برای او آزادی انسان مهمترین است. اما و اما و صدها دریغ و اما چگونه است که بیش از سی سال زندانی بودن او را تحمل کردهایم. در یک کلام این گناه ماست که او تاکنون آزاد نشده است.
به گزارش آینده روشن به نقل از ستاد خبری همایش بین المللی «امام موسی صدر؛ انسان عقل واخلاق» خانم حورا صدر فرزند امام موسی صدر و مسئول مؤسسه فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر، در مراسم افتتاحیه این همایش گفت: انسان محوریترین موضوع در منظومه فکری امام موسی صدر است و عقل و اخلاق را شاید بتوان مهمترین خصلت و اساسیترین رمز موفقیت گنجینه علمی و سیستم رهبری ایشان دانست.
وی با بیان جملاتی که حاکی از اهمیت انسان در نگاه امام موسی صدر است، افزود: توجه خاص امام را به انسان میتوان در اختصاص بیش از نیمی از منشور جنبش محرومان به جایگاه انسان و موضوعاتی درباره او دریافت. مسئول مؤسسه فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر گفت: ما در عمل، تاریخ معاصر لبنان گواه تلاشهای بیوقفه و خستگی ناپذیر او برای ارتقای سطح زندگی انسانها و مبارزه با ظلم و محرومیتها است.
امام با محرومین لبنان از همه طوایف و ادیان هم قسم شد که تا رفع محرومیت از همه انسانها دست از مبارزه برندارد و بدینسبب او امام محرومین لقب گرفت.
وی افزود: زمانیکه امام صدر آزادی را تعریف میکند از منظر کرامت انسان به تبیین و تأیید آزادی میپردازد و آن را نتیجه طبیعی پذیرش فطرت الهی برای انسان میداند تا جاییکه در مراسم بزرگداشت خبرنگاری که ترور شده بود اعلام میکند: «آزادی یعنی به رسمیت شناختن کرامت انسان و خوش گمانی نسبت به انسان. حال آنکه نبود آزادی یعنی کاستن از کرامت او.»
حورا صدر گفت: چهرهٔ خسته و چشمان نگران امام وجود مصمم و امیدوار او را در اثنای جنگهای داخلی لبنان فراموش نمیکنم که برای آزادسازی هرچه سریعتر گروگانها و اسیران جنگی نزد گروههای متخاصم تلاش میکرد وی تحمل زندانی بودن و اسارت، هیچکس را بزرگ و کوچک در هیچکجا، در هیچ کشوری نداشت و لحظهای آرام نمیگرفت: برای آزادی امام خمینی (رحمةالله علیه) از زندان شاه به واتیکان رفت، به ایران آمد تا زندانیان سیاسی را از چنگال شاه نجات دهد به مصر و سوریه و عربستان و دیگر کشورها رفت. برای او مسلمان، مسیحی لبنانی و غیرلبنانی، عرب و عجم فرق نمیکند.
فرزند امام موسی صدر گفت: برای او آزادی انسان مهمترین است. اما و اما و صدها دریغ و اما چگونه است که بیش از سی سال زندانی بودن او را تحمل کردهایم. در یک کلام این گناه ماست که او تاکنون آزاد نشده است. وی در ادامه با اشاره به دیگر ویژگیهای امام موسی صدر گفت: از دیگر ویژ گیهای امام تطابق و هماهنگی کامل میان اندیشه و گفتار و رفتار مآلاً فکر و اخلاق ایشان است. اعمال امام موسی صدر تجلی اندیشه و اعتقاد اوست آنگونه که میاندیشد زندگی میکند. حریم خصوصی و ساحت اجتماعی او یکسان است. منظومه عملی او ترجمه عینی منظومه فکری اوست.
حورا صدر گفت: هنوز منظومه فکری و عملی او، پس از یازده هزار و پانصد روز اسارت در لیبی در دل و ذهن و زبان تک تک اعضای جامعه لبنان جاری و نافذ است. همچنان که برگزاری چنین همایشی در ایران نشان از این دارد که توجه و نیاز به شناخت راه و روش او روزافزون بوده و مطالبات عمومی برای پیگیری قضیه ربودن ایشان رو به گسترش است. و هنوز او در اینجامعه حاضر است و حضور او همچنان پررنگ و پاینده است.
وی اظهار امیدواری کرد برگزاری چنین همایشهایی برای شناخت اندیشه امام موسی صدر امری ضروری و مؤثر باشد و بتواند راهی برای آزادی او نیز بگشاید.
گفتنی است همایش بینالمللی «امام موسی صدر؛ انسان عقل و اخلاق» به همت دانشگاه فردوسی مشهد و با همکاری مؤسسه فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر، امروز شنبه، هشتم اسفند ۱۳۸۸ در سالن آمفی تئاتر دانشکده علوم اداری و اقتصادی دانشگاه فردوسی مشهد با حضور اندیشمندان و شخصیتهای برجسته داخلی و خارجی در حال برگزاری است.