عضو کمیته ویژه پیگیری وضعیت امام موسی صدر برضرورت سرمایه گذاری دولت برای استخدام وکیلان بین المللی و اقامه دعوا علیه ربایندگان امام موسی صدر برای پیگیری سرنوشت این چهره جهان اسلام تاکید کرد.
سعید ابوطالب در گفتگو با خبرنگار اعلام کرد در پی گزارش کمیته ویژه پارلمان ایتالیا و اطلاعات تازهای که به مجلس هشتم رسید، در این مجلس کمیته ویژه پیگیری وضعیت امام موسی صدر از افرادی چون مرندی، دستغیب، ابوترابی فرد، اکرمی، مطهری، ابراهیمی، مصباحی مقدم، فاکر، نکونام، ولی اسماعیلی، رضایی، ذوالانوار وخود وی تشکیل شد.
وی با اشاره به برگزاری اولین جلسه این کمیته در سه شنبه هفته گذشته اعلام کرد: محور اصلی بحث ما در این جلسه بررسی گزارشهای کمیته در یکسال گذشته در مورد امام موسی صدر بوده است، ضمن اینکه قرار بر این شد که تا درهفته بعد از رای اعتماد با خانواده امام دیدار کنیم. ابوطالب که در کمیته ویژه پیگیری سرنوشت امام موسی صدر در مجلس هفتم نیز حضور داشته است یاد آور شد که گزارش این کمیته در روزهای پایانی مجلس هفتم آماده شد و بطور همزمان در اختیار نمایندگان مجلس هفتم وهشتم قرار گرفت.
وی افزود: در آن زمان بنده به همراه مصباحی مقدم و نکونام به عنوان هیئت پارلمانی به لبنان رفتیم، واز اطلاعات سیدحسن نصرالله ونبیه بری در مورد امام موسی صدر استفاده کردیم. کمیته مجلس هشتم قویتر از کمیته مجلس پیشین استاین نماینده اصولگرای مستقل مجلس هفتم با بیان اینکه با همکاری وزارتخانههای امورخارجه، اطلاعات، دادستانی کل ونمایندگان مجلس شورای اسلامی همه مدارک، اسناد و گزارشات داخل لبنان وایتالیا در خصوص وضعیت امام موسی صدر جمع آوری شده است، خاطرنشان کرد: کمیته مجلس هشتم به مراتب قویتر از کمیته مجلس هفتم هستند چرا که درحال حاضر در فضایی شفاف حرکت میکنیم، اما در زمان مجلس هفتم بدلیل اینکه اطلاعات جامعی در اختیارمان نبود در فضایی مبهم حرکت میکردیم. وی با اشاره به شخصیت برجسته امام موسی صدر گفت: امام صدر یکی از رهبران برجسته و تاثیرگذار جهان اسلام بود ضمن اینکه اولین رئیس مجلس اعلای شیعیان وجنبش امل لبنان به شمار میآید.
این مستندساز با بیان اینکه از زمان امام راحل (ره) تاکنون مسئله امام موسی صدر بر روابط ایران با لیبی سایه انداخته است، گفت: متاسفانه با وجود اینکه لیبی هم اکنون اتهام ربودن امام را پذیرفته است اما در عین حال همه راهها را بسته است وقصد تعامل ندارد با ایران را در این رابطه ندارد.
لزوم احراز صلاحیتهای بین المللی محاکم داخلیوی با اشاره به برخی از راهکارهای حل این مسئله، عنوان کرد: بایستی در ابتدا قانونی در ایران تصویب شود که صلاحیت رسیدگی به دعاوی بین المللی را احراز نماید، به گونهای که ما بتوانیم در داخل کشورمان دادگاه صالحه که مورد تائید مجامع بین المللی است را در خصوص مسئله امام موسی صدر برگزارکنیم.
سرمایه گذاری دولت در استفاده از وکلای بین المللیابوطالب با تاکید برلزوم سرمایه گذاری قوه مجریه برای پیگیری وضعیت امام موسی صدر، اظهار داشت: متاسفانه وکلای کشورمان اعتبار بین المللی ندارند و نمیتوان از آنان در سطح بین المللی استفاده کرد، بر این اساس باید برای پیگیری مسئله مهمی چون پیگیری وضعیت امام موسی صدر از وکیلان تراز اول بین المللی که اعتبار لازم را دارند و در مجامع بین المللی شناخته شده هستند استفاده کنیم اما چون امکانات خانواده امام صدر هم در حد محدودی است، لذا دولت باید به نحوی امکانات وهزینههای وکلای بین امللی امام موسی صدر را تامین نماید.
وی با بیان اینکه متاسفانه همیشه به عنوان موضوعی حاشیهای به مسئله پیگیری وضعیت امام موسی صدر مینگریستهایم، عنوان کرد: ما هم اکنون به یک همت ملی درباره پیگیری وضعیت امام موسی صدر در مجامع بین الملی نیاز داریم به گونهای که جمهوری اسلامی ایران در برابرلیبی و مسببین دیگری که در این موضوع دخالت داشتند در محاکم بین المللی اقامه دعوا کند.
* افرادی که از پیدا شدن امام ضرر میکنندابوطالب با اشاره به اینکه ظهوریک شخصیت شیعی وصاحب نفوذ در لبنان طی ۲ دهه باعث شد تا همه ادیان از جمله مسلمانان اعم از شیعه وسنی، یهودیان ومسیحیان به دور هم جمع شوند، متذکر شد: در مجموع تغییر شرایط زمانی این حادثه نشان میدهد کسانی که در آن مقطع داعیه رهبری مبارزات وجنبش آزادیخواهی جهان اسلام را داشتند که از جمله آنان میتوان به معمرقذافی و رهبران سابق «ساف» اشاره نمود، در آن زمان از ناپدید شدن امام سود بردند و هم اکنون نیز از پیدا شدن امام صدر متضرر خواهند شد.
* دولت خاتمی نقش ارزندهای در روشن شدن ابعاد مختلف پرونده امام صدر داشتوی در ادامه به پیگری مسئله امام موسی صدر توسط دولت خاتمی اشاره نمود و افزود: دولت خاتمی بسیار روشنگرانه عمل نمود به گونهای که خیلی از ابعاد پرونده امام موسی صدر در دولت وی روشن شد. این عضو کمیته ویژه پیگیری سرنوشت امام موسی صدر افزود: دلیل توقف مذاکرات دولت خاتمی با لیبی درباره مسئله امام موسی صدر وارد شدن لیبی به یک معامله سیاسی با ایران بود به همین جهت وقتی دولتمردان خاتمی دیدند که لیبی قصد برخورد غیرصادقانهای را دارد این مذاکرات را متوقف کردند. ابوطالب در پایان تصریح کرد: مجموعه شواهد وقرائن موجود حاکی از زنده بودن امام موسی صدر است ضمن اینکه هیچ مدرکی دال بر شهادت وی وجود ندارد.