سه تن از علمای مسیحیت، تشیع و تسنن شب گذشته در همایش بین المللی "امام موسی صدر"، نمادی از وحدت میان ادیان و مذاهب را اجرا کردند.
به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، شب گذشته در همایش «امام موسی صدر؛ انسان عقل واخلاق» که در سالن آمفی تئاتر دانشکده امور اداری و اقتصادی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، حجت الاسلام خسروشاهی به نمایندگی از مذهب شیعه، پدر آنتوان ضو، به نمایندگی از مسیحیت و شیخ مصطفی ملص به نمایندگی از اهل سنت دست یکدیگر را در زیر تصویر امام موسی صدر فشردند.
آنها با برگزاری این عمل نمادین پیروان ادیان و مذاهب مختلف را به پیروی از اندیشه امام موسی صدر در باب تقریب ادیان و مذاهب فراخواندند. استاد آنتون ضوء دبیر کل کمیته اسقفی گفتگوی مسیحی اسلامی در این همایش اظهار داشت: امام موسی صدر رسالت خود را از جبل عامل آغاز کرد اما به آنجا محدود نشد.
وی گفت: رسالت او نه فقط مختص شیعه بلکه امام صدر از آن همه انسانها بود و این وجه تمایز اوبا دیگران است. استاد آنتون ضوء با بیان اینکه امام صدر به قلبها و خانهها و کلیساها وارد شد ادامه داد: او میان انسانها، ادیان و مناطق تفاوت و اختلافی نمیگذاشت و اوبه کلیسا، مساجد و دیرها میرفت و به محبت الهی بشارت میداد.
وی عنوان کرد: در قرآن آیهای است که نزدیکترین افراد به مسلمانان را اهل مسیحیت یاد میکند زیرا آنها راهبانی هستند که تکبر و خودبینی ندارند و آیاتی که برتو (پیامبر اسلام (ص)) نازل شده است میشنوندو دیدگانشان آکنده از اشک میشود و این به دلیل شنیدن صدای حقی که دریافت میکنند.
مسئول فرهنگی جنبش امل لبنان نیز در این همایش عنوان کرد: امام موسی صدر رهبری بود که گرد نسیان و فراموشی هرگز بر او نمینشیند. حسن قبلان ادامه داد: او انسانی بود که تئوری و نظریه را در کنار تجربیات عملی نشاند و شعارها را جامة عمل پوشانید و طرحی نو در انداخت که ماندگاری و واقعگرایی، ویژگی بارز آن بود.
وی عنوان کرد: امام صدر همواره برای مطرح کردن دو مفهوم اساسی که بخش مهم طرح سیاسی، فکری ایشان را تشکیل میداد، تلاش میکردند که عبارت بودند از: مسئله مقاومت و پاسداری از لبنان و رویارویی با خطر اسرائیل؛ و نیز مسئلة عدالت اجتماعی و رفع محرومیت از تمامی لبنانیان.
قبلان با اشاره به برخی از فعالیتهای امام موسی صدر در این دو زمینه، گفت: امام صدر دو مقولة مذکور را هم از یکدیگر میدانست و هیچ یک را فدای دیگری نمیکرد، زیرا در ژرفای ذهن خویش دریافته بود خطری که از ناحیة نابرابری اجتماعی و ظلم و ستم بر بخشهای گستردهای از ملت لبنان این کشور را تهدید میکند، از خطر صهیونیزم بینالملل و دست پروردة آن، اسرائیل، کمتر نیست.
وی امام موسی صدر را انسانی دانست که با بینش گسترده و دامنهدار خویش، دغدغههای بیشمار خود در عرصههای مختلفی چون مقاومت و پایداری، گفتوگوی ادیان و همانندسازی از لبنان (سرزمین همزیستی و گفتوگو) را پی گرفت و در عرصههایی چون فقه و وحدت مسلمانان، دستآوردهای عظیم داشت. رئیس دانشگاه فردوسی مشهد نیز در این همایش گفت: امام موسی صدر نگاهش جهانی بود لذا اثرگذاریش از مرزهای لبنانی گذشت.
علیرضا عاشورای عنوان کرد: اوپا به خاک لبنان گذاشت تا پیوند ژرف ایران و لبنان را یادآوری کرده و عهده دارکاری شود که کمتر کسی توان انجامش را داشت و سوگند خورد تا زمانی که یک محروم باقی است دست از تلاش نکشد. وی با بیان اینکه او ایمان به انسان را بعد زمینی ایمان به خداوند میدانست، افزود: امام موسی صدر اهل دانش و فضل بوده و قدر دانش را دانسته و جهل را اساسیترین علت محرومیت میدانست و میکوشید تا سطح آگاهی، بصیرت و دانش محرومان را ارتقاء دهد. رئیس سابق مجمع تقریب مذاهب نیز در این همایش گفت: اساس کار امام موسی صدر نه فقط اتحاد اسلام بلکه وحدت تمام ادیان بود.
آیت الله محمد واعظزاده خراسانی با بیان اینکه خاندان صدر چه در گذشته و چه امروز بزرگترین خاندان علمی شیعه هستند، گفت: این خاندان نسبشان به خاندان سید مرتضی و سید رضی رسیده و با چهار واسطه به امام هفتم امام موسی کاظم (ع) میرسند. در حاشیه همایش بین المللی «امام موسی صدر؛ انسان عقل واخلاق» ضمن رونمایی از شش عنوان کتاب جدید، نمایشگاهی از آثار امام موسی صدر نیز در دانشکده امور اداری و اقتصادی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد. در این نمایشگاه همچنین نرم افزارهای «گفتارهایی از امام موسی صدر»، «از ربودن تا...» و «امام موسی صدر» در دسترس علاقه مندان قرارا گرفت.