حضرتعالی یقینا از سفر آقای منوچهر متکی وزیر خارجه دولت اسلامی ایران، به لیبی مستحضر شدهاید. این سفر از جهات مختلف در تاریخ سی ساله جمهوری اسلامی ایران بیسابقه است. آقای متکی با انتخاب زمان سفر، تنوع و تعدد اعضای هیئت، و تعهدات و توافقات و مصاحبهها و موضعگیریهایی که نشانه احساس ضعف ایشان بود بدعتی را در دیپلماسی ایران اسلامی بنیان گذاشت که واقعاً هم طراز بدعتهایی است که قذافی در اسلام گذاشته است.
به گزارش «شیعه نیوز» در پی سفر اخیر وزیر امور خارجه به لیبی و دیدار با متهم اصلی پرونده ربوده شدن امام موسی صدر خانواده وی با ارسال نامهای به بیوت مراجع خواستار پیگیری پرونده امام موسی صدر شدند متن این نامه به شرح زیر است:
سلام الله علیکم
سلامت و طول عمر پر برکت و توفیقات روز افزون حضرتعالی را همواره از خداوند سبحان مسألت میدارد. خصوصاً در این روزگار پر آشوب که جهان تشیع ما بیش از پیش به راهنماییها و نفس گرم و دعای خالصانه شما نیاز دارد.
در روزگاری که از مصادیق عظم البلاء است و همه ما در ابتلاء و امتحان واقع شدهایم. خدا به سبب دعای شما عنایتی کند که از این آزمون و ابتلا سربلند بدر آئیم.
حضرتعالی یقینا از سفر آقای منوچهر متکی وزیر خارجه دولت اسلامی ایران، به لیبی مستحضر شدهاید. این سفر از جهات مختلف در تاریخ سی ساله جمهوری اسلامی ایران بیسابقه است. آقای متکی با انتخاب زمان سفر، تنوع و تعدد اعضای هیئت، و تعهدات و توافقات و مصاحبهها و موضعگیریهایی که نشانه احساس ضعف ایشان بود بدعتی را در دیپلماسی ایران اسلامی بنیان گذاشت که واقعاً هم طراز بدعتهایی است که قذافی در اسلام گذاشته است.
در گذشتهگاه گاهی هم مقامات ایران از باب اکل میته عند الضروره به لیبی مسافرت میکردند، اما به سبب دشمنی قذافی با تشیع و ربودن امام موسی صدر و خیانتهایی که دولت لیبی علیه امنیت و منافع ملی جمهوری اسلامی کرده بود، احساس شرمساری میکردند و میکوشیدند تا خبر مسافرت و دیدارهایشان منتشر نشود و یا در حاشیه اخبار آن هم، کمرنگ و بیسروصدا مطرح شود.
آنها به رهنمود حضرت امام خمینی (ره) و مخالفت مراجع عظام تقلید و موضع قاطع حضرتعالی و نظر نخبگان مردم درباب حداقل روابط با لیبی توجه میکردند. آنها میدانستند که گسترش روابط با حکومت لیبی، خلاف اقتدار ملی و عزت اسلامی ماست. زیرا رهبر لیبی، شخصی مغرور و ضد شیعه و تحریف کننده قرآن و بدعتگذار و نتیجتاً غیرقابل اعتماد است.
اما آقای متکی ناگهان علیرغم همه اصول و سوابق و علیرغم اطلاع از مواضع و نظریات مراجع عظام تقلید، هیئت بزرگی از مقامات عالیرتبه سیاسی و اقتصادی تشکیل میدهد و همراه گروهی از خبرنگاران و تیم ویژه صدا و سیما به لیبی میرود.
بسیاری از ایرانیان و شیعیان لبنان (که همه چیز خود را برای حفظ امنیت و اقتدارام القرای شیعه فدا کردهاند) از مصاحبه آقای متکی در قصر نخست وزیر لیبی احساس تحقیر و توهین و شرم نمودند، زیرا به چشم خود دیدند که آقای متکی همه خیانتهای لیبی در حق ایران و شیعیان لبنان را بخشید و با لحن کلام و ادبیاتش از اینکه موضع سی ساله جمهوری اسلامی ایران باعث رنجش خاطر قذافی شده عذرخواهی کرد و قول داد که روابط سرد سی سال اخیر ایران (به سبب ربودن امام موسی صدر) را به گرمی مبدل کند.
خبرنگار سیمای جمهوری اسلامی ایران که با تمام توان خود چهرههای خندان، بوسیدنها و در آغوش کشیدنهای گرم و صمیمی طرفین را با شکوه و جلالی ویژه نشان میداد گفت: آقای متکی در رأس یک هیئت عالیرتبه سیاسی و اقتصادی وارد طرابلس پایتخت لیبی شد و گفت: فصل جدیدی در گسترش روابط همه جانبه سیاسی و اقتصادی میان ایران و لیبی آغاز شده است.
آقای فلاحت پیشه هم نمکی بر احساسات مجروح افزود: پیگیری قضیه امام موسی صدر یک موضوع است اما توسعه همه جانبه روابط موضوعی دیگر است. لیبیاییها زود فهمیدند که ایران از پیگیری قضیه شهروند خود، امام موسی صدر، پس از سی سال، دست کشیده و از خیانتهای قذافی چشم پوشیده است. اما خدا کند که از چرخش و عدول شتابان دیپلماسی ایران احساس نکنند که دولت مرکزی جمهوری اسلامی ایران احساس ضعف میکند.
نگرانی شدید
متعاقب سفر آقای متکی، خبر دیدار قریب الوقوع آقای علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی از لیبی منتشر شد.
توسعه روابط اینگونه آغاز شده است. غافلگیر نشویم اگر در آینده نزدیک شنیدیم قذافی در کاخ نیاوران است و یا دکتر احمدینژاد در چادر قذافی.
خاطر مبارک هست که دو سال قبل آقای داوودی در سفر به لیبی، قذافی را به ایران دعوت کرد. آقای دکتر احمدینژاد نیز به دعوت قذافی پاسخ مثبت گفت. در آن زمان شما مراجع دلسوز و آیندهنگر به محض شنیدن این خبر درنگ نفرمودید و مخالفت قاطع خود را صریح و سریع به عالیترین مقامات دولت ابلاغ و عواقب خطر مسافرت سران دو کشور را گوشزد فرمودید.
حتما خاطر مبارک هست که آن هشدار صریح، باعث لغو سفر ریاست محترم جمهور به لیبی شد، و مهمتر از لغو سفر مذکور، آن اقدام قاطع باعث شد که کیان و اعتبار حوزه علمیه قم و مآلا جامعه شیعه تضعیف نشود؛ و شیعیان لبنان سرافکنده و تحقیر نشوند؛ مصلحتهای روزمره بر اخلاق و فضیلتهای لایتغیر اسلام غلبه ننماید. خیال ظالمان و جنایتکاران و آدم ربایان آسوده نگردد. و ثمرات بسیاری دیگر.
اگر امکان دیگری پیش روی خانواده بود تا بتواند از بروز عواقب وحشتناک عادی شدن روابط ایران و لیبی جلوگیری کند، حتما مصدع اوقات و مخل اندیشههای بزرگ جنابعالی نمیشدیم.
امروز از تشکیلات رسمی کشور ناامید شدهایم و چارهای جز استمداد مجدد از حضرتعالی نداریم. تقاضا داریم به هر ترتیب که صلاح میدانید. یک بار دیگر جلوی سیل بنیان کن طاقت سوز و آبرو ریز اخیر را بگیرید. تنها شما برای ما ماندهاید. سایه جنابعالی مستدام
چشم انتظار اٍقدام حضرتعالی
خانواده امام موسی صدر در لبنان و ایران
صفر المظفر ۱۴۳۱