دانشآموختگان دوازدهمین دوره سیر مطالعاتی آثار امام موسی صدر در سطح یک و دو گواهینامههای پایان دوره خود را دریافت کردند.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی مؤسسه فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر، مراسم اختتامیه دوازدهمین دوره سیر مطالعاتی آثار امام موسی صدر در سطحهای یک و دو، عصر سهشنبه ۱۲ دی ماه ۱۳۹۶ برگزار شد.
در این مراسم دکتر عادل پیغامی راهنمای دوره و حورا صدر، مدیر مؤسسه امام موسی صدر حضور داشتند. بخشی از مراسم به صحبتهای دانشآموختگان درباره تجربه حضور در این دوره و همچنین ارائه پیشنهاد و انتقاد برای بهتر شدن وضعیت برگزاری دورهها اختصاص داشت. در بخش دیگر این مراسم نیز دکتر پیغامی و حورا صدر برای حاضران سخنانی را عنوان کردند.
بررسی خاطرات شفاهی، رفتارهای عملی امام صدر را نمایان میکند
دکتر عادل پیغامی در این مراسم گفت: «تمام تلاش من این است که تفکرات امام موسی صدر را به همان صورت که هست برای حاضران در دورهها شرح دهم و این تفکرات را کوچک یا بزرگ نکنم. به نظرم ما باید منطق اندیشه امام صدر را بدست آورده و در ادامه خود به مصداقیابی بر اساس این اندیشه بپردازیم. قرآن کریم از ما خواسته تا تدبر کنیم. پس در روش و سیره امام موسی صدر نیز تدبر کنیم تا خودمان به مصداقها برسیم.»
پیغامی عنوان کرد: «به نظرم خوب است یک دوره سیر مطالعاتی به صورت کارگاه داشته باشیم و در آن به بحث و بررسی خاطرات شفاهی امام موسی صدر بپردازیم. خاطرات شفاهی رفتارهای عملی و بیرونی امام صدر را معرفی میکند.»
راهنمای دورههای سیر مطالعاتی مؤسسه همچنین گفت:«از همان دوره نخست برگزاری سیرهای مطالعاتی امیدوار بودیم که از دل دورهها مبلغانی که به فهمی حتی مختصر از اندیشه امام موسی صدر دست یافتهاند، بیرون بیایند که بتوانند به ترویج و تبلیغ اندیشه و روش امام صدر بپردازند. امیدوارم دوستان در هر جایی که هستند به کلاس امتداد دهند مؤسسه نیز در هر زمانی آماده پاسخگویی به سوالات است. ما به بازاریابی اندیشهای نیاز داریم و این بازاریابیها به کمک شرکتکنندگان در این دورهها امکان پذیر است.»
معرفی این اندیشه برای بیشتر گروههای جامعه مفید است
حورا صدر، مدیر مؤسسه امام موسی صدر نیز در سخنانی گفت: «ما همیشه سعی داشتیم تا بهگونهای درست اندیشه امام موسی صدر را معرفی کنیم. به هر حال از حضور امام محروم هستیم و اگر خود او حضور داشت، قطعا جریان معرفی اندیشهاش تفاوت میکرد.»
او افزود: «ما یک گنجینهای داریم و امیدواریم که به خوبی از آن استفاده کرده و آن را معرفی کنیم. معتقدم که این اندیشه برای تک تک گروههای جامعه مفید است. البته ما اندیشمندان بسیاری داریم که فهم منظومه فکری آنها نیز میتواند برای عموم مردم مفید باشد. باید تا میتوانیم مطالعه خود را افزایش دهیم.»
سیرهای مطالعاتی در دانشگاهها نیز برگزار شود
محورهای پیشنهادات و انتقادات دانشآموختگان که در این جلسه مطرح شد نیز به شرح زیر است:
- سیر مطالعاتی با حضور و تدریس یکی از اعضای خانواده امام موسی صدر نیز تعریف شده و در آن از طریق سلوک امام صدر در منزل و در بین اعضای خانواده صحبت شود.
- به برگزاری سیرهای مطالعاتی در دانشگاهها و همچنین به شکل مجازی توجه بیشتری شود.
- پس از پایان دورهها ارتباط دانشآموختگان با مؤسسه قطع نشود. شاید بتوان با طراحی پروژههایی و یا حتی راهاندازی یک نشریه، دانشآموختگان بتوانند دانش به دست آمده از حضور در این دورهها را به صورت عملی محک بزنند.