مقاله «لبنان و انسان از منظر امام موسي صدر» نوشته دكتر رشاد سلامه، در نشست علمي يازدهمين كنفرانس «كلمه سواء» ارايه شد.
مقاله «لبنان و انسان از منظر امام موسی صدر» نوشته دکتر رشاد سلامه، در نشست علمی یازدهمین کنفرانس «کلمه سواء» ارایه شد.
به گزارش مؤسسه فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر، دکتر رشاد سلامه در جلسه ارایه این مقاله گفت: بهتر آن است که انسان به جای آنکه درباره امام موسی صدر بنویسد، نوشتههای او را بخواند و سخن او را بر زبان آورد و پندها و سخنان استوار او را گوش دهد.
وی افزود: این نکتهای بود که هنگام نوشتن این مقاله، به ذهنم رسید که برای کنفرانس یازدهم «کلمه سواء» و به دعوت مرکز مطالعات و تحقیقات امام موسی صدر نگاشتهام.
این وکیل شناختهشده دادگستری لبنان ادامه داد: امام موسی صدر به عنوان مجتهدی اندیشمند و رهبری دینی با موضوع انسان یا چه بسا درستتر باشد که بگوییم «مسئلهٔ انسان» (قضیة الانسان) یا «انسانِ مسئله» (الانسان القضیة) مواجه شد.
دکتر سلامه افزود: اسلام، چنانکه امام میگوید، برای تکریم انسان میکوشد؛ انسانی که خلیفهٔ خدا در زمین است.
وی گفت: اسلام به صیانت از انسان در مواجهه با انحطاط و انحراف اهتمام دارد و اجتماعی انسانیای را پیشنهاد میکند که تناسب با واقعیت وجودی انسان باشد.
رشاد سلامه گفت: اسلام تمامی جوانب و ابعاد وجودی انسان را میپذیرد و فضایی مناسب برای رشد مواهب و تربیت استعدادهایش فراهم کرده است.
او تلاش اسلام را برای تکریم انسان و همان ارج نهادن به کرامت او از راه تربیت و رشد در همه زمینهها دانست و بیان داشت: امام موسی صدر این مفهوم را این گونه بیان میدارد که: «نخستین گام در راه تربیت و ارتقای اندیشه انسان، برای تکامل او در همه زمینهها، عبارت است از آگاه کردن او از کرامت خویش و رهنمون شدن او برای اهتمام به مسائل خویش.
او در ادامه سخنانش در توضیح مقاله «لبنان و انسان از منظر امام موسی صدر» با اشاره به بخش دیگری از مقالهاش گفت: از دیدگاه امام صدر، از آموزههای اسلام که مبتنی بر کرامت انسان است، اصل قداست همه نیازهای آدمی است.
اسلام همه این نیازها را میپذیرد و آنها را نعمتهای الهی میداند و احکامی وضع میکند که این تمایلات هدایت شود و همچنین، تلاش برای برآورده کردن مشروع آنها را عبادت میخواند.
گفتنی است یازدهمین همایش «کلمه سواء» با عنوان «انسان در دیدگاه امام موسی صدر» روز شنبه ۲۱ آذر ۱۳۸۸ با حضور شخصیتهای برجسته علمی، سیاسی، دینی و فرهنگی در ببروت برگزار شد.