نخستین جشنواره «رحمه للعالمین» با حضور ۸ کشور برگزار شد ولی با
هماهنگیهای انجام شده جشنواره امسال با حضور ۱۴ کشور سوریه، ترکیه،
اندونزی، لبنان، مغرب، کویت، افغانستان، روسیه، نیجریه، فیلیپین، روسیه،
چین، ایران و فلسطین برگزار میشود.
«رضا گرامی» مدیر روابطعمومی فرهنگسرای «ملل» در گفتوگو با خبرگزاری قرآنی ایران (ایکنا) با اعلام این مطلب گفت: جشنواره بینالمللی «رحمه للعالمین» برای دومینبار با محور معرفی سیره شخصیتی و رفتاری حضرت محمد (ص) و گسترش و ترویج آن در جهان اسلام برگزار میشود.
وی افزود: در این جشنواره با ارایه برنامههای مختلف فرهنگی میکوشیم مبانی و اتفاقات همزمان با ورود دین اسلام به سایر کشورها را معرفی کنیم و در ادامه به این نتیجه برسیم که تلفیق دین اسلام با فرهنگ بومی هر کشور چه رهاوردی در شکلگیری تمدن داشت.
گرامی، توجه به نامگذاری سال جاری به نام اتحاد ملی انسجام اسلامی را از دیگر موضوعات مورد توجه در این جشنواره دانست و تصریح کرد: یافتن جنبههای مشترک در رسوم ملی و دینی هر کشور و معرفی آنها به شهروندان و استفاده از ظرفیتهای موجود در گسترش وحدت میان کشورهای اسلامی از کارهای ویژه این جشنواره است.
مدیر روابط عمومی فرهنگسرای ملل، با اشاره به آیه ۱۰۳ سوره آلعمران که میفرماید: «وَاعْتَصِمُواْ بِحَبْلِ اللّهِ جَمِیعًا وَلاَ تَفَرَّقُوا» اظهار کرد، حضرت محمد (ص) و بهرهمندی از رهنمودها و خلق و خوی وی «حبل المتین» این جشنواره است تا همه کشورها و فرهنگها با این محوریت به تعامل با یکدیگر بپردازند.
وی در ادامه افزایش حضور کشورها را از ویژگیهای دومین دوره قلمداد کرد و گفت: نخستین جشنواره بینالمللی «رحمه للعالمین» با حضور ۸ کشور برگزار شد ولی با هماهنگهای انجام شده جشنواره امسال با حضور ۱۴ کشور سوریه، ترکیه، اندونزی، لبنان، مغرب، کویت، افغانستان، روسیه، نیجریه، فیلیپین، روسیه، چین و... برگزار میشود.
گرامی در پاسخ به پرسش ایکنا مبنی بر «برنامههای درنظر گرفتهشده برای این جشنواره» افزود: این جشنواره به مدت یک هفته و با ویژه برنامههای تهیهشده توسط هر کشور در دو نوبت صبح و بعد از ظهر برگزار میشود که برنامههای تخصصی که شامل نشست، کارگاه و سخنرانی مربوط به صبح است و برنامههای جنبی چون موسیقی، فیلم، برپایی نمایشگاه و... پس از افطار برگزار میشود.
مدیر روابط عمومی فرهنگسرای ملل تصریح کرد: بازخوانی نگاه کشورهای حاضر در جشنواره به شخصیت پیامبر (ص)، تشریح فرهنگ خاص کشورهای اسلامی در ایام ماه مبارک رمضان، معرفی غذاهایی که به طور خاص در سفرههای افطاری و سحر استفاده میشود، نیایش مشخص ایام رمضان و هنر مرتبط با فرهنگ دینی کشورهای شرکتکننده از دیگر برنامههای این جشنواره است که نتایج آن در قالب یک کتاب چاپ و منتشر میشود.
وی از حضور مراکز فرهنگی چون موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی، موسسه فرهنگی «امام موسی صدر» و مرکز فرهنگی «حزبالله» در این جشنواره خبر داد و گفت: این مراکز نیز برنامههایی را با محوریت پیامبر (ص) و اتحاد ملی و انسجام اسلامی ارایه میدهند.
گرامی در پایان افزود: دومین جشنواره بینالمللی «رحمه للعالمین» با حضور سفیران کشورهای حاضر در جشنواره از شنبه ۲۴ شهریور آغاز میشود و تا ۳۱ شهریور ماه جاری ادامه دارد.