مجلس نمایندگان لبنان امروز درحالی بررسی و تصویب برنامه کاری دولت وحدت ملی لبنان را آغاز میکند که از مهمترین مفاد آن تاکید بر حق مردم، ارتش و مقاومت لبنان در آزادسازی سرزمین اشغالی این کشور از چنگال رژیم صهیونیستی و تلاش بیوقفه برای پیگیری پرونده امام موسی صدر است.
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از خبرگزاری فرانسه، این برنامه کاری در ۴۰ صفحه تهیه شده و شامل یک مقدمه و چند بخش است که خط مشی سیاسی دولت را ترسیم میکند. بخش اول برنامه کاری سیاست کلی دولت وحدت ملی را تعیین و بر نقش دولت تاکید میکند، به گونهای که دولت درخصوص همه مفاد آن مرجع میباشد.
درمقدمه برنامه کاری دولت لبنان مفاد توافقنامه گروههای لبنانی درشهر دوحه قطر آورده شده و بر «پایبندی» دولت در اجرای «کامل و بدون ابهام آن» تاکید شده است زیرا این امر لبنان را «به سمت ثبات سیاسی وآشتی ملی رهنمون میسازد.» توافقنامه دوحه در ماه ۲۱ مه سال جاری میان گروههای لبنانی به امضا رسید و به بحران سیاسی ۱۸ ماهه لبنان پایان داد و این گروهها درباره انتخاب رئیس جمهور جدید، تشکیل دولت وحدت ملی و مسئله قانون انتخابات به توافق رسیدند.
دولت وحدت ملی لبنان در برنامه کاری خود تاکید میکند که وظیفه دارد تا درقبال «هرگونه برهم خوردن آرامش و امنیت داخلی یا تروریسم» اغماض نکند و درباره مقوله امنیت سازش یا باج خواهی سیاسی مطرح نیست. برنامه کاری دولت همچنین بر «تقویت اعتماد به نیروهای مسلح قانونی و تامین حمایت سیاسی برای ادای وظیفه خود تاکید میکند». دولت وحدت ملی لبنان همچنین تاکید میکند که به «حمایت از نیروهای مسلح قانونی لبنان و تامین بهترین امکانات برای آنها به منظور انجام وظایف ملی محوله شده مطابق قوانین و براساس مصوبات دستگاه سیاسی و تصمیم گیریهای آن ملتزم است.» دولت درباره قانون انتخابات پارلمانی بهار آینده نیز تاکید میکند که «زمینه سازی و مقدمات آن در صدر مسئولیتهای دولت است و به اجرای این انتخابات در موعد آن مطابق قانون جدیدی که مجلس نمایندگان در راستای اجرای توافقنامه دوحه تصویب خواهد کرد، ملتزم است».
برنامه کاری دولت لبنان دربخش دیگری از برنامه خود براعتقاد راسخ خویش مبنی «بر ضرورت فعال سازی فعالیت مشترک عربی درچارچوب اتحادیه عرب تاکید میکند و اعلام میدارد که در این زمینه کار خواهد کرد و بار دیگر بر التزام خود به طرح صلح عربی مصوب اجلاس سران عرب در سال ۲۰۰۲ میلادی تاکید میکند». دولت لبنان در برنامه کاری خود درباره روابط با سوریه آورده است که «چشم انتظار برقراری بهترین روابط برمبانی احترام دوجانبه به حاکمیت دو کشور و استقلال آنها، اعتماد، دوستی و عمق روابط برادرانه است». دولت لبنان همچنین خواستار «استفاده از تجارب گذشته در راستای تمایل فراوان به منافع مشترک شده است».
این برنامه یادآور میشود که «لبنانیها در گفتگوی خود در سال ۲۰۰۶ میلادی توافق کردند که این روابط از طریق برقراری روابطی دیپلماتیک درسطح سفارتخانهها تجلی مییابد». برنامه کاری دولت وحدت ملی لبنان همچنین بر ضرورت ترسیم مرزهای لبنان و سوریه تاکید میکند. دولت لبنان درباره پرونده ناپدید شدگان و بازداشت شدگان در سوریه تاکید میکند که به پیگیری این پرونده تا بسته شدن آن در سریعترین زمان ممکن متلزم است زیرا روشن شدن سرنوشت این افراد و آزادی آنها یا بازگرداندن اجساد آنها تاحدی یکی از پیش زمینههای مهم در سازماندهی روابط لبنان وسوریه و تحکیم آن به شمار میرود.
دولت وحدت ملی لبنان همچنین در بخش دیگری از برنامه کاری خود بر حق مردم، ارتش و مقاومت لبنان در آزاد سازی اراضی اشغالی یا بازپس گیری آن و دفاع از لبنان در برابر هرگونه تعدی و پایبندی به حق لبنان درمنابع آبی خود از طریق همه وسایل مشروع و در دسترس تاکید میکند. این برنامه اشاره میکند که دولت برای تحقق بخشیدن به خروج اسرائیل از جمله امکان قرار گرفتن «موقت اراضی اشغالی تحت سرپرستی سازمان ملل متحد» کار خواهد کرد. دولت لبنان همچنین «بر التزام خود به قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت با همه مفاد آن» تاکید کرده و در «زمینه تدوین یک استراتژی ملی فراگیر برای حفاظت از لبنان و دفاع کار خواهد کرد که درباره این استراتژی درگفتگوهایی که» میشل سلیمان «رئیس جمهور لبنان با مشارکت اتحادیه عرب بعد از کسب رای اعتماد دولت از پارلمان خواستار برگزاری آن خواهد کرد، توافق نظر خواهد شد».
در چارچوب این استراتژی دفاعی نقش سلاح مقاومت مشخص خواهد شد. دولت لبنان همچنین بر «التزام خود به دادگاه بین المللی ویژه رسیدگی به جنایت ترور شهید رفیق حریری نخست وزیر پیشین لبنان و همراهانش و سایر ترورها بدور از انتقام جویی یا سیاسی کاری تاکید کرده است». برنامه کاری دولت لبنان در بخش دیگری بر «موضع مخالف دولت در اسکان دائمی آوارگان فلسطینی» تاکید کرده و گفته است که برای تدوین برنامهای کاری در سطح سیاسی و دیپلماتیک با هدف «احقاق این حق» کار خواهد کرد.
دولت در برنامه کاری خود درباره موضوع سلاح آوارگان فلسطینی در خارج از اردوگاهها در لبنان توضیح داده است که «برای پایان دادن به حضور سلاح فلسطینیها در خارج از اردوگاهها در راستای اجرای توافق گروههای لبنانی در جریان گفتگوهای سال ۲۰۰۶ میلادی کار خواهد کرد». این برنامه بر ادامه تلاشهای صورت گرفته برای حل و فصل مشکلات انسانی و اجتماعی فلسطینیها در داخل و خارج از اردوگاهها تاکید میکند. دولت همچنین به همه تلاشهای ضروری برای بازسازی اردوگاه نهرالبارد به منظور تامین سرپناه تاکید کرده است. دولت لبنان در برنامه کاری خود همچنین تاکید کرده است که «تلاشهای بیوقفهای» را برای روشن شدن سرنوشت امام موسی صدر و مجازات مسئولان این جنایت مبذول خواهد داشت.