امام موسی صدر با اصلاح برنامۀ مجالس و محافل دینی توانست جوانان و افراد بسیاری را برای حضور جذب کند.
به گزارش روابط عمومی مؤسسۀ امام موسی صدر، امام صدر در یک سخنرانی در سال 1340 در ایران از اصلاح مجالس عزاداری و محافل دینی می گوید و نمونۀ عملی و موفقی که در لبنان پیاده شده و مخاطبان بسیاری را جذب کرده است، مثال می زند.
او در این سخنرانی که با عنوان «ذوق و ابتکار در دعوت» در کتاب «نای و نی» منتشر شده است، می گوید: «مجالس عـزادارى و محافل دينـى هفتگى و ماهـانه كه در تاريخ شيعه و توسعۀ تعاليم دينى نقش مهمى داشته است، در لبنان گرفتار وضعى بود كه حاضران محدود، و مباحث و كلماتى كه در آنجا گفته میشد محدودتر بود. درنتيجه، مجالس بسيار كمبهره و صورى شده بود و نقشِ تاريخى خود را در جامعۀ شيعه بهكلى از دست داده بود.»
امام موسی صدر برنامه ای برای تغییر این روند تدارک دیده و توضیح می دهد: «در رمضان گذشته سبك جديدى براى تنظيم اين مجالس بهطور آزمايشى طراحى و اجرا گرديد كه با موفقيت عجيبى پايان يافت. دعوت با كارت انجام گرفت، وقت مجلس به دو ساعت محدود گرديد و برنامه اى متنوع، شامل قرائت قرآن با صداى خوب، تاريخ، داستان اخلاقى، تفسير يك آيه، يك مسئلۀ فقهى، ادبيات و اخبار جهان اسلام در نظر گرفته شد. هركدام از مواد اين برنامه در حدود پنج دقيقه وقت مىگرفت. پس از آن سؤال و جواب و در آخر يك سخنرانى نيمساعته كه بر عهدۀ جوانان بود، انجام مىشد. خود بنده هر شب يكى از قسمتهاى برنامه را بر عهده مىگرفتم. بهعلاوه، نقد مسائلى كه در مجلس عنوان میشد نيز وظيفۀ بنده بود.»
او درباره بازخورد این برنامه های جدید در میان مخاطبان می گوید: «اين مجلس با سطح بسيار عالى و مستمعين قابل توجه و جمعيت زياد و محيط بسيار گرمى ادامه يافت، بهطورى كه در شبهاى رمضان، اين طبقه از جوانان، كه مشتريان پروپا قرص سينماها بودند، از رفتن به سينما خوددارى كردند. شبِ آخر، با نهايت حسرت از طرف عموم جوانان به پايان رسيد و پيشنهاد دادند مجلس به طور هفتگى ادامه يابد.»
امام صدر همچنین برنامه های دیگری را در ادامه این مجالس تدارک دیده و توضیح می دهد: «در برنامۀ آیندۀ ما تاسیس یک باشگاه برای این نوع مجالس و برای گذراندن ساعاتی از وقت جوانان به سالم ترین و آموزنده ترین صورت درنظر گرفته شده است.»