یکی از نمایندگان پارلمان لبنان در گفتگو با مهر تاکید کرد: رژیم لیبی و به
ویژه شخص معمر قذافی باید برای روشن شدن سرنوشت امام موسی صدر تحت فشار
قرار گیرند.
«عبدالمجید صالح» در آستانه فرا رسیدن سه دهه از ربوده شدن امام موسی صدر رهبر شیعیان و محرومان لبنان درباره دلایل پیگیری نشدن سرنوشت امام موسی صدر از طریق نهادهای بین المللی مانند دادگاه جنایی بین المللی و شورای امنیت و کمیته حقوق بشر به مهر گفت: اولا باید تاکید کنم امام موسی صدر به زور و براساس یک توطئه و جنایت طرح ریزی شده از سوی رژیم لیبی ربوده شد و معتقدیم باید این رژیم را برای روشن شدن سرنوشت امام موسی صدر و دو همراهش تحت فشارهای مادی و معنوی قرار داد.
وی تصریح کرد: ما به صراحت اعلام میکنیم میزان بیان اعتراضات در روند ناپدید شدن امام موسی صدر در سطح فداکاریهای این مرد بزرگی که مقاومت را بر ضد دشمن صهیونیست پایه گذاری کرد، نیست.
صالح درباره دستانی که مانع پیگیری سرنوشت امام موسی صدر میشود و منافع این طرفها اظهار داشت: کسانی که امام موسی صدر را در پی تجاوز ۱۹۷۸ اسرائیل ربودند که ناپدید کردن امام به نفع آنها بود؛ همانهایی بودند که لبنان و مقاومت را محاصره کردند و کسانی هستند که با دشمن اسرائیلی همدست شدند، زیرا امام در آن زمان اعلام کرد ما خواهان مقاومت بر ضد اشغالگری هستیم و بین ما و دشمن تنها گلوله و مقاومت وجود دارد و وی در راه وحدت لبنانیها و طوایف آن و جلوگیری از جنگ داخلی تلاش کرد.
وی افزود: معتقد نیستم کسی بتواند بازداشت مردی در سطح امام موسی صدر را که رابطه نزدیکی با امام خمینی رضوان الله تعالی علیه داشت، توجیه کند.
نماینده پارلمان لبنان در ادامه گفتگو با مهر خاطر نشان کرد: این اقدام (ربودن امام موسی صدر) تنها به نفع دشمنان امت اسلامی و عربی است که تا این مدت طولانی اجازه روشن شدن سرنوشت وی را نمیدهند.
عبدالمجید صالح تصریح کرد: امام صدر شایستگی آن را دارد تا تمام امکانات برای آزادی وی به منظور تکریم وی و خانواده و دوستداران و جنبش وی به کار گرفته شود.
وی درباره اینکه چرا دولت لبنان بر دولت لیبی برای تشکیل کمیتهای به منظور پیگیری سرنوشت امام موسی صدر فشار وارد نمیکند؟ گفت: رژیم لیبی، رژیمی احمق است و هیچ ارزشی برای مقررات و قوانین بین المللی و انسانی قائل نیست، رژیمی که مسافری بزرگ مانند امام موسی صدر را مخفی میکند یا بر ضد وی توطئه میکند.
صالح افزود: ما معتقدیم دستگاه قضایی لبنان اکنون نقش خود را پس از آنکه خیلی طرفها به خاطر ترس از پیگیری آن صرف نظر کردند؛ به کار گرفته است و حتی دولت لبنان نیز با وجودی که در بیانیه وزارتی به لیبی اشاره نکرد، در این زمینه وارد عمل شد.
وی درباره اینکه آیا در سایه تشکیل دولت وحدت ملی لبنان، امیدی برای فعال کردن پرونده امام موسی صدر وجود دارد؟ گفت: خانواده امام موسی صدر و نبیه بری در تماس دائم با یکدیگر هستند و در سایه کناره گیری یا ترس یا تردید برخی در به عهده گرفتن این پرونده، این پرونده به شورای قضایی محول شد. ما معتقدیم این مسئله، طرحها را متوقف نخواهد کرد، اما منتظر اقدامی در سطح موضوع ناپدید شدن امام موسی صدر هستیم.
وی درباره تلاشهای هدفمند برای بستن پرونده امام موسی صدر گفت: طبعا منافع قدرتهای بزرگ و کوچک در این مسئله نهفته است؛ به نظر میرسد برخی از این رژیمها و طرفها که ممکن است در عملیات آماده سازی برای ربودن امام موسی صدر مشارکت کرده باشند؛ با بازی رسانهای، درصدد هستند از زیر بار مسئولیت شانه خالی کنند.
نماینده پارلمان لبنان افزود: تلاشهای متعددی در این زمینه انجام میشود، اما منافع مالی و مادی ممکن است بر آنچه عدالت، آزادی و دموکراسی خوانده میشود، غلبه کرده باشد؛ به صراحت میگویم بسیاری از رژیمها در موضوع امام موسی صدر همدستی کرده یا از زیر بار مسئولیت خود شانه خالی کردهاند و برای آنها ادامه ناپدید بودن وی مهم است.
وی درباره آخرین اقداماتی که تا کنون در این زمینه انجام شده است؟ به مهر گفت: هماهنگی کاملی میان جنبش امل و خانواده امام صدر و نبیه بری رئیس مجلس لبنان درباره چگونگی پیگیری این موضوع وجود دارد؛ من معتقدم این موضوع به کمک دوستان به ویژه ایران و سوریه نیاز دارد که کاملا امام موسی صدر و نقش ملی و اسلامی عربی آن به ویژه در پایه ریزی مقاومت بر ضد اشغالگری را میدانند عبدالمجید صالح در پایان گفتگو با مهر تاکید کرد: قذافی در این پرونده مسئول است و باید موضعی اصولی بر ضد رژیم وی گرفته شود.