در آستانه ۳۱ آگوست سالگرد ربوده شدن امام موسی صدر که در نهم شهریورماه ۱۳۵۷ رخ داد، حجتالاسلام شیخحسن مصری، عضو هیاترئیسه جنبش امل لبنان در گفتوگو با پایگاه اطلاعرسانی امامموسی صدر درباره نقش امام صدر در مبارزه با اسرائیل گفت: «امامموسی صدر نخستین عالم دینی و بلکه اولین روحانی مسلمان است که راههای مبارزه و مقابله با اسرائیل را بهخوبی شناخته است.
ایشان معتقد بود که اسرائیل بنیان گذاشته شده تا عامل و پایگاه قدرتی برای استکبار جهانی در منطقه اسلامی باشد. با توجه به چنین شناخت و بصیرتی امامموسی صدر افواج مقاومت لبنانی را تاسیس کرد، تا با تمام امکانات در برابر توسعهطلبی و تجاوزهای صهیونیستها مقاومت و مقابله کند. به اعتقاد ما اولین کسی که قاطعانه و با تمام امکانات خود از قیام فلسطین حمایت کرده امام صدر است. البته امامموسی صدر به عنوان رهبر طایفه شیعه در ارتقای مسولیتهای داخل لبنان خود برای استیفای حقوق شیعیان محروم تلاش میکرد و چنین تلاشی نیاز به نیروی مسلح و فشار نظامی نداشت، بلکه با گفتوگو و اقدامات منطقی احقاق حق محرومان حاصل میشد.»
وی درباره علت تاسیس مقاومت در برابر اسرائیل گفت: «آنکه زبان منطق و شیوه گفتوگو را نمیشناسد، اسرائیل است. و مقاومت لبنان برای مقابله با چنین دشمنی تاسیس گردید که موفق هم شد.» حسن المصری افزود: «امامموسی صدر اولین رهبر و متفکر و سیاستمداری است که با تیزبینی و اطمینان به پیروزی سه دهه قبل اعلام میکند: «تا امروز دوران اسرائیل بوده و اکنون عصر، عصر مقاومت است.» با چنین استراتژی روشنی امام آموزش دینی برای اعتلای فرهنگ و دانش اسلامی و تقویت بنیه و بعد ایمانی جوانان و آموزش نظامی آنها را آغاز کرد و کادرهای بسیاری ساخت و عملا مقاومت را آغاز کرد. درگیری در تل شرعبون و طیبه با قوای صهیونیستی از اولین اقدامات پیروزمندانه مقاومت لبنانی است.»
عضو هیاترئیسه جنبش امل لبنان در پاسخ به سوالی درباره چگونگی پیگیری قضیه امام صدر پاسخ داد: «نظر شخصی من اینست که موضوع ربودن امام موسی صدر به هیچوجه با تشکیل کمیته پیگیری و یا سیاسیکاری حل نخواهد شد. مسوولیت معمر قذافی در ربودن و اختفای امامصدر برای همه محزر و آشکارست. بههیچوجه چیزی به نام کمیته تحقیق را قبول نداریم. و آنرا حیله جدید برای تبرئه قذافی میدانیم.
همان ماههای اول پس از ربودهشدن امام در لیبی، کمیته تحقیق تشکیل شد و دادستان لبنان نتایج تحقیق خود را مبنی خارج نشدن امام از لیبی اعلام کرد چنین پیشنهادهایی از سوی قذافی مطرح میشود، غیر از اینکه توطئهآمیز است، صریحا به معنای رد کردن تحقیقات دادستانی و دولت لبنان است. طبعا دولت لبنان چنین اهانتی را به دستگاه عدالت خود نمیپذیرد و تحمل نمیکند. از سوی دیگر دادستانی ایتالیا هم همان زمان تحقیقات گسترده و مفصلی را به سامان رساند و اعلام کرد که نه تنها امامموسی صدر هیچگاه داخل ایتالیا نشده بلکه هرگز از لیبی خارج نشده است.»
شیخحسن المصری در پاسخ به این سوال که شما نقش ایران را در این زمینه چگونه ارزیابی میکنید و چه انتظاری از دولت و حکومت ایران دارید گفت: «ما در ملاقاتهایی که سالهای آغازین پیروزی انقلاب با امام خمینی (ره) داشتیم شخصا از ایشان شنیدم که فرمودند امام صدر به مثابه فرزند من است و انشاءالله ایشان را بین شما خواهم دید. بنابراین قضیه امامموسی صدر برای رهبر فقید ایران همیشه مهم بوده است.
ما از ایران توقع نداریم و در گذشته هم نداشتهایم که از نیروی نظامی برای آزادی امام استفاده کند. اما متوقعیم که راههای دیپلماتیک و اعمال فشارهای جدی سیاسی بر لیبی، به پیگیری و آزادی امامموسی صدر اقدام کند. ایران کشور بزرگ و موثری در منطقه و بلکه دنیا تبدیل شده است و میتواند از قدرت و توان خود در این راه بهره بگیرد. و این مسئله را به طور مشخص در دستور کار دیپلماتهای خود قرار دهد.»
وی افزود: «همینکه معمر قذافی نتوانسته تاکنون از ایران دیداری داشته باشد، برای او خسران بزرگی است و این خود حمایت از ما است. البته برخی معتقدند که امامصدر در ایران دشمنانی هم داشته است که از دوستان شخصی قذافی بودهاند و در گذشته در مسیر پیگیری قضیه امام موسی صدر کارشکنی هم میکردهاند. ما از همه علما و انسانهای آزاده و شریف انتظار داریم که این مسئله را در نمازهای جمعه و جماعات و تمام مجامع و محافل گوناگون مطرح کنند.»