مجلس عدالت لبنان عصر روز چهارشنبه طی حکمی معمر قذافی رهبر کودتای لیبی را به اتهام ربودن امام موسی صدر و دو همراه وی محکوم به اعدام کرد.
به گزارش خبرنگار افتخاری ایکنا به نقل از شیعه آنلاین، قاضی «سمیح الحاج» مسؤل پیگیری پرونده امام موسی صدر و دو همراه وی شیخ «محمد یعقوب» و «عباس بدرالدین» که در ۳۱ آگوست ۱۹۷۸ در لیبی ناپدید شدند، عصر روز چهارشنبه ششم شهریورماه حکم اعدام معمر قذافی رهبر کودتای لیبی را صادر کرد. حکم قاضی الحاج برخلاف حکم قاضی سعید میرزا مسؤل سابق این پرونده است.
میرزا در تاریخ ۲۴ آوریل ۲۰۰۸ حکم بازداشت معمر قذافی را به اتهام تشویق به آدمربایی و دست داشتن در ناپدید شدن امام صدر و دو همراهش را صادر کرده بود. در حکم جدید صادره از سوی قاضی الحاج، شش تن از معاونان معمر قذافی که در تاریخ دوم آگوست ۲۰۰۷ حکم بازداشت آنها صادر شده بود نیز محکوم به اعدام شدهاند. امام موسی صدر رهبر ایرانیتبار شیعیان لبنان در سال ۱۹۷۸ پس از آنکه معمر قذافی رسما از وی برای سفر به لیبی دعوت کرد، ناپدید شد. قذافی مدعی شد که امام صدر لیبی را به مقصد ایتالیا ترک کرده که این موضوع هرگز در بررسیهای قضایی ثابت نشد.
پیش از این گفته میشد که دستگاه قضایی لبنان در آستانه سیامین سالگرد ناپدید شدن امام موسی صدر قصد دارد حکمی غیرمنتظره صادر کند. قرار بر این است که روز دوشنبه مراسمی مردمی به سرپرستی نبیه بری رییس مجلس نمایندگان لبنان در شهر نبطیه به مناسبت سالگرد ربوده شدن امام صدر برگزار شود. جنبش امل با صدور بیانیهای خواستار گستردهترین مشارکت مردمی در این مراسم شده و انتظار میرود که نبیه بری خود در این مراسم سخنرانی کند.
این در حالیست که تلاشهای به عمل آمده در لبنان برای روشن شدن سرنوشت امام صدر پس از سی سال به نتیجهای نرسیده و این تلاشها ظرف این مدت عموما تحت تاثیر جذر و مدهای سیاسی قرار داشته است. ضمن اینکه کشورهای منطقه نیز تاکنون کمک قابل توجه و موثری در حل این پرونده نکردهاند.
معمر قذافی رهبر کودتای لیبی نیز پس از بهبود روابط این کشور با آمریکا و غرب بارها از راههای غیرمستقیم خواستار بسته شدن همیشگی این پرونده شده بود. در این زمینه حتی گفته شد که قذافی پیشنهاد ارائه میلیونها دلار به لبنان برای مختومه اعلام کردن پرونده را داده بود که با مخالفت مسئولان لبنانی مواجه شد.