اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان در اروپا بمناسبت سی امین سالروز ربوده شدن امام موسی صدر با صدور بیانیهای تصریح کرد: برای رهایی امام موسی صدر با استعانت از مراجع عظام و تمامی محرومان از طریق راه اندازی سایت ویژه، جایزه جهانی پیشنهاد شود.
به گزارش خبرگزاری فارس در پیام اتحادیه به مناسبت سی امین سالروز ربوده شدن امام موسی صدر چنین آمده است: اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان در اروپا، شجرهای طیبه با ریشههایی تنومند در تاریخ این آب و خاک و شاخههایی بلند و برکشیده در آسمان فرهنگ و دانش این مرز و بوم است؛ نهادی اصیل و پرورده همت جوانان مؤمن و متعهد به آرمانها و ارزشهای اصیل اسلام، انقلاب و امام راحل (ره) و دارای پیشینهای روشن و درخشان در روشنگری و مبارزه با اربابان زر و صاحبان زور و اصحاب تزویر و رویارویی با جهل، جور، فساد و تبعیض است.
در ادامه بیانیه اتحادیه مذکور آمده است: پایان ماه آگوست همواره یادآور یکی از تلخترین خاطرات دانشجویان شاغل به تحصیل در اروپا ست، پایانی که تابستان را به حرارت فراق در دلها سوزاند و نسلهایی را سی سال از نعمت اندیشهای پویا و راهگشا محروم کرد.
در آستانه سی و یکمین سالگرد غیبت مظلومانه آیت الله سید موسی صدر، اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان ایرانی در اروپا پس از سکوتی سی ساله در پیگیری پرونده آن عزیز، عزم خود را برای ورود به این عرصه جزم کرده است. این ورود دیرهنگام، گامی است برای قدردانی از تلاشهای پدران فکری انجمنهای اسلامی دانشجویان ایرانی در اروپا و نهادن وام و گذاردن حقی است که دو روحانی آگاه، مسؤول، نو اندیش و پیشتاز در رویکرد دینی در صحنههای اجتماعی، امام موسی صدر و همیار و همفکرش آیت الله شهید دکتر سید محمد حسینی بهشتی در پایه گذاری، رشد دهی و سازمان دهی انجمنهای اسلامی در سالها ی تکوین آن داشتهاند.
اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان در اروپا در این بیانیه تصریح کرده است: فراتر از جایگاه علمی و جهد و جهاد عملی ایشان در عرصههای گوناگون دینی، اجتماعی و سیاسی جهان اسلام و به ویژه در ایران و لبنان، نقشی که امام موسی صدر در ارشاد و هدایت معنوی نسلی از جوانان مسلمان دانشجوی ایرانی در اروپا و شکل دهی و راهنمایی انجمنهای اسلامی دانشجویان به عنوان مجموعهای باورمند به ارزشهای اجتماعی اسلام و ادیان در اصالت کرامت انسان و رهایی انسان معاصر از بند موانع مادی و معنوی رشد فردی و اجتماعی و تعالی و ترقی انسان و جامعه بر اساس رویکردی نوگرایانه به دین – مبتنی بر آشتی دین و دنیا و سازگاری دین و دانش و هماهنگی آزادی و اختیار فردی و وظائف اجتماعی- بر عهده داشت، فراموش ناشدنی است.
در ادامه این بیانیه خاطرنشان شده است: امروز در غیاب و غیبت ناباورانه او، نیاز به او و اندیشههای راه گشای او و نگاه انسانی و بینش جهانی او بیش از گذشته احساس میشود و به رغم بارور شدن نظام جمهوری اسلامی و پرورده شدن بسیاری از عالمان آگاه و زمانشناس، این خلأ فکری و معنوی پر نشده و نیاز به حضور نافذ و مؤثر او و اندیشهاش در عرصههای گوناگون علم و عمل عمیقاً احساس میشود.
این بار، در غیاب آن یار به غربت نشسته، فرزندان معنوی او دراتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان در اروپا –که از نعمت درک حضور او و همفکرانش در فضای فکری غرب محروم بوده اند-، پرچمدار جنبش نوین محرومان شدهاند تا با پی گیری مجدانه پرونده غیبت اجباری آن بزرگ مرد، آرزوی امت مسلمان و تمامی محرومان و نسلهایی از مؤمنان منتظر را تحقق بخشند و خواسته قلبی امام امت (ره) و مقام معظم رهبری را در رهایی و حل آجل و عاجل پرونده امام موسی صدر –و لو بلغ ما بلغ- برآورند.
اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان در اروپا همچنین تاکید کرده است: نیاز امروز ما به حضور امام موسی صدر و اندیشه راه گشای او در عرصههای نظری و عملی و نقش تعادل بخش او در حل و فصل مشکلات منطقهای و بین المللی جهان اسلام، بیش از نیاز شخص سید موسی صدر به رهایی از بند فرعونی مستعلی است که دیر نیست که دست قدرت خدای موسی، او را به زیر کشد و در دریای قهر الهی غرقه کند. مسؤولیت رژیم لیبی و شخص معمر قذافی در تحقق بخشیدن به خواست بدخواهان تعالی و ترقی دنیای اسلام و ماجراجویان تندرو، در چهارچوب فتنهای منطقه ا ی و جهانی که با حذف نیروها و شخصیتهای فکری جهان دیده، نو اندیش و تعادل بخش مانند شهید مطهری، شهید بهشتی و امام موسی صدر، در پی جلوگیری از جهانی شدن پیام رهایی بخش انقلاب اسلامی ایران قابل فهم است، انکار ناشدنی است.
این تصور که جنایت علیه بشریت و سلب حقوق و آزادیهای فردی با مرور زمان به فراموشی سپرده میشود و حد اکثر با چانه زنیهای سیاسی به داد و ستد مالی و امتیازات سیاسی، اقتصادی و نظامی قابل حل است، از بن خطاست. این وظیفه دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران و وزارت امور خارجه است تا پس از سی سال گزارشی شفاف از روند پی گیری این پرونده را به اطلاع عموم مردم فهیم ایران و علاقه مندان امام موسی صدر برساند و نگاهی ملی به این مسأله داشته باشد، بیش از این منافع ملی ایران را در این پرونده، به نام مصلحت و به زیان حقیقت فدا نکند و با بهره گیری از فرصتها، مجدانه پیگیر تهدید منافع ملی ایران در این پرونده باشد.
در ادامه این بیانیه آمده است: در خلال سی سال گذشته، خانواده صدر افزون بر بار جدایی و درد هجران، غریبانه در زنده نگاه داشتن نام و یاد امام موسی صدر و پی گیری پرونده کوششهایی کرده است. اگر امروز نامی از آن عزیز در دل و بر زبان جاری است، وامدار جهد بلیغ خانواده صدر و جمع محدودی از دوست داران آن عزیز است.
اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان ایرانی در اروپا با ارج نهادن به تمامی تلاشهای صورت گرفته در طول سی سال گذشته، به ویژه کوششهای خانواده امام صدر و دوستدارانش و همچنین بنیاد امام موسی صدر و مؤسسات وابسته به آن در ایران و لبنان، ضرورت ورود نهادی مستقل، جوان و با نشاط و دارای انگیزههای بیشتر را در پی گیری پرونده امام موسی صدر احساس میکند و با عنایت به جایگاه و پیشینه خود این توان را در خود میبیند تا با ورود به این پرونده، ظرفیتهای ناشناخته و پی گیری نشده در آن را دنبال کند و به اطلاع رسانی به افکار عمومی جهانی بپردازد.
اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان در اروپا در این بیانیه برنامههایش برای سال آینده در این زمینه را چنین عنوان کرده است:
-پایه ریزی گروه ویژه پی گیری، اطلاع رسانی و حقیقت یابی در قالب کمیته جهان اسلام در ساختار اتحادیه که به یاری حضرت حق این امر صورت گرفته و بزودی برنامههایی را به اجرا خواهد گذارد.
-برگزاری نشست سراسری چهل و سوم اتحادیه با عنوان نشست شرح صدر (نکوداشت امام موسی صدر و شهید بهشتی) در یکی از کشورهای اروپائی.
-پیگیری و اطلاع رسانی مستمرّ پرونده اختفاء امام موسی صدر در مجامع بین المللی و سازمانهای حقوق بشری و مقامهای مسؤول جهانی و اروپائی از طریق دیدار و مکاتبه.
-تهیه گزیدهای از احوال و آثار امام موسی صدر برای دانشجویان ایرانی در اروپا و آمریکا و انتشار آن با یاری بنیاد امام موسی صدر در تهران.
-برگردان گزیده آثار و سیره عملی و نظری امام موسی صدر به زبانهای اروپائی با توجه به نیاز مخاطب اروپائی و انتشار آن با یاری بنیاد امام موسی صدر در تهران
-تهیه گزارش جامع حقوقی از وضعیت فعلی پیگیری پرونده با همکاری دانشجویان و استادان ایرانی و مشاوران حقوق بین الملل و وکلای طراز اول اروپائی با مدد از وکلای قانونی خانواده صدر و بنیاد امام موسی صدر.
-تهیه گزارش جامع سیاسی از اسباب و انگیرههای اختفاء امام موسی صدر.
-تهیه گزارش آسیبشناسی ناکارآمدی تلاشها برای رهایی امام موسی صدر و موانع پیگیری.
-تهیه گزارش بررسی تحلیلی روابط ایران و لیبی در خلال سه دهه گذشته.
-مطالبه ملی اطلاعات و تحلیلهای گروهها و افراد ایرانی مرتبط با این پرونده.
-پی گیری راه کارهای پیشنهادی گزارش اصل نود مجلس شورای اسلامی و نامه نخبگان از نهادهای ذیربط.
اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان در اروپا در آستانه سی و یکمین سالگرد غیبت مظلومانه امام موسی صدر و به منظور عطف نظر و جلب افکار عمومی به اهمیت انسانی پیگیری سرنوشت امام موسی صدر، شش پیشنهاد ویژه برای مراسم یادآوری سی و یکمین سال غیبت آن عزیز ارائه کرده که عبارتند از:
-پیشنهاد روزه سیاسی (اعتصاب غذا) در آستانه ماه مبارک رمضان و سی امین سالگرد اختفاء امام موسی صدر، برای خروج از بحران پیگیری و واداشتن نهادها و افراد ذیربط به پاسخ گویی به مطالبات مردمی و گردهمایی دوستداران امام موسی صدر در محلی نمادین (در قم، مسجد دانشگاه تهران، مساجد جامع شهرها و مساجد یا کلیساهای جامع در خارج از کشور) و دعوت از مراجع عظام تقلید، روحانیان آزاده، دانشجویان و استادان دانشگاهها و عموم اقشار مردم برای پیوستن به حرکت رهایی امام موسی صدر، با تأسی به مشی عملی امام موسی صدر.
-دعوت از امامان و خطیبان جمعه و جماعت به شکستن سکوت سی ساله و نکوداشت یاد و اندیشه امام موسی صدر در خطبههای نماز جمعه در آستانه سی و یکمین سال غیبت آن بزرگ مرد با هماهنگی با ستاد برگزاری نماز جمعه تهران و شورای هماهنگی ائمه جمعه سراسر کشور.
-پیشنهاد نام گذاری میدان یا معبری مناسب در تهران و قم به نام امام موسی صدر به شوراهای اسلامی شهرهای تهران و قم (ترجیحاً خیابان ورودی سفارت لیبی در تهران، با هماهنگی با آقای مهندس مهدی چمران و شورای شهر تهران)
-درخواست طرح سؤال نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی از وزیران محترم امور خارجه، اطلاعات و دادگستری و نماینده ویژه رئیس جمهور برای گزارش فعالیتها و پیگیریهای این وزارت خانهها جهت عملی شدن راهکارهای پیشنهادی گزارش پی گیری پرونده امام موسی صدر تهیه شده در کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی.
-پیشنهاد جایزه جهانی امام موسی صدر برای کرامت انسان و حرمت ادیان، شامل تجلیل از شخصیتهایی که برای تحقق کرامت انسانی و حرمت ادیان، گامهای عملی و نظری ماندگار برادشتهاند و یا اختصاص بورسهای تحصیلی در مطالعات تطبیقی بین ادیان، مذاهب و فرهنگها برای دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی (با محوریت بنیاد امام موسی صدر)
-پیشنهاد جایزه جهانی برای رهایی امام موسی صدر با استعانت از مراجع عظام و تمامی محرومان (از طریق راه اندازی سایت ویژه و اختصاص مبلغی برای هر داده اطلاعاتی تأیید شده و منجر به رهایی امام موسی صدر و روشن شدن پرونده)
در پایان این بیاینه آمده است: اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان ایرانی در اروپا، ورود فعالانه به عرصه پیگیری پرونده امام موسی صدر را فرصتی مغتنم برای خود و مجموعه دانشجویان و جوانان داخل و خارج از کشور میداند و با حد اکثر ظرفیت خویش و تا آنجا که توان دارد برای خروج از بحران پیگیری و رهایی امام موسی صدر تلاش خواهد کرد و در این عرصه دست همراهی تمامی آزادگان، عدالت خواهان و هواداران کرامت انسانی و رهپویان اسلام ناب محمدی را به گرمی میفشارد و از آستان کرامت الهی فرج در این امر را خواستار است.
خداوندا به حق مادر مظلوم سادات حضرت صدیقه طاهره (سلام الله علیها) انتقام مظلوم بستان!
و جور و کید ظالمان را به خزی دنیا و آخرت مبدل فرما!
و با بازگشت امام موسی صدر به آغوش امت اسلامی، شعلههای تعجیل در فرج حضرت صاحب (عجل الله تعالی فرجه الشریف) را دل مؤمنان منتظر بیشتر شعله ور فرما!
اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان در اروپا در راستای پیگیری وضعیت امام موسی صدر نامهای را به «برنار کوشنر» وزیر امور خارجه فرانسه نیز نوشته است.