گزارش کمیته پیگیری سرنوشت امام موسی صدر (از ربودن تا به امروز) به همت کمیسیون اصل ۹۰ هفتمین دوره مجلس شورای اسلامی با شمارگان ۵۰۰۰ نسخه منتشر شد.
به گزارش خبرگزاری فارس، گزارش کمیته پیگیری سرنوشت امام موسی صدر (از ربودن تا به امروز) که از سوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی تدوین شدهاست، در ۲۸۸ صفحه و با قطع وزیری، در چهارده فصل ضمن بررسی ابعاد مختلف موضوع ربوده شدن امام موسی صدر، مجموعهای منسجم، تاریخی و قابل استناد را در اختیار علاقهمندان تحقیق پیرامون سرنوشت این شخصیت بزرگ جهان تشیع قرار میدهد.
در بخشی از مقدمه این گزارش آمده است: مجلس شورای اسلامی پس از دریافت شکایت خانواده امام موسی صدر در شهریور ۱۳۸۳ و ارجاع آن به کمیسیون اصل ۹۰، مجال مناسبی را ایجاد کرد تا بتواند بصورت قانونی پیگیری قضیه ربودن امام موسی صدر را در دستور کار خود قرار دهد لذا مجلس شورای اسلامی برای پیگیری قضیه ربودن امام موسی صدر، کمیته ویژهای را در اسفندماه همان سال و با عنایت به مبانی گوناگون قانونی، حقوقی، انسانی و دینی تاسیس کرد که مهمترین آن مبانی عبارتند از:
۱- ایرانی بودن امام موسی صدر.
۲- ضرورت و مسئولیت دولتها در امر دفاع از حقوق شهروندانشان.
۳- وظیفه انسانی در پیوند با حفظ آزادی انسانها و دفاع از عزت و حریم اندیشه و ایمان.
۴- ویژگیهای کمنظیر شخصیتی امام موسی صدر و ضرورت نجات و بازگرداندن ایشان به جامعه علمی و دینی، به ویژه در شرایط حساس جهان اسلام.
۵- ارزیابی ربودن امام موسی صدر به عنوان اقدامی علیه امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران.
۶- وظایف و مأموریتهای کمیسیون اصل نود قانون اساسی.
بر اساس این گزارش فصل اول تا نهم این کتاب گزارشی است مستند و جامع از علل سفر امام موسی صدر به لیبی و شرح وقایعی که در آن کشور رخ داده، سپس گزارشهای مفصل امنیتی مقامات لبنان و ایتالیا، گزارش مفصل جنبش امل و مجلس اعلای شیعیان که پاسخ به ادعاهای کذب مقامات لیبی و در نهایت پیگیریهای انجام گرفته در لبنان و سپس بررسیها و صدور رای دادگاه ایتالیا است.
فصل دهم به اقدامات صورت گرفته در ایران میپردازد و فصل یازدهم نیز تعدادی از اسناد ساواک را شامل میشود. همچنین فصل دوازدهم، گزارشهای سازمان عفو بینالملل را از سال ۲۰۰۱ تا ۲۰۰۵ در همین زمینه در بر میگیرد و فصل سیزدهم چند سخنرانی از معمر قذافی در زمینه ربودن امام موسی صدر است. در این سخنان به خوبی تناقضات موجود در گفتههای مقامات لیبی و شخص قذافی آشکار میشود.
فصل چهاردهم نیز راهکارهای ارائه شده مجلس شورای اسلامی برای پیگیری قضیه آزادی امام موسی صدر را در بر میگیرد. اعضای کمیته پیگیری سرنوشت امام موسی صدر، فاکر رئیس کمیسیون اصل نود، ابوترابی نایب رئیس دوم مجلس، محمود محمدی رئیس کمیته سیاست خارجی، مصباحی مقدم عضو کمیسیون اقتصادی، عماد افروغ رئیس کمیسیون فرهنگی، پرویز سروری عضو کمیسیون فرهنگی، سعید ابوطالب عضو کمیسیون فرهنگی و الهام امینزاده عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس هفتم بودهاند.