محافظان سرهنگ معمر قذافی، رهبر لیبی و نیروهای امنیتی این کشور، با حمله به صدها تن از مخالفان وی که در مقابل محل دیدارهایش با مقامات اروپایی تجمع کرده بودند، آنها را مورد ضرب و شتم قرار دادند که مجروحان این حمله، به بیمارستان منتقل شدند.
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از رسانههای اروپایی، قذافی که با ۴۰ محافظ رزمیکار زن و پنج هواپیما شامل ۴۰۰ نفر به اروپا رفته است در لیسبون، پایتخت پرتغال با سیل اعتراضات مخالفان مواجه شد که در این میان، مخالفانی که در برابر محل کنفرانس و دیدارهای رهبر لیبی با مقامات اروپایی تجمع کرده بودند از سوی محافظان قذافی، مورد ضرب و شتم قرار گرفتند که بسیاری از آنها به بیمارستان انتقال یافتند.
کمیته پیگیری کنفرانس ملی معارضان لیبی در بیانیهای با محکومکردن این حمله، به جنایات قذافی علیه مردم لیبی، شمار فراوان زندانیان در زندانها و نیز وجود جو شدید اختناق در این کشور اشاره و تصریح کردند: چگونه است که معمر قذافی در سخنان خود در دانشگاه لیسبون از دموکراسی و آزادی و نفی خشونت و تروریسم سخن میگوید اما با مخالفان خود این گونه برخورد میکند؟
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی جبهه ملی برای نجات لیبی، نیروهای امنیتی لیبی دو بار به تجمعکنندگان حمله کردند.
بنا بر این گزارش، تجمعکنندگان هنگام ترک محل، از پلیس پرتغال خواستند آنان را تا مکان امنی که در امان باشند، همراهی کنند تا دوباره مورد تعرض نیروهای امنیتی لیبی قرار نگیرند
مخالفان قذافی همچنین تجمعی را در برابر مکان ملاقات قذافی با سارکوزی، رئیسجمهور فرانسه، در پاریس برگزار خواهند کرد. آنان ۱۰ و ۱۱ دسامبر (۱۹ و ۲۰ آذر ماه) از ساعت ۱۴ تا ۱۹ عصر را به عنوان زمان تجمع خود اعلام کردهاند.
دبیرکل جبهه ملی برای نجات لیبی نیز در گفتوگو با خبرگزاری فرانسه تأکید کرد: «ما به علت جنایات بیشماری که معمر قذافی مرتکب شده و برای پاسداشت حقوق بشر، آزادی و کرامت انسانی، مخالف ورود قذافی به پاریس هستیم.» مخالفان رهبر لیبی همچنین به دنبال محاکمه قذافی در دادگاههای اروپایی هستند.
آنان قصد دارند قذافی را به جرم ربودن منصور کیخیا، وزیر امور خارجه اسبق لیبی و ربودن و زندانیکردن امام موسی صدر، رهبر ایرانی شیعیان لبنان از ۳۰ سال پیش تا کنون و دو همراه وی در این کشور و نیز تعداد فراوان زندانیان سیاسی به پای میز محاکمه بکشانند.
قذافی پیش از این نیز از سوی دادگاه لبنان به اتهام ربودن امام موسی صدر و دو همراه وی احضار شده بود که از حضور در این دادگاه، خودداری کرد.