تلاش احزاب را برای جذب نخبگان فکری جهان به معنای واقعی کلمه با برنامه
جهانی اسلام، یعنی تمدنسازی جهانی قرآنی، زیر سایه اندیشه توحیدی ضروری
میدانیم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری قرآنی ایران (ایکنا)، حمیدرضا ترقی، معاون بینالملل مرکز سیاسی حزب مؤتلفه اسلامی و صبح امروز، شنبه سوم آذرماه در افتتاحیه اجلاس احزاب اسلامی جهان که در مرکز مطالعات وزارت خارجه برگزار شد، با گرامیداشت یاد منادیان وحدت و همبستگی اسلامی همچون سیدجمالالدین اسدآبادی افزود: آرمان وحدت اسلامی آرزوی دیرینهای است که ملتهای اسلامی به ویژه نخبگان سیاسی آنها روز بروز به ضرورت و آثار پربرکت آن در جوامع اسلامی بیشتر واقف میشوند.
وحدت در حوزه اقتصادی سهلالوصول، ولی در صحنههای سیاسی و فرهنگی قدری محتاج تلاش و برنامهریزی است. معاون امور بینالملل حزب مؤتلفه اسلامی تصریح کرد: از آنجا که انسجام اسلامی بزرگترین مطالبه تاریخ از انقلاب اسلامی ایران است، رهبر معظم انقلاب اسلامی با درک عمیق از شرایط جهانی اسلام و چالشهای فراروی آن امسال را سال اتحاد ملی و انسجام اسلامی نامیده و باید تلاشهای جدید و بیشتری در جهت تعمیق وحدت و انسجام امت اسلامی در حوزههای فکری، اعتقادی و اقتصادی انجام شود.
دبیر اجلاس مقدماتی احزاب اسلامی جهان، ترک فضائل اخلاقی و رسوخ اوصاف رذیله در بعضی انسانها، فاصله گرفتن از اسلام اصیل و اولیه و نفوذ خرافات و بدعتها در عقاید مسلمین، قومیتگرایی و تعصبات قومی و نژادی، عقیده بدون عمل و مسئله نفاق، قطع رابطه و عدم همکاری میان علما و زمامداران و مسلمین بلاد، جدایی دین از سیاست و تبدیل خلافت به سلطنت، فرقهسازی و فرقهگرایی را از جمله عواملی عنوان کرد که تفرقه و اختلاف را در بین جوامع اسلامی خدشهدار کرده و تلاشهای علما و اندیشمندان و نخبگان سیاسی تاریخ را در تقویت پایههای وحدت امت اسلامی کمنتیجه کردهاند.
ترقی ادامه داد: حزب مؤتلفه اسلامی با درک شرایط جاری کشورهای اسلامی و منطقه و بحرانها و چالشهای فراروی جهان اسلام و ریشهها و علل اصلی تفرقه در بین امت اسلامی، به دنبال ترویج و تعمیق وحدت اسلامی در منطقه و تبدیل کردن بیداری اسلامی به جنبش اسلامی برای دفاع از کیان اسلام از طریق همفکری با نخبگان و احزاب اسلامی است.
وی تأکید کرد: مؤتلفه اسلامی با تقدیر و تشکر از همه تلاشها و کوششهایی که برای تقویت مذاهب و وحدت امت اسلامی در زمینههای اعتقادی و فرهنگی و حتی اقتصادی توسط سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، مجمع تقریب بین مذاهب اسلامی و مجمع جهانی اهلبیت (ع) و کنفرانس بینالمللی وحدت اسلامی تاکنون انجام شده، ولی خلاء اقدام اساسی در مورد همبستگی بین احزاب اسلامی و تشکلهای مردمی را کاملا محسوس میداند، لذا باید نحوه مدیریت و بهرهوری نخبگان سیاسی و بینالمللی بازسازی شود.
این عضو حزب مؤتلفه ابراز داشت: باید تعاملمان با نخبگان سیاسی جهان اسلام ویرایش کلی و ریشهای شود، ولی تلاش احزاب را برای جذب نخبگان فکری جهان به معنای واقعی کلمه با برنامه جهانی اسلام یعنی، تمدنسازی جهانی قرآنی زیر سایه اندیشه توحیدی و بنیادین مرحوم سیدجماالدین اسدآبادی و حضرت امام خمینی (ره) و امام موسی صدر و رهبر معظم انقلاب اسلامی و امثال سیدحسن نصرالله ضروری میدانیم.
ترقی افزود: از آنجا که برداشتن قدمهای سیاسی در عرصه انسجام اسلامی بدون منسجمسازی مدیریت سیاسی جوامع اسلامی راه دیگری نداشت، لذا اجلاس مقدماتی احزاب اسلامی جهان را به عنوان یک ضرورت استراتژیک پیگیری کردهایم.
معاون امور بینالملل حزب موتلفه اسلامی اظهار داشت: تلاش ما برای برگزاری این اجلاس در سال گذشته که به نام سال پیامبر اعظم (ص) نامگذاری شده بود، به علت مصادف شدن با حمله ددمنشانه اسرائیل به لبنان و فلسطین اشغالی به تاخیر افتاده و آزمون جنگ ۳۳ روزه لبنان و مقاومت پیروزمندانه و فداکارانه برادران حزبالله درخط مقدم جبهه نبرد با صهیونیسم، مرزهای هویت کشورها، ملتها و دولتهای اسلامی را در حمایت واقعی از آرمانهای اسلامی و حقوق ملتهای مظلوم اسلامی روشنتر کرد، لذا احزاب اسلامی ایران با برگزاری اجلاس حمایت از مقاومت فلسطین اولین قدم جمعی را در حرکتهای جهانی مرتبط با جهان اسلام برداشتند.
دبیر اجلاس اضافه کرد: اینک با عنایت خداوند و همکاری دستگاه سیاست خارجی کشور و پشتیبانی معنوی مسئولان نظام و بضاعت حزبی موتلفه اسلامی، همزمان با ایام ولادت هشتمین اختر تابناک آسمان ولایت و امامت علیابن موسیالرضا (ع) اجلاس مقدماتی احزاب اسلامی کشورهای همسایه و نزدیک را با حضور حزب اسلامی آذربایجان، حزب فضیلت اسلامی آذربایجان، جمعیت وحدت اسلامی آذریجان، حزب وحدت اسلامی افغانستان، جنبش حماس از فلسطین، مجلس اعلای اسلامی عراق، حزبالله لبنان، جنبش امل لبنان، حزب اسلامی کویت و حزب مؤتلفه اسلامی ایران که توانستند در این اجلاس مقدماتی شرکت کنند، برگزار میکنیم.
ترقی همیچنین یادآور شد: متأسفانه برادران عزیزمان از حزب وفاق وطنی بحرین به علت موانع سیاسی، حزب عدالت و توسعه ترکیه به علت جلسه مشترک شورای مرکزی این حزب با دولت، حزب حرکت اسلامی افغانستان به علت شهادت حجتالاسلام کاظمی، نهضت فقه جعفری پاکستان به علت وضع فوقالعاده این کشور، امکان شرکتشان در این اجلاس مقدماتی فراهم نشده است. وی در ابراز امیواری کرد، این اجلاس مقدماتی بتواند زیرساخت بنای اتحاد احزاب اسلامی جهان را پیریزی کرده و در اجلاسهای بعدی این هدف را بطور کامل تحقق ببخشد.
معاون بینالملل مرکز سیاسی حزب مؤتلفه در پایان «نقش تحزب در وحدت امت اسلامی» و «چالشهای جهان اسلام از دیدگاه احزاب اسلامی» را دو محور عمده این اجلاس ذکر و از وزارت امورخارجه جمهوری اسلامی، اعضای کمیسیون امنیت و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، اعضای کمسیون ماده ۱۰ احزاب، خانه احزاب ایران، احزاب جبهه متحد اصولگرایی، جبهه پیروان خط امام و رهبری، شخصیتهای سیاسی و حزبی مهم به دلیل همکاری در برگزاری اجلاس تشکر کرد.