مدیر حوزههای علمیه کشور گفت: طلاب حوزههای علمیه را به نوشتن پایاننامه درباره اندیشه و سیره عملی امام صدر تشویق کنیم. همچنین باید از شیوههای مختلف همچون نشریات حوزه، جشنوارههای علمی و فرهنگی و ترجمه آثار برای معرفی امام صدر بهره بگیریم.
حورا صدر، مدیر مؤسسه فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر عصر شنبه ۱۷ شهریورماه ۱۳۹۷ در ادامه دیدار با علما و مراجع قم با آیتالله علیرضا اعرافی، مدیر حوزههای علمیه قم و سراسر کشور و رئیس جامعةالمصطفی دیدار کرد. در این دیدار که
مهدی فرخیان و علی جعفرآبادی از همکاران موسسه نیز حضور داشتند، یک دوره از مجموعه 12 جلدی «گام به گام با امام» به دفتر ریاست جامعةالمصطفی اهدا شد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی مؤسسه فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر،
حورا صدر در این دیدار گفت: انتشار مجموعه «گام به گام با امام» بهانهای برای دیدار با شما شد. این مجموعه که حدود 10 سال برای ترجمه و انتشار آن زمان صرف شد، راوی فعالیتها، اقدامات و سخنرانیهای امام موسی صدر است. «گام به گام با امام» در اصل ترجمه «مسیرةالامام السید موسی صدر» است که برای نخستین بار در سال 2000 در لبنان منتشر شد و چاپ دوم آن نیز همراه با اضافاتی در سال 2014 به بازار اندیشه آمد. در ترجمه فارسی این مجموعه ما سخنرانیهای امام به زبان فارسی را نیز اضافه کردیم.
او در ادامه افزود: این مجموعه میتواند برای طلاب بسیار مفید باشد، چرا که امام صدر در همین حوزه علمیه قم درس خوانده و بعد به لبنان میرود و در آنجا این سابقه درخشان را رقم میزند. این مجموعه منبع مهمی نیز برای مطالعه پیرامون تاریخ معاصر لبنان به شمار میآید.
مدیر مؤسسه فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر همچنین گفت: جلد نهم مجموعه در «
قلمرو اندیشه امام موسی صدر» را نیز با عنوان «
دین در جهان امروز» به تازگی منتشر کردیم. محتوای این مجموعه به صورت موضوعی انتخاب شده که جلد بعدی آن نیز که در آیندهای نزدیک با عنوان «زن، جوان و خانواده» منتشر خواهد شد.
امام صدر الگویی برای حوزه و دانشگاه است / طلاب را به نوشتن پایاننامه درباره امام صدر تشویق کنیم
آیتالله علیرضا اعرافی در این دیدار گفت: جامعةالمصطفی در برخی شهرهای ایران و همچنین بیش از 60 کشور دیگر، شعبه و موسسات آموزشی دارد که برای همه آنها نیاز به مجموعه ارزشمند «گام به گام با امام» داریم. امام موسی صدر الگویی برای نسل جوان در هر دو مجموعه حوزه و دانشگاه است. هم فقیهی متبحر است و هم عالمی آشنا به نیازهای روز جامعه. او فردی انقلابی با عقلانیت خاص است و بنابراین باید به همگان معرفی شود.
وی افزود: هم در حوزه علمیه و هم از طریق جامعهالمصطفی میتوان به معرفی شخصیت و آثار امام موسی صدر اقدام کرد. یکی از راههای این معرفی در حوزه توجه به پایاننامههاست. اطلاعی ندارم که در سطح 3 و 4 حوزه پایاننامهای درباره امام موسی صدر کار شده یا خیر، اما باید طلاب را به نوشتن پایاننامه در این موضوع در رشتههای مختلف تشویق کرد.
آیتالله اعرافی ادامه داد: در جامعةالمصطفی نیز میتوان طلاب را به نوشتن پایاننامه تشویق کرد. در این مرکز بیش از 100 رشته درسی داریم که میتوان منظومه فکری و سیره عملی امام موسی صدر را با رویکرد آن رشتهها بررسی کرد. محور دومی که میتوان آن را مورد توجه قرار دارد، فعالیتهای فوقبرنامهای است. همچنین از طریق جشنوارههای علمی و البته انجمنهای علمی و انجمنهای فرهنگی در حوزه نیز میتوان شخصیت و فکر امام موسی صدر را معرفی کرد.
مدیر حوزه علمیه قم و عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی همچنین درباره شیوههای دیگر معرفی امام موسی صدر به نسل امروز گفت: نشریات حوزه علمیه قم و جامعةالمصطفی نیز محمل خوبی برای معرفی امام موسی صدر هستند که باید برای این هدف تغذیه علمی شوند. محور بعدی ترجمه آثار امام صدر است. در حوزه و جامعةالمصطفی طلبههای زباندان فاضلی حضور دارند که میتوان کار را به آنها سپرد و البته مهم این است که این کتابها به کتابخانههای اصلی در دنیا هم برسد.