امام موسی صدر هرچند تحقیقا در جهت اعتلا، سربلندی و عظمت مذهب تشیع در لبنان حرکت کرد، ولی یک قدم در این حرکت، تفرقه یا فرقهگرایی دیده نمیشود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری قرآنی ایران (ایکنا) حجتالاسلام والمسلمین محمدرضا نوراللهیان، رئیس سازمان مدارس و حوزههای علمیه خارج از کشور صبح امروز، دوشنبه (۶ اسفند) در همایش «امام موسی صدر، سرشار از مفاهیم راهگشا» که در دانشکده الهیات دانشگاه تهران برگزار شد، به ایراد سخن پرداخت.
وی با بیان اینکه امام موسی صدر در زمان خود تا به امروز، یکی از اقامهکنندگان دین خدا بوده، به آیه ۱۳ سوره شورا؛ «شَرَعَ لَکُم مِّنَ الدِّینِ مَا وَصَّى بِهِ نُوحًا وَالَّذِی أَوْحَیْنَا إِلَیْکَ وَمَا وَصَّیْنَا بِهِ إِبْرَاهِیمَ وَمُوسَى وَعِیسَى أَنْ أَقِیمُوا الدِّینَ وَلَا تَتَفَرَّقُوا فِیهِ» اشاره کرد و افزود: اقامه دین یکی از تکالیف عمومی مسلمین است.
این محقق و پژوهشگر قرآنی تأکید کرد: در اینکه امام موسی صدر با تلاشهای علمی و جهادی خود، موفق شد اقامه دین کند و نقش فرهنگسازی در این امر ایفا کند، صحبتی نیست اما اسلوب و روشی که وی در این مسئولیت برعهده گرفت، تقریبا از نوع و مدلی که در جاهای دیگر وجود دارد، نبوده است که آن هم به شخصیت فردی او بر میگردد.
نوراللهیان با اشاره به ابعاد مختلف شخصیت امام موسی صدر، تعلق نداشتن به جغرافیای خاص، جهانی فکر کردن، تحلیل درست جوامعی که در آنها حضور مییافت را از ویژگیهای وی نام برد.
رئیس سازمان مدارس و حوزههای علمیه خارج از کشور ابراز داشت: با وجود اینکه ۳۰ سال است که موسی صدر در لبنان نیست ولی هنوز در آنجا نه در بین شیعیان جنوب لبنان بلکه در تمام لبنان زنده است. این محقق و پژوهشگر علوم قرآنی علاقه جهان عرب به امام موسی صدر را ناشی از نوع نگاه و طراحیهای حرکتهای علمی وی عنوان کرد.
وی تصریح کرد: امام موسی صدر هرچند تحقیقا در جهت اعتلا، سربلندی و عظمت مذهب تشیع در لبنان حرکت کرد، ولی یک قدم در این حرکت، تفرقه یا فرقهگرایی دیده نمیشود بلکه با یک نگاه وحدت و ایجاد اخوت و برادری در لبنان وارد شد.
حجتالاسلام نوراللهیان با بیان اینکه موسی صدر بنیه علمی و درک و دانش شیعیان را در لبنان هدف قرار داده بود، اظهار داشت: وی زمینههای مشترک فرهنگی بین ملتها را درست تشخیص داده بود.