محسن رضایی، کاندیدای ریاست جمهوری در نشست خبریای که دیروز در خبرگزاری مهر برگزار شد، در پاسخ به سوال نماینده موسسه امام موسی صدر درباره پیگیری سرنوشت امام گفت برای آقای صدر از همه ظرفیتهای ملی و بین المللیمان استفاده میکنیم و خبرهای خوبی به ملت خواهیم داد.
نکته قابل توجه استقبال خبرنگاران دیگر از طرح این موضوع در این نشست بود، بطوری که بعد از پایان برنامه از نماینده موسسه برای طرح مناسب موضوع تشکر کردند.
همچنین، نامه یاران صدر به کاندیداهای ریاست جمهوری در بین خبرنگاران توزیع شد.
متن کامل سوال و پاسخ رضایی در زیر میآید:
سوال من درباره حقوق شهروندی و کرامت انسان ایرانی است. شما درباره لایحه حقوق شهروندی صحبت کردید. لایحهای که هدفش حفظ کرامت انسان ایرانی است. کرامت انسان بحثی است که ما میبینیم هم در عرف دینی ما به آن تاکید شده، امام علی درباره تجاوز به مال یک زن یهودی میگویند اگر یک انسان مسلمان بخاطر این خبر دق کند جایز است. و در عرف جهانی هم ما میبینیم که کشورها چطور برای حفظ حقوق شهروندان خودشان عمل میکنند. مواردی مثل زهرا کاظمی رکسانا صابری، ملوانان انگلیسی و حتی رون آراد خلبان اسرائیلی را میبینیم که چطور کشورهایشان دارند در این موارد عمل میکنند.
بر اساس این رویکرد شما و با امید به این رویکرد شما لایحه جامعه حقوق شهروندی میخواهم درباره مصداق بارز کرامت و حق یک شهروند ایرانی سوال کنم. و آن هم مساله ربوده شدن امام موسی صدر رهبر ایرانی شیعیان لبنان و چهره موثر انقلاب اسلامی ما و مقاومت اسلامی لبنان است. شما خودتان بهتر از من به نقش ایشان در منطقه و حرکتهای شیعه واقف هستید. این شخصیت ۳۱ سال است که دزدیده شده و زندانی است. شما در نمایشگاه کتاب گفتید که کمیته ویژهای برای پیگیری سرنوشت ایشان تشکیل میدهید.
سوال من این است که آیا این کمیته میخواهد بر همان منوال دولتهای گذشته کار کند. همان روشی که در طول این سی سال باعث شد در دولت آقای هاشمی با لیبی ارتباط برقرار شود، در زمان آقای خاتمی یک کمیته بینتیجه تشکیل شود و در زمان آقای احمدینژاد به اوج خودش برسد که گسترش رابطه با لیبی بود. قراردادهای اقتصادی بود و... و حتی کار به دعوت رسمی از قذافی رسیده برای شرکت در اجلاس سران اتحادیه آفریقا که قرار است در تهران برگزار شود. سوال من این است که آیا شما هم در آن کمیتهای که فرمودید، قرار هست در چارچوب همین روش دولتهای گذشته کار کنید؟ یا واقعا یک کمیته جدی است؟ و اینکه این کمیته بطور خاص درباره آزادی یک ایرانی ۸۰ ساله زندانی قرار است چه کار کند و چه برنامهای دارد؟ چون ما الان فرصت بسیار کمی داریم. خیلی ممنون!
پاسخ رضایی: سوال بسیار خوبیست. امام موسی صدر یکی از مصلحین بزرگ جهان اسلام بوده. کاری که ایشان در لبنان کرد. نهادها و موسسات فرهنگی و خیریهای که ایشان در لبنان بوجود آورد؛ بعدها ما ثمره آن را در قیام بزرگ مردم لبنان دیدیم. بنابراین امام موسی صدر کسی نیست که به فراموشی سپرده شود. حتما ما مساله ایشان را دنبال میکنیم. حضور ایشان کنار حضرت امام (ره) را همه میدانند.
فکر میکنم شاید دلیل اصلی که دولتهای گذشته موفق نبودند این است که اصولا دولتهای ما در گذشته در یک سری عرصهها تجربه کافی و دانش لازم را نداشتند و با دو تا گزارش دادن که ماموران دولتی به آنها میدادند، آنها میماندند که حالا آیا این حرفی که زده میشود درست است یا درست نیست. درمقوله آقای امام موسی صدر ما از همه ظرفیتهای ملی و بین المللیمان استفاده میکنیم، همانطور که گفتم یک کمیته خاصی برای آن خواهم گذاشت و خودم مدیریت میکنم. اینطور نیست که هر گزارشی به من بدهند من قانع بشوم که این گزارش درست است. ثانیا ماموران دولتی را هدایت و راهنمایی میکنم و آنها را میبریم به سمت هدفی که از سرنوشت ایشان آگاه شویم.
ان شاالله آزاد بشود، به وطنش برگردد. البته من این را تذکر بدهم که تنها ایشان نیست. ایشان عزیز ما هستند. ولی امروز آقای احمد متوسلیان همینطور است. آقای موسوی دبیر کاردار ما در لبنان همینطور است. ۱۰، ۱۵ نفر از ایرانیهایی هستند که الان در زندانهای آمریکاییها در عراق هستند که اینها باید به وطنشان برگردند. اصولا ما بایستی که به حقوق ایرانیهای خارج از کشور یک بهای جدی بدهیم. با وجود همکارانی مثل آقای صادق طباطبایی و دوستان دیگری که انشاالله به صحنه میآوریم شما شک نکنید که ما این مساله را به صورت جدی پیگیری خواهیم کرد و یک خبرهای خوبی را به ملتمان خواهیم رساند.