، ولی امام موسی صدر توانست در مدت کوتاهی اینجامعه را متحول سازد.
وی اضافه کرد: امام موسی صدر هم احساس هویت به مردم لبنان داد و هم توانست وحدت ملی و وحدت اسلامی را در لبنان به عنوان یک شعار ریشهدار مطرح کند و از سوی دیگر توانست توجه بالایی نسبت به فرهنگ اسلام ایجاد کرده و در برابر دشمن واحد که رژیم صهیونیستی بود، سدی ایجاد کند.
معاون پژوهشی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم با بیان اینکه امام موسی صدر را جزو شخصیتهای نادری میدانیم که پرداختن به این شخصیت باید جزو اولویتهای حوزه علمیه قرار گیرد، ادامه داد: البته امام موسی صدر چون شخصیتی منطقهای است، نمیتوان تحلیل از ابعاد فکری، سیاسی و... وی را به صورت فردی انجام داد، خوب است که ما منطقه را درگیر کنیم و فراتر از لبنان باید مخاطبان امام موسی صدر که هم اهل سنت بودند، هم عرب و هم عجم را به مشارکت دعوت کنیم.
وی با بیان اینکه در این همایش نباید صرف به رفتار ضد صهیونیستی امام موسی صدر پرداخته شود، تصریح کرد: اعتدالگرایی یکی از عناصر پر کابرد امام موسی صدر بود، امام موسی صدر همچنین توانست شناخت و تمرکزی بر دشمن اصلی که رژیم صهیونیستی بود ایجاد کند.
مبلغی ادامه داد: امام موسی صدر در تقویت هویت شیعی در منطقه و القا اینکه هویت شیعی و اهل سنت در تضاد با یکدیگر نیستند نقشآفرینی کرد و شخصیت امام موسی صدر بهترین فرصت است که ما یک الگوی مناسب را معرفی کنیم و پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی نیز این آمادگی را دارد که در برگزاری پیش نشستها، جستجوی چگونه منطقهای کردن این همایش و نوشتن مقالات مشارکت لازم را داشته باشد.
وی گفت: در پرداختن به جنبههای تقریبی امام موسی صدر نیز حاضریم از جایگاه مجمع تقریب نیز یک برنامه علمی را دنبال کنیم، به ویژه با توجه به این نکته شخصیت امام موسی صدر از حیث تقریب شخصیت مزدوجی است که توانست در فضای آن روزها جامعه اسلامی را به سمت وحدت سوق دهد.
رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با بیان اینکه امروز به برکت انقلاب اسلامی گفتمان وحدت در ایران ایجاد شده است، تصریح کرد: امام موسی صدر توانست گفتمان وحدت را قبل از پیروزی انقلاب اسلامی توفنده در لبنان ایجاد کند و ما میتوانیم در مقابل کسانی که مخالف تقریب هستند، لبنان را به عنوان نمونه نشان دهیم.
وی با بیان اینکه شناخت شخصیتهایی همچون امام موسی صدر برای مجمع تقریب یک هدف اصلی است، چون وی با رفتن به لبنان سبب شد که تمرکز بر وحدت در آنجا شکل بگیرد، اظهار داشت: خوب است که این همایش حوزوی شود و از خاستگاه حوزوی خود برگزار شود و امام موسی صدر نیز یک شخصیت مقبول در حوزه علمیه است.
مبلغی با بیان اینکه کسی که در حوزه مطرح میشود باید کارکرد حوزوی داشته باشد، خاطرنشان کرد: امام موسی صدر فرزند حوزه است و در برپایی و احیای حوزه علمیه در لبنان نقشی اساسی و جدی داشته است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه برای بهتر برگزار شدن همایش یک دبیرخانه علمی نیاز است، بیان داشت: در کنار دبیرخانه علمی نیز یک شورای سیاستگذاری تاسیس شود که متشکل از نمایندگان نهادهای درگیر برگزاری همایش باشد، البته چون وظیفه شورای سیاستگذاری است لازم نیست که به صورت متعدد جلسات آن برگزار شود.