در پی اتهاماتی که از سوی برخی گروههای لبنانی متوجه آقای معمر قذافی رهبر
لیبی در خصوص مسئولیت ربودن رهبر برجسته شیعیان امام موسی صدر در سال
۱۹۷۸، شده است، اختلاف میان جماهیری لیبی و لبنان بالا گرفت. وزارت امور
خارجه لبنان اعلام کرد که لیبی از ورود هموطنان لبنانی به آن کشور جلوگیری
میکند.
یکی از مسئولان وزارت امور خارجه لبنان گزارشهای مطبوعاتی در خصوص این ممنوعیت را تأیید کرد و گفت که این ممنوعیت در پی مخالفتهای رهبران شیعه لبنان با طرح حل اختلافات ناشی از ربودن امام صدر اجرا شده است. این مسئول اشاره کرد که این ممنوعیت محدود بوده و لبنانیهایی را که به طور رسمی مقیم لیبی هستند، و نیز کسانی را که پروانه کار در آن کشور دارند شامل نمیشود. این دستور همچنین کسانی را که با دختران لیبیایی ازدواج کردهاند مستثنی میسازد.
قابل ذکر است که حدود ۱۸ هزار لبنانی در لیبی اقامت دارند. روابط میان لبنان و لیبی از زمان فراخوان سفیر لیبی در بیروت در ماه اکتبر در اعتراض آن کشور به عدم دعوت سفیر در جلسه افتتاحیه پارلمان لبنان روبه وخامت رفته است.
نخست وزیر لبنان آقای رفیق حریری، برای کنترل بحران میان دو کشور، پس از تقاضای روزنامههای لیبی مبنی بر اخراج لبنانیهای مقیم آن کشور در نوامبر گذشته، از لیبی دیدن کرد. این دیدار به پیشنهاد تشکیل یک کمیته مشترک امنیتی جهت بررسی قضیة ربودن امام صدر منجر شد. اما حزب الله و امل این پیشنهاد را رد کردند و آنرا تلاشی برای تبرئه لیبی از مسئولیتش در قضیه ربودن امام صدر دانستند.
قابل ذکر است که امام صدر یکی از رهبران بزرگ شیعیان لبنان همراه با دو تن از همکارانش در سال ۱۹۷۸ در جریان دیدار از لیبی ناپدید شدند. جمهوری لیبی اعلام کرد که امام صدر سرزمین آن کشور را ترک کرده و لیبی از ایشان هیچ اطلاعی در دست ندارد.