در پی سفر اخیر متکی، وزیر امور خارجه ایران و هیئت همراهش به لیبی، علیرغم اینکه پرونده ربودن امام موسی صدر در لیبی مفتوح است و معمر قذافی عامل اصلی این جنایت شناخته شده است، واکنشهایی را در میان مردم و علاقهمندان به امام موسی صدر برانگیخت که نمودی از آن را میتوان در واکنش وبلاگنویسان به این مسئله مشاهده کرد.
به گزارش روابط عمومی مؤسسه فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر، سفر دکتر متکی وزیر امور خارجه ایران به لیبی و سخنانش در دیدار با بغداد علی المحمودی، نخست وزیر این کشور و گفتوگوهای دوجانبهای که در باب بهبود بخشیدن به روابط دو کشور مطرح شد، واکنشهای بسیاری را میان علاقهمندان به امام موسی صدر برانگیخت.
در فضای وبلاگستان نیز در کنار برخی روزنامهها و سایتهای خبری، همزمان با پخش نخستین خبرها درباره این سفر و خصوصاً پس از انتشار گفتوگوهای دو جانبه مقامات ایران و لیبی در این سفر، واکنشهای اعتراضی خود در پستهای مختلف نشان دادند که به برخی از آنها اشاره میکنیم: آقای متکی به کجا چنین شتابان؟!
گروه یاران صدر که با تبدیل وبلاگ به سایت، به دامنه فعالیتهای مؤثر خود افزودهاند، با ارسال مطالب گوناگون اعتراض خود را در سایت «یاران صدر» بیان کردهاند.
درج اخبار مرتبط با این سفر با عناوینی همچون «دولت احمدی نژاد هم امام موسی صدر را فراموش کرد» (خبری از پایگاه خبرآنلاین)، «صف طویل مسافران لیبی» (خبری از خبرگزاری مهر)، «آقای متکی به کجا چنین شتابان» (یادداشتی از محمدحافظ حکمی) و «اقدام ضد ایرانی و بیحرمتی معمرقذافی به منوچهر متکی» (خبری از سایت پارسینه) از جمله مطالب اعتراضی این سایت بوده است.
در بخشی از یادداشت حکمی در این سایت میخوانیم:
«میخواستم به آقای متکی بگویم آیا تا به امروز عنوانی که پشت درب اتاقتان نصب شده را خواندهاید؟
آیا معنی وزیر امور خارجه را میدانید؟
آیا میدانید وظیفه حراست از حیثیت، حرمت، شرافت و جان و مال تک تک هموطنان در گوشه و کنار گیتی بر عهده شماست؟ آیا میدانید امام موسی صدر با گذرنامه ایرانی در لیبی ربوده شد؟
آیا میدانید اگر شخصیتی با یک دهم ارزش معنوی امام، اما با تابعیت غربی در یکی از کشورها ربوده شده بود، نه برای ۳۱ سال که برای ۳۱ روز، دستگاه دیپلماسی آن کشور با چه همت و درایت و توانی آن تبعه خویش را به کشورش باز میگرداند و چهها که با آن کشور رباینده نمیکرد؟
نیک میدانید! که بارها طعم چنین برخوردهایی را در ماجراهایی مثل حمله به اتوبوس توریستهای آمریکایی که تندروها بر ما تحمیل کردهاند، چشیدهاید و چشیدهایم. اما کی توانستیم اقدامی مشابه انجام دهیم؟
کی توانستیم از حرمت اتباع خود دفاع کنیم؟!
آن روز که تصمیم به سکوت در برابر فاجعه حذف امام موسی صدر گرفتید، باید میدانستید دارید کرختی و بیانگیزگی را به دستگاه دیپلماسی کشور تزریق میکنید که تا امروز مانده است...»
آقای وزیر! در لیبی به دنبال چه میگردید؟
نویسنده وبلاگ «رسانهٔ صادق» نیز درباره این ماجرا سکوت نکرده است. این بلاگر با ارسال مطلبی با عنوان «آقای وزیر اصولگرا! در لیبی به دنبال چه میگردید؟»، با اشاره به ارتباطات مسئولان دولتی ایران، از زمان آغاز به کار دولت نهم تاکنون با لیبی و آنچه از آن به «موج دیدهبوسی و همآغوشی مسئولان با ربایندگان امام موسی صدر» تعبیر کرده است، مینویسد: «مگر آقایان مسئول، نظر امام خمینی، بنیانگذارجمهوری اسلامی درباره رابطه با لیبی را فراموش کردهاند که اینگونه مشتاقانه رهسپار لیبی میشوند!؟
مگر امام عزیزمان نبود که اجازه ملاقات با قذافی را ندادند و فرمودند «تا وضعیت آقا موسی روشن نشود، وی را نمیپذیرم.»!؟ در بخش دیگری از این یادداشت، آمده است: «اربابان دولت اصولگرایی تغافل میکنند و به خاطر مبارک نمیآورند هدف از ربایش امام موسی صدر به دست رژیم منحوس لیبی، چیزی جز ضربه زدن به انقلاب شکوهمند اسلامی و نابودی آرمان فلسطین نبود؟ نقش مؤثر رژیم لیبی در ترور دکتر فتحی شقاقی بنیانگذار جهاد اسلامی فلسطین در سال ۱۹۹۵ از خاطر مسئولان محترم سیاست خارجی دولت نهم و دهم رفته است؟»
این بلاگر افزوده است: «دوستداران امام خمینی و امام موسی صدر تأکید دارند: برای عزتمندی نمیتوان، چشم بر روی واقعیتها بست و برای کرامت انسانی نمیتوان از جنایات به راحتی گذشت. انتظارما از مسئولان این است که همان طور که ارتباط با کشورهایی مانند آنچه ذکر شد، اولویت دارد، روشن شدن سرنوشت امام موسی صدر و شکایت از ربایندگان معروف! معظم له در محاکم بین المللی نیز اولویت ویژه پیدا کند. آقایان! «بزرگان ما»، «عزت ما» را میسازند! نه عکس گرفتن با جنایتکاران تاریخ اسلام!»
برای حذف امام موسی صدر شمشیر را از رو بستهاند! بلاگر «دیکتاتور معمر قذافی» که پیش از سفر متکی با تیتر «چشم متکی هم به جمال قذافی روشن میشود!» خبر این سفر را درج کرده بود، پس از این سفر با درج اخبار مرتبط با گفتوگوهای مطرحشده و تأکید بر برخی بخشها، فریاد اعتراض برآورده است که «برای حذف امام صدر شمشیر را از رو بستهاند!»
این بلاگر همچنین با نقل خبری از سایت پارسینه، به اقدام ضد ایرانی معمر قذافی در عدم پذیرش متکی و هیئت همراهش برای ملاقات اشاره کرده است. سخنی از روی دلتنگیمحمدعلی فیروزان نیز در وبلاگ «دارالمجانین» در واکنش به این سفر نوشته است: «دیروز پنج دقیقهای از خبر اول اخبار صدا وسیما در بهت فرو رفتم: «سفر وزیر امور خارجه ایران به لیبی همراه با هیئت عالی رتبه سیاسی اقتصادی با هدف رایزنی برای توسعه دور جدید روابط بین دو کشور»... آن هم با آن همه بوق و کرنای رادیویی تلویزیونی، خبرنگار ویژه، هواپیمای اختصاصی... طرفین کف زدند و خوشحالی کردند.»
«دور قدیم پایان یافت و دور جدید روابط آغاز شد. علیرغم رهنمود امام خمینی، دور قدیم مذاکرات با لیبی آدمربا آغاز شد و نتایج درخشانی داشت از جمله: ول خرجی لیبی برای جدا کردن استان خوزستان از ایران، فروش اسرار هستهای ایران به آمریکا، آتش افروزی برای داغ کردن اماراتیها علیه جزایر سه گانۀ ایران و از همه مهمتر معامله بر سر قضیۀ ربودن امام موسی صدر...»
«دور قدیم زیر زیرکی و یواشکی آقای متکی دور از چشم مردم میرفتند و میآمدند و از اینکه با آدمربایان لیبیایی که امام موسی صدر ایرانی را در سال ۱۳۵۷ ربوده است، معامله میکردند، خجالت میکشیدند. حالا دور جدید با معامله بر سر قضیهٔ امام موسی صدر آغاز شده است...»