همایشی تحت عنوان «امام موسی صدر، امام گفتمان و آزد اندیشی» با همت کمیته بزرگداشت امام موسی صدر در یکی از تالارهای سازمان علمی، تربیتی و آموزشی ملل متحد (یونسکو) در پاریس پایتخت فرانسه برگزار شد.
به گزارش اینا به نقل از شبکه خبری «العالم»، یونسکو این همایش را با هدف بررسی ابعاد و جنبههای قضیه ناپدید شدن امام موسی صدر که از ۳۱ سال پیش در لیبی رخ داده است؛ برگزار کرد.
در این همایش که جمع کثیری از اندیشمندان، فیلسوفان و صاحب نظران سیاسی و مذهبی از کشورهای مختلف دنیا شرکت داشتند، سیره و زندگی امام موسی صدر، خصوصیات و طرز تفکر او به عنوان یک اندیشمند مورد بررسی قرار گرفت.
رباب صدر ـ خواهر امام موسی صدر ـ در این باره گفت: از ۳۱ سال پیش ما همچنان منتظر بازگشت امام موسی صدر و یاران ناپدید شده او هستیم.
وی افزود: گذشت این همه سال از ناپدید شدن امام موسی صدر و همکاری نکردن لیبی نشان دهنده میزان عناد و عمق جنایت معمر قذافی ـ رهبر لیبی ـ است که به هیچ کسی جواب منطقی و روشنی درباره سرنوشت امام موسی صدر نمیدهد.
خواهر امام موسی صدر اظهار کرد: ما به قدرت خالق بزرگوار ایمان داریم و میدانیم که هیچ قدرتی بالاتر از او نیست و به لطف و اراده خداوند امام موسی صدر روزی نزد ما باز خواهد شد.
صلاح ستیتیه ـ شاعر لبنانی ـ با تمجید از نقش برجسته امام موسی صدر به خبرنگار العالم گفت: اگر چند اندیشمند همانند و همسطح امام موسی صدر در لبنان حضور داشتند این کشور میتوانست بحران طایفهیی که به جنگ داخلی و بدنامی برای لبنان منجر شد را بهراحتی پشت سر بگذارد.
هیثم مناع ـ رییس سازمان عربی حقوق بشر ـ نیز اظهار کرد: سازمانها و نهادهای حقوق بشر در کشورهای عربی و درسطح بینالمللی به دلیل وجود نظام دیکتاتوری که همه راهها حتی راههای دخالت بینالمللی را بسته است؛ نتوانستهاند در رابطه با موضوع امام موسی صدر به نتیجه برسند.
مناع افزود: لیبی از طریق به خدمت گرفتن کشورهای آفریقایی و جلب نظرات آنها تحت عنوان همبستگی عربی، درصدد محو و فراموش ساختن قضیه امام موسی صدر است.
امام موسی صدر بعد از پایان تحصیلات در حوزه علمیه قم به لبنان عزیمت کرد و پس از حدود دو دهه مبارزات سیاسی، تبلیغات اسلامی و تلاش برای تقریب مذاهب در لبنان، نهم شهریور ماه سال ۱۳۵۷ در سن پنجاه سالگی در جریان سفرهای دورهیی خود به کشورهای عربی، شش روز پس از آنکه بنا به دعوت رسمی معمر قذافی وارد لیبی شده بود؛ ربوده و ناپدید شد.
دستگاههای قضایی دولتهای لبنان و ایتالیا و همچنین تحقیقات انجام شده از سوی واتیکان، ادعای رژیم لیبی مبنی بر خروج امام موسی صدر از آن کشور و ورود وی به رم را رسما تکذیب کردهاند.
بنابر برخی گزارشهای منتشر شده، امام موسی صدر همچنان در قید حیات و زندانی است.
آخرین خبری که در ۱۳ اردیبهشت ۱۳۸۰ توسط سایت جبهه نجات ملی لیبی روی شبکه جهانی اینترنت منعکس شده حاکی است که امام موسی صدر در اواخر سال ۱۳۷۶ توسط برخی زندانیان زندان ابوسلیم شهر طرابلس لیبی مشاهده و بعدها به مکانی دیگر منتقل شده است.