همایش بین المللی «امام موسی صدر، اندیشه ربوده شده» روزسه شنبه در دانشگاه شهید بهشتی تهران گشایش یافت.
در این همایش که با سخنان سید «محمد خاتمی» رییس جمهورى آغاز شد، اندیشمندان و صاحبنظران داخلی و خارجی به تبیین علمی و اخلاقی آثار، افکار و مبانی حقوقی و ضرورت هاى قانونی پیگیرى موضوع ربوده شدن امام موسی صدر میپردازند.
امام موسی صدر سوم شهریورماه ۱۳۵۷ (۲۴ اوت ۱۹۷۸) درآخرین مرحله از سفر دوره اى خود به کشورهاى عربی، بنا بر دعوت رسمی «معمر قذافی» رییس جمهورى لیبی وارد این کشور و نهم شهریور ماه (۳۰ اوت) نیز ربوده شد. گزارش دستگاه هاى قضایی لبنان و ایتالیا و نیز تحقیقات انجام شده از سوى واتیکان، حاکی است که ادعاى لیبی مبنی بر خروج امام موسی صدر از این کشور و ورود وى به رم صحت ندارد. مجموعه اطلاعات آشکار و پنهانی که طی دو دهه گذشته به دست آمد، بیانگر این موضوع است که امام موسی صدر هرگز خاک لیبی را ترک نکرده است و برابر با۱۸ م۲۰۰۴ همانند برخی از علماى اسلامی با محکومیت حبس ابد، در زندان لیبی به سر میبرد.
براساس آخرین خبر منتشره توسط پایگاه «جبهه نجات ملی لیبی» در۱۳ اردیبهشت ۱۳۸۰ (۲ م۲۰۰۱ی) بر روى شبکه جهانی اینترنت، امام موسی صدر اواخر سال۱۳۷۶ توسط برخی زندانیان زندان «ابوسلیم» شهر طرابلس مشاهده شد و اندکی بعد، به مکانی دیگر انتقال یافت. موسی صدر که ۱۴ خرداد سال۱۳۰۷ خورشیدى در شهر قم به دنیا آمد، در سال تحصیلات دینی خود را در حوزه علمیه قم آغاز کرد و پس ا۱۳ز سال به مقام اجتهاد رسید. ۱۳۲۲ وى در کنار تحصیل حوزوى در سال۱۳۲۹ به عنوان اولین دانشجوى روحانی در رشته «حقوق اقتصاد» به دانشگاه تهران رفت و سال۱۳۳۲ در این رشته فارغ - التحصیل شد. امام موسی صدر از زمستان ۱۳۳۸ وهمزمان باآغاز فعالیت هاى گسترده دینی و فرهنگی خود درمناطق شیعه نشین لبنان، مطالعات عمیقی راجهت ریشه یابی عوامل عقب ماندگی اجتماعی، اقتصادى و فرهنگی شیعیان لبنان به اجرا گذارد.
وى درفاصله سالهاى ۱۳۴۰ ت۱۳۴۸ا درچهارچوب برنامه اى میان مدت در شهرها و روستاهاى سراسر لبنان، ده هاموسسه خیریه، فرهنگی و آموزش حرفه اى را راه - اندازى کرد که حاصل آن افزایش اشتغال و خودکفایی اقتصادى هزاران خانواده بیبضاعت، کاهش درصد بیسوادى و رشد فرهنگ عمومی در مناطق محروم بود. امام موسی صدر از بهار۱۳۴۸ تااواسط زمستان سال۱۳۵۲ با دولت وقت لبنان به گفتوگو نشست تااین دولت رابراى اجراى پروژه هاى زیربنایی و وظایف قانونی خود درقبال مناطق شیعه نشین و محروم آن کشور ترغیب کند. هدف راهبردى امام موسی صدراین بود تا شیعیان لبنان را همانند پیروان دیگر ادیان، درتمامی عرصه هاى حیات سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادى آن کشور مشارکت دهد.
وى ازنخستین روزهاى هجرت به لبنان در زمستان سال۱۳۳۸ باطرح شعار «گفتوگو، تفاهم و همزیستی» پایه هاى روابط دوستانه و همکارى صمیمانه اى را با رهبران دینی مسیحی و اهل سنت آن کشور بنا نهاد. امام موسی صدراز سال۱۳۴۳ و یک سال پیش از تاسیس جنبش فلسطینی فتح، در پی اندیشه تبدیل جامعه مصرفی لبنان به جامعه اى مقاوم در برابر تجاوزات آینده رژیم صهیونیستی بر آمد. همایش یک روزه «امام موسی صدر، اندیشه ربوده شده» باهمکارى دانشگاه شهید و موسسه امام موسی صدر دراین دانشگاه برگزار شده است.