انسان محوری ترين موضوع در منظومه فکری امام موسي صدر است.
فرزند امام موسی صدر گفت: انسان محوریترین موضوع در منظومه فکری امام موسی صدر است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) - منطقه خراسان، حورا صدر در مراسم افتتاحیه همایش بینالمللی امام موسی صدر، انسان عقل و اخلاق که صبح امروز در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، با بیان اینکه انسان محوریترین موضوع در منظومه فکری امام موسی صدر است، افزود: شاید بتوان عقل و اخلاق را مهمترین و اساسیترین رمز موفقیت گنجینه علمی ایشان دانست.
وی با اشاره به یکی از سخنرانی امام موسی صدر در کلیسایی گفت: ایشان در این سخنرانی در بیان نسبت دین و انسان میگویند «ادیان برای انسان آمدهاند و ادیان همگی یکی بودهاند چرا که در خدمت هدفی واحد، یعنی دعوت به سوی خدا و خدمت به انسان که نمودهای حقیقی یگانهای هستند، قرار دارد و نخستین وظیفه دین به کارگیری همه امکانات بشری برای خدمت به انسان است.»
وی افزود: ایشان توجه خاصی نسبت به انسان داشتهاند و دقیقا به همین دلیل است که بخشی از منشور جنبش محرومان در خصوص جایگاه انسان است و خواستگاه این جنبش ایمان حقیقی به خدا است. وی ادامه داد: امام موسی صدر به آزادی کامل همه انسانها و مبارزه با هر گونه ظلم، استبداد و محرومیت سیاسی اجتماعی و اقتصادی تاکید دارند و انسان در منظومه فکری ایشان دارای جایگاهی مرکزی و انحصاری است.
حورا صدر در بیان جنبه عملی افکار امام موسی صدر با بیان اینکه ایشان قسم خوردند تا رفع محرومیت از همه انسانها دست از مبارزه بر ندارد، تصریح کرد: تاریخ معاصر لبنان گواه تلاشهای بیوقفه و خستگیناپذیر برای ارتقای سطح زندگی انسان و مبارزه با ظلم و محرومیتها است و به همین دلیل ایشان لقب امام محرومان را گرفتند، اما ما از نعمت وجود ایشان محروم هستیم.
وی تاکید کرد: امروز ما از حضور ایشان محروم هستیم و ایشان از آزادی و اراده آزادی برای ساختن زندگی شایسته برای انسان امروز محروم هستند. وی افزود: شکایت این محرومیت، و دادخواست محرومان برای آزادی نجات ایشان از زندان را باید به کجا برد؟ و چه کسی باید برای آزادی امام موسی صدر، مصلحی که کرامت انسانی را برای ما تبیین کرد تلاش کند؟
وی با اشاره به اندیشههای امام موسی صدر پیرامون آزادی تصریح کرد: تعریف ایشان از آزادی از منظر کرامت انسان است که میگویند «آزادی یعنی به رسمیت شناختن کرامت انسانی و خوش گمانی نسبت به انسان و نبود آزادی به معنای کاستن از کرامت انسان است.» وی افزود: چگونه است که مدافع سرسخت کرامت و آزادی انسان هنوز در بند است و از آزادی محروم است.
حورا صدر تاکید کرد: محرومیت ایشان از آزادی نشان از آن است که مجموعه پیگیریهای صورت گرفته، شایسته و متناسب با موضوع و نیل به هدف نبوده است. فرزند امام موسی صدر در ادامه گفت: هیچگاه چهره خسته و بیقرار و چشمان نگران اما وجود مصمم و امیدوار ایشان در اسنای جنگ داخلی لبنان و تلاشهای ایشان برای آزادسازی اسیران جنگی نزد گروههای متخاصم را فراموش نمیکنیم.
وی تحمل زندانی بودن و اسارت هیچ انسانی، کوچک یا بزرگ عرب و عجم مسلمان و غیرمسلمان را نداشت و برای آزادسازی انسانهای دربند لحظهای آرام نمیگرفت. وی بابیان اینکه از نظر ایشان آزادی انسان مهمترین مساله است، افزود: چگونه است که ما بیش از ۳۰ سال زندانی بودن ایشان را تحمل کردهایم، آیا این گناه ما نیست که او تا به حال آزاد نشده است؟
فرزند امام موسی صدر در ادامه تصریح کرد: ویژگی بارز امام موسی صدر تطابق و هماهنگی کامل میان اندیشه، گفتار، اعمال و اخلاق است، ایشان آنگونه که میاندیشید زندگی میکرد، حریم خصوصی و ساحت اجتماعی او یکسان بود و منظومه عملی ایشان نیز ترجمه افکارشان بود. وی با اشاره به توصیه امام موسی صدر به خواهرزادهشان مبنی بر آنکه «انسان از لحظه تولد تا زمان مرگ، تجربه تکرار نشدنی را دارد، بنابراین خوب است انسان به گونهای زندگی کند که گویی چندین بار زندگی کرده است و بعد از او باز هم زندگی در جریان است و گویی او هنوز زنده و افکارش همچنان پاینده است» تاکید کرد: این جمله دقیقا توصیف زندگی و عملکرد خود ایشان است.
وی ادامه داد: برغم غیبت ۳۲ ساله امام موسی صدر از ساحت جامعه لبنان، همچنان تاثیر فعالیتهای ۱۸ ساله ایشان راهگشای مشکلات است و آثار این افکار همچنان پاینده است و مفاهیم و آرمانها و جدیت ایشان هنوز در اوج است.
فرزند امام موسی صدر با اشاره به سخنی از یک اسقف دانمارکی مبنی بر آنکه «تاریخ لبنان را باید به دو دوره قبل از امام صدر و دوره امام صدر تقسیم کرد»، افزود: با وجود گذشت ۱۱ هزار و ۵۰۰ روز از اسارت ایشان هنوز منظومه فکری ایشان در دل تک تک اعضای جامعه لبنان جاری و نافذ است و برگزاری چنین همایشهایی در ایران و دیگر کشورها، نشاندهنده افزایش توجه و نیاز به شناخت راه و روش ایشان است و روزافزون شدن مطالبات برای پیگیری قضیه ربودنشان است.
حورا صدر با اشاره به کنفرانس سران کشورهای عربی در لیبی گفت: امروز مساله امام موسی صدر مجددا در صدر اخبار لبنان قرار گرفته است و جامعه لبنان اعم از شیعه و سنی و سایر مذاهب خواهان تلاش جدی برای آزادی ایشان و همراهانشان و عدم شرکت لبنان در کنفرانس سران عرب هستند.