رسول رسولیپور در هشتمین جلسه از درسگفتارهای خود درباره مارتین بوبر به مشابهت دیدگاه بوبر و امام موسی صدر در مقوله نگاه به تاریخ پرداخت.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی امام موسی صدر،
هشتمین جلسه از سلسله درس گفتارهای کانون گفتوگو با موضوع دیدگاههای مارتین بوبر در کتاب Between Man & Man صبح امروز، دوم آبان با تدریس دکتر رسول رسولیپور برگزار شد.
رسولیپور در این جلسه به خوانش و بررسی فصل سوم این کتاب در موضوع education پرداخت و دیدگاههای بوبر درباره آموزش و تربیت را شرح کرد. وی همچنین در بخشی از این جلسه دیدگاههای بوبر و امام موسی صدر در نگاه به تاریخ را مورد همسنجی قرار داد و به مشابهتهایی در آن رسید.
سخنان رسولیپور درباره مشابهت دیدگاههای امام موسی صدر و مارتین بوبر را در ادامه میخوانید:
بوبر درباره آینده کودک سرکلاس و هدف از آموزش هم هدفی تاریخی را بیان میکند. از نظر او همانگونه که کودک موجودی تاریخی است، تاریخساز هم هست. این فرزندان هستند که آینده را میسازند نه جبر تاریخی بر مبنای دیدگاههای هگلی و مارکسی.
امام موسی صدر در مباحث خود پیرامون انسان، جامعه و تاریخ، در عین اینکه برای تاریخ هویت و ماهیت قائل است اما به دلیل نگرش انسانمدارانه خود دقیقا دیدگاهی مشابه با بوبر را بیان میکند، اما چون امام صدر دین مدار است، اعتقاد دارد که اگر انسانها هیچ کاری هم در تاریخ انجام ندهند، اینگونه نیست که هیچ اتفاقی رخ ندهد چرا که یک سر تاریخ به خدا وصل است. خدا سنتهایی دارد و آن سنتها هم محتوم است.
به عبارتی به باور امام صدر پروردگار سنتهای محتومی وضع کرده اما این انسانها هستند که میتوانند این سنتها را تغییر دهند. یعنی انسانها دخیل در سرنوشت خود هستند. نگاه بوبری هم تقریبا مشابه این تفکر امام موسی صدر است. از نظر بوبر نسلهای آینده برای خود تصمیم میگیرند و آینده را میسازند و تصمیماتشان قابل پیش بینی نیست.