رئیس شورای شهر تهران مقاومت امروز لبنان برابر رژیم صهیونیستی را حاصل
تلاشهای عمیق امامموسی صدر خواند و گفت: ایشان به شیعیان که زمانی
بدترین جایگاه اجتماعی را در لبنان داشتند، چنان منزلتی داد که بعدها
دیگران خود را همپایه شیعیان قرار میدادند.
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری قرآنی ایران (ایکنا) مهندس مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران در یادواره سیامین سالروز ربوده شدن امام موسی صدر که عصر دیروز توسط دفتر جنبش امل در ایران و در سالن ابنسینای دانشگاه تهران برگزار شد، گفت: پیگیری سرنوشت امام موسی صدر موضوعی اسلامی و انسانی است.
وی مقاومت امروز لبنان برابر رژیم صهیونیستی را حاصل تلاشهای عمیق امامموسی صدر خواند و گفت: ایشان به شیعیان که زمانی بدترین جایگاه اجتماعی در لبنان داشتند، چنان منزلتی داد که بعدها دیگران خود را همپایه شیعیان قرار میدادند.
چمران به اتفاقاتی که منجر به ربوده شدن امامموسی صدر شد، اشاره و افزود: ایشان همواره از گسترش روابط کشورهای اسلامی استقبال میکرد و در سال ۱۹۷۰ م از طرف دولت لیبی برای یک سفر به این کشور دعوت شد و به همراه شیخمحمد یعقوب و عباس بدرالدین وارد لیبی میشود.
وی ادامه داد: مسئول حفظ جان ایشان دولت لیبی بود و اینکه دولت لیبی مسئولیت ناپدید شدن امام موسی صدر را به دولت ایتالیا نسبت میدهد، بارها توسط مقامات ایتالیایی رد شده است.
چمران به گمانهزنیها درخصوص ناپدید شدن امام موسیصدر اشاره کرد و گفت: اختلافات مذهبی معمرقذافی با امام موسی صدر، وجود احزاب مارکسیست در لیبی که با تفکرات ایشان مخالف بودند و توطئه بینالمللی سه عامل محتمل در ربوده شدن امام موسی صدر هستند.
وی گزینه توطئه بینالمللی را به واقعیت نزدیکتر خواند و خاطرنشان کرد: امپریالیزم وقوع انقلاب در ایران را حتمی میدید، امام موسی صدر نیز در کشورهای اسلامی و عربی نفوذ خاصی داشت و تصمیم میگیرند، کشورهای اسلامی را از وجود این شخصیت بزرگ محروم کنند.
رئیس شورای شهر تهران با اشاره به ویژگیهای برجسته امام موسی صدر، همچون مجتهدی والا و فرزند حوزه علمیه قم، گفت: همه در قبال پایمال شدن اولین حق یک انسان، که حق ادامه حیات است مسئولیم، دولتهای اسلامی بالاخص ایران و لبنان و همه امت اسلامی وظیفه دارند و اگر دولتها این وظیفه را فراموش کنند، ملتها فراموش نخواهند کرد.
وی به بیان خاطرهای از شهید چمران پرداخت و افزود برخی به شهید چمران میگفتند تو انسان خوبی هستی، اما عیبت این است که از امام موسی صدر یاد میکنی. شهید چمران میگوید: شخصیتی چون او را زندانی کنند و من سکوت کنم و این شد که شهید چمران در جبهههای جنگ، همیشه یادی از امامموسی صدر میکرد.
وی در پایان به گوشهای از نامهای که شهید چمران خطاب به امام موسی صدر نوشته بود، اشاره کرد و گفت: شهید چمران خطاب به ایشان میگوید: انسانها را دوست داری و به همه محبت میکنی، عشق تو فطری است و همچون باران بر چمن و شورهزار میباری، عشق سوزان من فدای عشقت که ارزنده ترین چیزی میباشد، که مرا به تو جذب کرده است.