موسسات امام موسی صدر در لبنان شامگاه چهارشنبه میزبان جمعی از خیران و نیکوکاران لبنانی بود.
به گزارش ایرنا از بیروت، در این آیین که با ضیافت افطار همراه بود جمعی از مسوولان لبنانی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در لبنان، نیکوکاران و خیران و تعدادی از روزنامهنگاران حضور داشتند.
در این آیین تعدادی از کودکان و فرزندان شهدا، اسیران، معلولان و دیگر کودکان تحت پوشش موسسات امام موسی صدر به اجرای برنامههای هنری پرداختند. این آیین همه ساله در چند نقطه از لبنان و دیگر کشورها برای مشارکت خیران و نیکوکاران در حمایت از نگهداری کودکان نیازمند برگزار میشود.
در حاشیه این برنامه «صدرالدین صدر» فرزند امام موسی صدر رهبر ربوده شده شیعیان لبنان در گفتوگو با خبرنگار ایرنا در بیروت اظهار داشت: در این میهمانی خیران و نیکوکاران از مذاهب اسلامی، مسیحی و دیگر طوایف موجود در لبنان حضور داشتند.
وی افزود: هم اکنون حدود هزار و ۳۰۰تن از دختران تحت پوشش موسسات امام موسیصدر در مجتمعهای آموزشی در شهر صور در جنوب لبنان مشغول فراگیری دروس علمی، پرستاری و فیزیوتراپی هستند و تعدادی درمانگاه نیز به خدمت رسانی به نیازمندان مشغول فعالیت است. صدرالدین صدر تعداد درمانگاههای تحت پوشش موسسات امام موسی صدر را در لبنان ۱۰مورد اعلام کرد.
در این آیین همچنین ربابه صدر خواهر امام موسی صدر و از مسوولان موسسات خیریه امام صدر نیز به ارایه گزاشی از وضعیت خدمات رسانی به ایتام و نیازمندان در مراکز تحت پوشش این موسسات پرداخت.
امام صدر به همراه «محمد یعقوب» از یاران وی و «عباس بدرالدین» روزنامهنگار لبنانی نهم شهریور ماه ۳۱) ۱۳۵۷اوت سال (۱۹۷۸در پاسخ به دعوت رسمی «معمر قذافی» رهبر لیبی به این کشور سفر کرد، اما آنان اندکی بعد در این کشور ربوده شدند و تاکنون خبری از سرنوشتشان به دست نیامده است.
امروزه در جای جای لبنان از نبطیه، صور و صیدا در جنوب گرفته تا بیروت و بعبلک در مرکز و شرق لبنان یاد امام صدر، اندیشهها، مهربانیها و خدماتش گرامی داشته میشود.
وی نزد همه مذاهب و طوایف لبنان جایگاه ویژه و ارزندهای دارد و مردم و مسوولان قدرشناس لبنان همه ساله در آستانه سالروز ربوده شدن این انسان بزرگوار، با برپایی برنامههای ویژه یاد وی را گرامی میدارند. نام امام موسی صدر در لبنان و کشورهای منطقه امروزه یادآور تلاش برای وحدت، همبستگی، ایثار و فداکاری، تلاش برای کمک به محرومان و اعتلای انسانیت است.
امام صدر به دلیل حسن نیت، تلاش برای اعتلای جامعه لبنان، فعالیت در راستای محرومیت زدایی و خدمات بیشماری که از خود به یادگار گذاشت در قلب و جان میلیونها شیعه و دیگر طوایف لبنانی اعم از اهل سنت، مسیحیان و دروزیان قرار دارد.
امام موسی صدر در اواخر سال ۱۳۳۸و به دنبال توصیههای حضرات آیات بروجردی، حکیم و شیخ مرتضی آل یاسین، وصیت مرحوم آیتالله سید عبدالحسین شرفالدین رهبر متوفی شیعیان لبنان، رهبری شیعیان این کشور را پذیرفت و به عنوان جانشین آن مرحوم، سرزمین مادری خود ایران را به سوی لبنان ترک کرد.
وی در سال ۱۳۳۹و پس از احیای سازمان جمعیت خیریه البر و الاحسان، با تنظیم برنامهای ضربتی نیازهای مالی خانوادههای بیبضاعت را تامین و بین سالهای ۱۳۴۰تا ۱۳۴۸در سراسر لبنان دهها جمعیت خیریه و موسسات فرهنگی و آموزش حرفهای را راهاندازی کرد.
حاصل این فعالیتها، کسب اشتغال، خودکفایی اقتصادی هزاران خانواده بیبضاعت، کاهش درصد بیسوادی، رشد فرهنگ عمومی و به اجرا درآمدن صدها طرح عمرانی در مناطق محروم لبنان بود.