سازمان دیدهبان حقوق بشر از لیبی خواست درباره سرنوشت رهبر شیعیان لبنان و دوتن از همراهانش که در سال ۱۹۷۸ ناپدید شدند، توضیح دهد.
به گزارش فارس به نقل از پایگاه خبری «المحیط»، سازمان دیدهبان حقوق بشر از لیبی که میزبان نشست سران عرب است، خواست درباره سرنوشت «امام موسی صدر»، رهبر شیعیان لبنان و دو تن از همراهانش که در سال ۱۹۷۸ ربوده شده بودند، توضیح دهد. امام موسی صدر که رهبری جنبش «امل» شیعه را بر عهده داشت، در سال ۱۹۷۸ و در زمان جنگ داخلی لبنان برای مذاکره با رهبر لیبی به این کشور سفر کرد، اما پس از آن ناپدید شد؛ طرابلس مدعی است که
وی با یک هواپیما به ایتالیا رفته است، اما شیعیان لبنان معتقدند که دولت لیبی به دلایل سیاسی وی را ربوده است. روابط لبنان و طرابلس هنگامی تیرهتر شد که یک قاضی تحقیق لبنانی در سال ۲۰۰۸ قرار اتهامی را در پرونده ربودن «امام موسی صدر» صادر کرد، پس از آن «سمیح الحاج»، بازپرس دادگستری لبنان، «قذافی» را به ربودن «امام صدر» و «محمد یعقوب» از یاران وی و «عباس بدرالدین» روزنامه نگاری که وی را در سفر به لیبی همراهی کرده بود، متهم کرد.
اختلاف دو کشور موجب شده است تا «میشل سلیمان» از شرکت در نشست سران عرب درشهر «سیرت» لیبی خودداری کرده و نماینده لبنان در اتحادیه عرب و کاردار سفارت لبنان در طرابلس در این نشست شرکت میکنند. طرابلس هرگونه دست داشتن در ربودن «امام موسی صدر» را رد کرده و میگوید که وی به ایتالیا سفر کرد، اما دولت ایتالیا ورود وی به این کشور را رد کرده است.
سازمان دیدهبان حقوق بشر همچنین خواستار این شد که لیبی درباره «جاب الله حامد مطر» و «عزات یوسف المقریف»، دو مخالف لیبیایی که ابتدا توسط نیروهای امنیتی مصر بازداشت شده و سپس به نیروهای لیبیایی تحویل داده شدند، اما از سال ۱۹۸۰ تاکنون خبری از آنها در دست نیست، توضیح دهد.
این سازمان از لیبی خواست تا حقیقت را درباره این قربانیان بیان کند و برای آنها غرامت پرداخت کرده و عاملان اختفای آنها را محاکمه کند.