پرسشهای دوستداران امام موسی صدر در خصوص آخرین اخبار روند پیگیری؛
سوالاتی دیرینه که هرگز پاسخی از دولتهای آقایان خاتمی، هاشمی و موسوی
دریافت نداشتند.
در پی حضور نخست وزیر کشور لیبی و دیدار ایشان با آقای دکتر احمدینژاد، مجمع دانشجویان حزب الله دانشگاه علم وصنعت ایران با طرح سئولات ذیل، اعتراض وانتقاد شدید وتاسف انگیز خود را از عملکرد دولتمردان و نمایندگان مجلس و مسئولان پی گیری مساله امام موسی صدر اعلام میدارد.
۱- امروز ۲۸ سال از ربوده شدن امام صدر توسط رژیم قذافی میگذرد. چرا جمهوری اسلامی ایران، حتی یک بار سفیر لیبی در ایران را به وزارت امور خارجه احضار نکرده و نارضایتی ایران از عملکرد آن رژیم را رسماً بدان ابراز ننموده است؟ چرا جمهوری اسلامی ایران هنوز که هنوز است، رسماً این پرونده را در محافل بینالمللی حقوق بشر مطرح نساخته است؟ مجلس هفتم در این خصوص از وزارت خارجه چه پاسخی دریافت داشته است؟ آیا مجلس در این خصوص قانع شده است؟ اگر چنین نیست چه اقدامی جهت رفع این مشکل انجام داده است؟
۲- مساله امام موسی صدر دارای ابعاد پیچیده امنیتی، سیاسی و حقوقی است، که بعد امنیتی آن بر دیگر ابعاد غلبه دارد. وزارت اطلاعات کشور برای کشف حقیقت و تشخیص صحت و سقم دهها سناریوی موجود در خصوص چگونگی اختفاء امام موسی صدر چه کرده است؟ آیا پس از گذشت ۲۸ سال، تصویر روشنی از حقیقت ماجرا دارد؟ مجلس در این خصوص از وزارت اطلاعات چه پاسخی دریافت داشته است؟ آیا مجلس در این خصوص قانع شده است؟ اگر چنین نیست چه اقدامی جهت رفع این مشکل انجام داده است؟
۳- چرا دولت آقای احمدینژاد در این مقطع، نارضایتی خود از اصرار دولت لیبی بر استمرار جرم ربودن امام موسی صدر را به طرق متعارف دیپلماتیک ابراز نمیدارد؟ آیا تبانی اخیر رژیم قذافی با برخی محافل قضایی ایتالیا در جعل سناریوی عزیمت امام موسی صدر به رم، کافی نیست تا مسئولان کشور را به عدم صداقت آن رژیم و ضرورت برخورد دیپلماتیک با آن متقاعد سازد؟ آیا «کمیته پیگیری مساله امام موسی صدر» این شیوه جمهوری اسلامی ایران در تعامل با رژیم رباینده امام موسی صدر را با «عزت ملی» و «مشی حسینی» سازگار میداند؟
۴- مراجع و بزرگان حوزههای علمیه، همگی برای امام موسی صدر جایگاه والایی قائلند و آن بزرگوار را همردیف شهیدان مطهری و بهشتی میدانند. اگر ترور شهیدان مطهری و بهشتی با امنیت ملی ایران و انقلاب ارتباط داشت، آیا غیبت امام موسی صدر با امنیت ملی کشور ارتباط ندارد؟ اگر دارد، چرا کمیسیون امنیت ملی مجلس در خصوص این مساله، رسما از موضعگیری و فعالیت نشان نمیکند؟ چرا دستگاه قضایی کشور و مدعی العموم آن، جهت رسیدگی به جرم مستمر «در اسارت نگاه داشتن آن بزرگوار»، دادگاهی در داخل تشکیل نمیدهند؟ مجلس در این خصوص چه پاسخی دارد؟
۵- رژیم قذافی به سبب اهمیتی که برای مساله امام موسی صدر قائل است، دومین شخصیت قدرتمند خود، یعنی سیفالاسلام فرزند ارشد قذافی را متولی پیگیری آن ساخته است. در ایران چه کسی مسئولیت اصلی پیگیری پرونده امام موسی صدر را بر عهده دارد؟ آیا این مسئول محترم، از یک جایگاه اجرایی معادل سیفالاسلام برخوردار است؟ بر اساس چه نشانههایی دل خوش داریم، که جمهوری اسلامی ایران همپای رژیم قذافی، برای مساله امام موسی صدر اهمیت قائل است؟
۶- عدم پیگیری موثر مساله امام موسی صدر توسط جمهوری اسلامی ایران، ۲۸ سال تمام است که به طول انجامیده است. آیا ممکن است که ربودن امام موسی صدر و این قصور طولانی مدت، اسباب و دلایل مشترک داشته باشند؟ به عبارت دیگر، آیا ممکن است که همان ارادهای که عملیات ربایش را طراحی و اجرا کرد، از پیگیری موثر پرونده توسط ایران نیز ممانعت به عمل آورده باشد؟ اگر چنین است، برای شناسایی اراده مزبور و عوامل نفوذی آن در جمهوری اسلامی ایران، چه اقداماتی صورت گرفته است؟ دولت و مجلس در این خصوص چه پاسخی دارد؟
۷- ایران و لبنان هر دو در بینالمجالس کشورهای اسلامی عضویت دارند. با توجه به آنکه مساله امام موسی صدر مساله هر دو کشور است، و با توجه به اینکه غیبت امام موسی صدر از مشکلات جهان اسلام است، و با توجه به علاقمندی اغلب کشورهای اسلامی بدان، و نیز با توجه به روابط تیره برخی کشورهای مهم اسلامی چون عربستان سعودی با رژیم قذافی، مجالس ایران و لبنان چه برنامه مشترکی برای طرح این پرونده در بینالمجالس کشورهای اسلامی در نظر گرفتهاند؟
۸- چرا مجلس یک هیئت تحقیق و تفحص تشکیل نمیدهد تا اسباب و عوامل قصور ۲۸ ساله جمهوری اسلامی ایران در پیگیری سیاسی، حقوقی و امنیتی پرونده امام موسی صدر را شناسایی و به ملت و رهبری معرفی کند؟
۹- دولت آقای احمدینژاد و نیز مجلس هفتم، در راستای تحقق بندهای چهارگانه نامه تاریخی نخبگان به آقای خاتمی در خصوص ضرورت ساماندهی روند پیگیری مساله امام موسی صدر چه قدمهایی برداشتهاند؟ دولت و مجلس کنونی چه اقدامات ویژهای انجام دادهاند که در دوران موسوم به اصلاحات انجام نگرفته بود؟
۱۰- مجلس هفتم و «کمیته پیگیری مساله امام موسی صدر» چه سازکارهایی جهت تسریع و نظارت بر اقدامات دولت در راستای پیگیری این پرونده در نظر گرفتهاند؟
والسلام علی من اتبع الهدی
مجمع دانشجویان حزب الله
دانشگاه علم و صنعت ایران