همایش تجلیل از شخصیت امام موسی صدر توسط جنبش امل لبنان در تالار ابنسینای دانشگاه تهران با حضور شخصیتهای ایرانی و لبنانی برگزار شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری قرآنی ایران (ایکنا) همایش تجلیل از شخصیت امام موسی صدر به مناسبت سیامین سالروز ربوده شدن وی و دو همراهش، عصر سهشنبه پنجم شهریور توسط جنبش امل در تالار ابنسینای دانشگاه تهران با حضور شخصیتهای ایرانی و لبنانی برگزار شد. در ابتدای مراسم محمدعلی مهتدی، کارشناس خاورمیانه با اشاره به اینکه در زمان جنگهای داخلی لبنان، لبنان مرکزی برای تسویه حساب کشورهای عربی شده بود، اظهار داشت: امام موسی صدر در چنین شرایطی مخالف جنگهای داخلی لبنان بود و این جنگها را توطئه دشمنان میدانست که هیچ هدفی را برای جهان عرب در پیش نخواهد داشت.
وی ادامه داد: امام موسی صدر مخالف جنگهای داخلی بود و برای توقف جنگ با سران کشورهای عربی از جمله لیبی ملاقاتهایی داشت. مهتدی افزود: امام موسی صدر در صورتی مفقود شد که قرار بود با رئیس جمهور وقت الجزایر در لیبی ملاقات کند. بنابراین گزارش در ادامه مراسم خلیل حمدان، عضو هیئترئیسه جنبش امل لبنان به ویژگیهای امام موسی صدر اشاره کرد و گفت: این امام صدر است شهروند جهانی، کسی که با سمفونی هستی همنوا است. هستیای که اساس پیدایش انسان آن بر اصول الهی و رسالتی استوار است که از حق محرومین حمایت میکند و بر آن اساس از مردم فلسطین و از انقلاب آن، از انقلاب ایران و هر نهضت آزادیبخشی در سراسر عالم حمایت میکند.
وی با اشاره به پیگیری سرنوشت امام موسی صدر در سطح محاکم و سازمانهای بینالمللی حقوق بشر و در سطح منطقهای و ملی گفت: پیگیری مستمری خواهد شد و ایران باید نقش بزرگی در حمایت از ما و خانواده امام در لبنان برای پیگیری این قضیه حق ایفا کند. حمدان به علل ربودن امام موسی اشاره کرد و افزود: او به همزیستی میان مسلمان و مسیحیان دعوت میکرد؛ براین اساس که لبنان تمدن و همزیستی میان ادیان است و برای پیروزی انقلاب اسلامی تحت رهبری امام خمینی در ایران تلاش میکرد و در نتیجه معمر قذاقی امام موسی صدر و دو همراهش، شیخمحمد یعقوب و عباس بدرالدین را ربود. این گزارش حاکی است در ادامه مراسم حجتالاسلام والمسلمین قربانعلی دری نجفآبادی دادستان کل کشور آخرین سخنران این مراسم بود.
وی گفت: کسانی که اهداف بزرگی دارند نباید اهداف بزرگ را فدای اهداف کوچک کنند، نباید مسائل اصلی را فدای مسائل جزئی کنند و این مسئلهای است که مردان بزرگی مثل امام موسی صدر آن را در نظر داشتهاند و هرگز به فرع بیش از اصل اهمیت نداده بلکه به فرع به طبع اصل توجه داشتهاند. دادستان کل کشور ورود امام موسی صدر به لبنان را یک هدیه بزرگ به لبنان دانست و افزود: سال ۱۳۳۸امام موسی صدر به لبنان میروند و آیتالله شرفالدین مرجع بزرگ لبنان از وی تقاضا میکند برای کمک به مردم، در لبنان بماند و امام موسی در اولین گام شهر صور را جهت اهداف خود انتخاب میکند. در این فرصت شناخت آگاهانهای از تمام زوایای لبنان به دست میآورند.
در ادامه مراسم پالیزبان نماینده گروههای دانشجویی حامی محرومان متنی که به دبیرکل سازمان ملل نوشته شده است قرائت کرد. در قسمتی از آن آمده است «آزادی آرمان بشریت است و فقر مانعی برای آزادی است در گردهمایی گروههای دانشجویی که در عرصه محرومیتزدایی فعالیت میکنند از امام موسیصدر که بنیانگذار حرکتالمحرومین است تقدیر شد. او عالمی دینی و مصلحی اجتماعی بود ۳۰سال است که از وجودش محرومیم. کردارش راهنمای ما برای کمک به محرومان است. محروم کردن جامعه جهانی از چنین مصلحی جنایت علیه بشریت است از شما میخواهیم هرچه سریعتر او و همراهانش آزاد شوند در هر دو صورت شهادت و حیات این عزیز عاملان مشخص و محاکمه شوند.
بنابراین گزارش در این مراسم شخصیتهای برجستهای از لبنان و ایران حضور داشتند اعضای خانواده امام موسیصدر جزء مهمانان مراسم بودند. در حاشیه مراسم مصطفی چمران، رئیس شورای شهر تهران در پاسخ به خبرنگاران اظهار داشت: در دولت فعلی گروه کاری تشکیل شده است و مسئله امام موسی صدر از جنبه انسانی و ملی باید پیگیری شود. مسئله آن قدر مهم است که اگر در این زمینه آسیبی هم متوجه کشور شود باید بپذیریم. یادآور میشود چند سالی است مراسم ربوده شدن امام موسیصدر در دانشگاه تهران که از افتخاراتش حضور این شخصیت بزرگ در آن است برگزار میشود.