گزارشی که در زیر میخوانید، بخشی از گفتوگوی حجت الاسلام سید محمد علی
ابطحی معاون محترم پارلمانی رئیس جمهور با روزنامه الحیات است که به موضوع
پیگیری سرنوشت امام موسی صدر اختصاص دارد.
اشاره: گزارشی که در زیر میخوانید، بخشی از گفتوگوی حجت الاسلام سید محمد علی ابطحی معاون محترم پارلمانی رئیس جمهور با روزنامه الحیات است که به موضوع پیگیری سرنوشت امام موسی صدر اختصاص دارد.
متن گفتگو
الحیات: اجازه دهید به موضوعی بپردازیم که به عنوان نماینده شخص آقای خاتمی رئیس جمهور، مسئولیت پیگیری آن را بر عهده دارید. منظور من موضوع سرنوشت امام موسی صدر و دو همراه ایشان است. در رایزنیهای خود با مقامات لیبی تا چه اندازه به حل این مسئله نزدیک شدهاید؟
پاسخ: امام موسی صدر یک شخصیت فکری و فرهنگی برجسته جهان اسلام است، و طبیعتا هر دولت و هر اندیشمندی وظیفه دارد این مسئله را دنبال کند. با دولت لیبی مذاکراتی انجام دادهایم تا ما را در حل این مسئله یاری دهد. طبیعتا از نظر ما هیچ مانعی وجود ندارد که دولتهای دیگر نیز این مسئله را دنبال کنند.
الحیات: در مذاکرات خود با طرف لیبی به چه نتیجهای رسیدهاید؟
پاسخ: پیشرفتهای مهمی کردهایم. در عین حال از دولت لیبی انتظار دارم تا بیشتر از گذشته با ما همکاری کند. البته همکاری لیبی تا به حال خوب بوده است. اما انتظار داریم که این همکاری باز هم بیشتر شود، تا این موضوع از فهرست مشکلات جهان اسلام خارج گردد.
الحیات: آیا اطلاعات جدیدی از سرنوشت امام موسی صدر دارید؟
پاسخ: در تلاش هستیم تا به نتیجه نهایی دست پیدا کنیم. امیدوارم که در سریعترین زمان ممکن به این نقطه برسیم.
الحیات: گفته میشود که لیبیاییها مسئولیت ربودن امام موسی صدر را به گردن یکی از رهبران فلسطینی، یعنی ابونضال، انداخته اند؟
پاسخ: ما موضوع امام موسی صدر را با توجه به تمامی ابعاد و زوایای آن داریم دنبال میکنیم، و تلاشمان بر این است که خیلی زود به نتیجه برسیم. هرگاه به نتیجه رسیدیم، همه چیز را بیان خواهیم کرد. هنوز زمان آن فرا نرسیده است. باز تاکید میکنم که از دولت لیبی توقع همکاری بیشتری داریم، تا بتوانیم هر چه زودتر به نتیجه برسیم.
الحیات: با توجه به مذاکراتی که تاکنون داشتهاید، آیا شخصا خوشبین هستید؟
پاسخ: بله، من معتقد هستم که میتوان سرنوشت امام موسی صدر را ردیابی و روشن نمود.
الحیات: اطلاعات ما بیانگر آن است که شما و یکی از مقامات لیبی اخیرا از دمشق دیدار کردید، تا در آنجا پیرامون این موضوع به مذاکره بپردازید. براستی چرا دمشق؟
پاسخ: همانطور که عرض کردم، پیگیری سرنوشت امام موسی صدر وظیفه همه دولتها، از جمله لبنان و سوریه و ایران است. منتها راه پیگیری این نیست که کمیته مشترکی تشکیل شود. ما به سهم خود با طرف لیبیایی در تلاش هستیم تا به راه حلی برای این مسئله دست پیدا کنیم.
طبیعتا اگر سوریه و لبنان نیز در این مسیر تلاش کنند، آن را به فال نیک خواهیم گرفت. خصوصا که موضوع امام موسی صدر به این دو کشور نیز مربوط است. اما باز تاکید میکنم که ما با تشکیل هیچ کمیته مشترکی موافقت نخواهیم کرد.