همين دوران است که سيد عباس موسوي مدت دو سال نزد امام موسي صدر در صور مي ماند و به فراگيري دروس حوزوي مشغول مي شود. بعد از دو سال، امام موسي صدر از موسوي مي خواهد که براي ادامه تحصيل به نجف برود.
بهمن ۱۳۷۰ روحانی مبارز «سیدعباس موسوی» دبیر کل حزب الله لبنان و عضو شورای عالی مجمع جهانی اهل بیت، که اشغالگران صهیونیست مدتها برای ازمیان برداشتن او، در کمین نشسته بودند، در حمله هوایی نیروهای این رژیم به وصل یار نائل آمد.
سیدعباس موسوی در سال ۱۹۵۲ (۱۳۳۱شمسی) در شهرک نبی شیت از توابع بعلبک لبنان به دنیا آمد. پدرش از متخصصین معماری برجهای مساجد بود. از ۱۸ سالگی برای رهایی فلسطین، مخفیانه به سوریه رفت و در آنجا آموزش دورههای نظامی برای مبارزه با رژیم صهیونیستی را فراگرفت.
پس از آن به اصرار خانواده به بیروت بازگشت اما یک شب، خواب امام موسی صدر را میبیند و از پدرش میخواهد که وی را با امام موسی صدر آشنا کند. در همین دوران است که سید عباس موسوی مدت دو سال نزد امام موسی صدر در صور میماند و به فراگیری دروس حوزوی مشغول میشود.
بعد از دو سال، امام موسی صدر از موسوی میخواهد که برای ادامه تحصیل به نجف برود، سید عباس در نجف نیز به مبارزه ادامه میدهد و پل ارتباطی بین خانواده صدر در عراق و طلبهها میشود، به گونهای که رژیم عراق، قصد ترور سید عباس را میکند.
سیدعباس موسوی به ناچار به لبنان باز میگردد و در سال ۱۹۷۹، در بعلبک حوزه علمیهای را دایر میکند. همسر ایشان به نام «ام یاسر» هم که نزد خواهر امام موسی صدر آموزش میدید، حوزهای به نام «الزهراء»، برای خواهران تأسیس میکند.
سید در همین سال به ایران سفر کرد و این سفر با توجه به بهره گیری از افکار و رهنمودهای امام خمینی (ره) در زندگی و مبارزات سید نقش مهمی داشت. وقتی اسرائیل سال ۱۹۸۲به لبنان تاخت و مناطق مختلف این کشور را تا بیروت اشغال کرد، سیدعباس موسوی، مقاومت اسلامی را تأسیس کرد تا مبارزان مسلمان بتوانند در زیر یک پرچم علیه اسراییل مقاومت کنند که این مقاومت تا امروز هم ادامه دارد.
حجت الاسلام «سیدعباس موسوی» دبیرکل حزب الله لبنان، در بازگشت از مراسم سالگرد شهادت شیخ راغب حرب که در جریان مقاومت لبنانیها در مقابل رژیم صهیونیستی در سال ۱۹۸۲ به شهادت رسیده بود، در یک عملیات تروریستی و در جریان حمله هوایی رژیم اشغالگر قدس در جنوب لبنان به شهادت رسید.
در این عملیات تروریستی، تعدادی از همراهان سیدعباس موسوی از جمله همسر، فرزند و سه تن از یارانش نیز شهید شدند. این اقدام جنایتکارانه، موجی از خشم و نفرت علیه رژیم صهیونیستی در میان مسلمانان جهان به وجود آورد. اما مدعیان غربی حقوق بشر نه تنها این ترور را محکوم نکردند، بلکه با تبلیغات دروغین، سعی داشتند این عمل وحشیانه اسراییل را توجیه کنند.
اگرچه تلاویو با ترور دبیرکل حزبالله لبنان، قصد اختلال در مبارزه این مجاهدان را داشت اما با انتخاب سیدحسن نصرالله به جانشینی شهید سیدعباس موسوی، مبارزه با اشغالگران صهیونیستی با شدت بیشتری ادامه یافت تا آنکه در خرداد سال ۱۳۷۸، مبارزان حزب الله نظامیان این رژیم را با خواری از جنوب لبنان بیرون راندند و سرآغاز نوینی را از تاثیر گذاری حزب الله لبنان در مناسبات منطقه به نمایش گذاردند.