دکتر محسن کمالیان درگفتگو با خبرنگارسیاسی «مهر» ضمن قدردانی از اقدامات
اخیر مجلس هفتم جهت پیگیری پرونده امام صدر افزود: اخلاص و علاقمندی
نمایندگان مجلس هفتم جهت پیگیری مساله امام موسی صدر برهمگان محرز است اما
به نظر میرسد اگر مسوولان ارشد نظام همانند برخی پروندههای مهم امنیتی
دیگر، دراین پرونده ورود کرده و موافقت خود با راهکارهای پیشنهادی نخبگان
را به دستگاههای ذی ربط ابلاغ کنند نه تنها روند پیگیری مساله امام موسی
صدر قطعا متحول میشود بلکه موضع مجلس هفتم نیز جهت اعمال هرگونه اقدام
نظارتی لازم را بیشتر و قوی ترمی کند.
این استاد دانشگاه درخصوص آخرین تحولات مربوط به پیگیری پرونده امام موسی صدرتوضیح داد: دستگاه قضایی لبنان با اقتدار حرکت قانونی خود را دنبال میکند و صد البته رژیم قذافی نیز مانند گذشته کمترین فرصتها را جهت انتشار اخبار نادرست و انحراف روند پیگیری مغتنم میشمرد.
وی با مطرح کردن این سئوال که ما ایرانیها برای پیگیری پرونده چه کردهایم؟ اظهارداشت: متاسفانه تنها کارمثبت دولت آقای خاتمی طی هفت سال گذشته تکرار این جمله اسلاف خود بوده است که امام صدر شخصیتی گرانقدر و سرنوشت ایشان برای ایران مهم است اما آیا این قابل قبول است؟ این جمله کلیشهای سالهاست پوششی شده که حتی مخالفان پیگیری پرونده نیز پشت آن پنهان شدهاند.
مدیرعامل سابق موسسه فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر درپاسخ به این سوال که ایران چه راهکارهایی برای پیگیری فرا روی خود دارد اظهارداشت: کاری که مسئولین میتوانند بکنند پیگیری راهکارهای پیشنهادی نخبگان به رییس جمهوراست، امروز قریب به ۹ ماه از از انتشار نامه نخبگان در مطبوعات سپری شده اما نه دوستداران امام صدر ونه حتی نخبگان هنوز پاسخی ا زرییس جمهور دریافت نکردهاند.
وی افزود: این حق مردم و دوستداران امام موسی صدر است که بدانند چرا ایران اسلامی به رغم گذشت قریب سه دهه هنوزپرونده امام صدر را در سازمانهای بین المللی حقوق بشر طرح نکرده است و علی رغم تاکید دلایل محکمه پسند وقضاوت افکار عمومی جهان اسلام برعاملیت قذافی دراین ماجرا سفرای لیبی حتی یک بارهم دراین سه دهه گذشته به وزارت امور خارجه احضار نشدهاند.
کمالیان در خصوص راهکارهای پیگیری قضایی پرونده توسط ایران افزود: امروز چهار سال تمام است که راهکارهای دکتر میرمحمد صادقی و برخی حقوقدانان برجسته کشور، طی دهها سخنرانی، مقاله و مصاحبه، راهکارهای پیگیری قضایی این پرونده در دادگاههای داخل و خارج از کشور را به بحث گذاشتهاند چرا دولت و دستگاه قضایی ما تاکنون یک کمیته مشترک تشکیل نداده تا راهکارهای پیشنهادی این عزیزان و چگونگی تصمیم سازی و عملیاتی کردن آنها را مورد بررسی قراردهد؟
وی ادامه داد: پاسخهای متناقض سخنگویان دستگاه قضایی، وزارت امور خارجه و معاون سابق پارلمانی رییس جمهور به پرسشهای ماههای اخیر خبرنگاران به اندازه کافی گویای آن است که نهادهای مسئول حتی به رغم مطالبات نخبگان و افکار عمومی کمترین همفکری در خصوص این پرونده را نداشتهاند و پیگیری مساله امام موسی صدر هنوز متولی دلسوزی در کشور ما ندارد.
کمالیان ضمن رد پارهای از اظهارات مبنی برعدم صلاحیت دستگاه قضایی ایران جهت رسیدگی به این پرونده اظهارداشت: حقوق دانان برجسته کشور بارها تصریح کردهاند که اگر دستگاه قضایی ارتباط این پرونده با امنیت ملی ایران را مورد پذیرش قرار دهد اگر چه جرم در داخل کشور رخ نداده، اما مدعی العموم به راحتی میتواند نسبت به هرگونه اقامه دعوای مقتضی اقدام کند.
وی ادامه داد: تاکیدات مکرر امام راحل، مراجع عظام و نخبگان کشور آنچنان در برخی جزیات گرفتار میآیند که ازنگاه کلان به مسائل کشور در میمانند. آیا ناکامی بیست و هفت ساله ایران در پیگیری جدی این پرونده کافی نیست تا حتی خوشبینترین مسئولان را نگران سازد که ارادهای شوم، نامرئی و مقتدر برپارهای بخشها سایه انداخته واز اقدام موثر نظام جلوگیری کرده است؟ آیا تکرار این ناکامی در پرونده هفت تیر و هشت شهریور این نگرانی را تقویت نمیکند؟