مجموعهای شامل ۱۰ جلد از آثار امام موسی صدر که تاکنون در ایران منتشر نشده است به فارسی برگردانده شده و چهار جلد آن تا چند روز دیگر وارد بازار کتاب میشود.
به گزارش خبرگزاری مهر عناوین این چهار کتاب که بخشی از مجموعهای ۱۰ جلدی از آثار وی را شامل میشود عبارتاند از:
دین در جهان امروز، حضرت محمد (ص) پیامبر بت شکن، حضرت زهرا (س) فصلی از کتاب رسالت و اخلاق روزه.
کتاب نخست (دین در جهان امروز) سخنرانی امام موسی صدر در دانشکده حقوق و علوم اقتصادی دانشگاه یسوعی بیروت است که در روزنامه الحیات چاپ لندن هم منتشر شد.
حضرت محمد (ص) پیامبر بت شکن نیز که توسط مهدی فرخیان ترجمه شده عنوان یکی دیگر از سخنرانیهای امام موسی صدر است که در مجله النهج منتشر شد.
کتاب «حضرت زهرا (س) فصلی از کتاب رسالت» هم عنوان یکی دیگر از سخنرانیهای این فیلسوف اسلامی است که در مقدمه کتابی از «سلیمان کتانی» ادیب و محقق مسیحی لبنانی منتشر شد.
آخرین کتاب از این مجموعه «اخلاق روزه» نام دارد که شامل خطبهها و پیامهای اخلاقی و دینی امام موسی صدر درباره روزه است.
هر یک از کتابهای این مجموعه در شمارگان دو هزار نسخه با میانگین ۵۰ صفحه و بهای ۵۰۰ تومان در قطع پالتویی منتشر میشود. قرار است کار چاپ شش جلد دیگر این مجموعه تا پایان اسفندماه به انجام برسد.
مجموعه ۱۰ جلدی فوق با محوریت موسسه فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر در ایران (به مدیریت حورا صدر دختر وی) و همکاری نشر شهر منتشر میشود.
امام موسی صدر ۱۴ خرداد سال ۱۳۰۷ هجری شمسی در محله چهار مردان شهر قم به دنیا آمد. پس از اتمام سیکل اول و بخش مقدمات علوم حوزوی در خرداد سال ۱۳۲۲ رسما به حوزه علمیه قم پیوست و قریب ۱۳ سال از مدرسین حوزههای علمیه قم و نجف کسب فیض کرد.
او در اواخر سال ۱۳۳۸ وصیت مرحوم آیت الله سید عبدالحسین شرف الدین رهبر متوفی شیعیان لبنان را لبیک گفت و به عنوان جانشین آن مرحوم سرزمین مادری خود ایران را به سوی لبنان ترک کرد و در تابستان سال ۱۳۴۵ و پس از اجتماعات عظیم و چند روزه شیعیان لبنان در بیعت با او رسما از حکومت وقت درخواست کرد تا مانند دیگر طوائف آن کشور مجلسی برای سازماندهی طایفه شیعه و پیگیری مسائل آن تاسیس شود و پس از سه سال مجلس اعلای اسلامی شیعیان تاسیس و امام موسی صدر به اتفاق آرا به ریاست آن انتخاب شد اما در پی امتناع دولت لبنان از پذیرش مطالبات او جنبش محرومان لبنان در اوایل سال ۱۳۵۳ به رهبری امام موسی صدر شکل گرفت. او در سال ۱۳۵۴ مجددا به ریاست مجلس اعلای اسلامی شیعیان برگزیده شد.
وی در دیدارهای مکرر سال ۱۳۵۷ خود با رهبران سوریه عربستان و برخی دیگر از کشورهای جهان عرب اهمیت انقلاب اسلامی ایران پیروزی قریب الوقوع آن و ضرورت هم پیمانی آنان با این انقلاب را به آنها گوشزد کرد. امام موسی صدر در سوم شهریور سال ۱۳۵۷ و در آخرین مرحله از سفر دورهای خود به کشورهای عربی بنا به دعوت رسمی معمر قذافی وارد لیبی و در روز ۹ شهریور ربوده شد.
دستگاههای قضایی دولتهای لبنان و ایتالیا و همچنین تحقیقات انجام شده از سوی واتیکان ادعای لیبی مبنی بر خروج امام از آن کشور و ورودش به رم را رسما تکذیب کرد و مجموعه اطلاعات آشکار و پنهانی که طی دو دهه پیش به دست آمدهاند دال بر این نکتهاند که امام موسی صدر هرگز خاک لیبی را ترک نکرده است.
آخرین خبری که در ۱۳ اردیبهشت ۱۳۸۰ توسط سایت «جبهه نجات ملی لیبی» بر روی شبکه جهانی اینترنت منتشر شد مدعی آن است که امام موسی صدر در اواخر سال ۱۳۷۶ توسط برخی زندانیان زندان ابوسلیم شهر طرابلس مشاهده شد و بعد از مدتی به مکانی دیگر انتقال یافت.