كشيش شكر الله الحاج، به نمايندگي از طرف كاردينال مار نصر الله پطرس صفير در يازدهمين همايش «كلمه سواء» با عنوان «انسان در ديدگاه امام موسي صدر» سخنراني كرد.
کشیش شکر الله الحاج، به نمایندگی از طرف کاردینال مار نصر الله پطرس صفیر در یازدهمین همایش «کلمه سواء» با عنوان «انسان در دیدگاه امام موسی صدر» سخنرانی کرد.
به گزارش روابط عمومی مؤسسه فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر، کشیش شکر الله الحاج سخنانش را با آرزوی روشن شدن مسئلهٔ امام موسی صدر و درست شدن اوضاع فعلی آغاز کرد. او به شدت از شیعیان که امام موسی صدر، رهبر بزرگ و شخصیت ملی، را از دست دادهاند، تقدیر کرد.
او در ادامه بیان داشت که امام موسی صدر با آیندهنگری خود محور دعوت همهٔ متفکران و سیاستمداران برای حفظ کرامت انسان شد؛ امامی که علیرغم ربودنش پرتو افکنیاش فزونی یافته است، عکس آن چیزی که مرتکبان این جنایت اراده کرده بودند.
او ادامه داد که در نگرش امام صدر انسان و انسانیت جایگاه ویژهای دارد؛ به گونهای که اندیشهٔ انسانی او و تلاشهای عملی او نسلی از علاقهمندان از ادیان مختلف را ساخته است. پس از این، به ابعاد سه گانهٔ نگرش امام صدر به انسان پرداخت:
۱ـ کرامت انسان؛ که از خالق انسان و از آزادی و اصل ذات او نشأت گرفته است و دین چیزی جز انقلابی انسانی بر ضد ستم و استبداد نیست.
۲ـ خیر انسان در جامعه در ضمن ارزشهای حق و عدالت و مساوات و همکاری محقق میشود و انسانی نخواهد بود مگر همراه با دیگران. ذات آزاد آگاه انسان به شدت با دیگران در پیوند است؛ دیگرانی که یا برادران دینی اویند و یا با او در خلق مشترکاند. و به حکم پیوند انسان با دیگران، هم حقوقی دارد و هم وظایفی. امام موسی صدر وجود محرومان در حاشیههای شهر را نمیپذیرفت، زیرا برای انسان کرامت و احترام قائل بود. به همین سبب، اوضاع لبنان را رصد کرد و گزارش هیئت ارفد را مطالعه کرد و نسبت به گرفتاریها هشدار داد.
۳ـ بر اساس اندیشهٔ امام صدر، لبنان وطن آرمانی همهٔ لبنانیهاست و وطن، هرگاه عدالت در آن باشد، پایداری میکند. از این رو، امام صدر، هم نماز میگزارد هم روزه میگرفت... و هم به گفتوگو اعتقاد داشت و با همهٔ گرایشها ارتباط برقرار میکرد و لبنان واحد را الگویی تمدنی برای حل مسئلهٔ فلسطین و برقراری آزادی و دموکراسی در کشورهای عربی میدانست.
گفتنی است یازدهمین همایش «کلمه سواء» با عنوان «انسان در دیدگاه امام موسی صدر» روز شنبه ۲۱ آذر ۸۸ با حضور شخصیتهای برجسته علمی، فرهنگی و سیاسی در بیروت برگزار شد.